Dünya Üzerinde İnanılan 10 Tuhaf Hurafe

Hurafeler geçmişten günümüze gelmiş, yapıldığında başımıza kötü bir şey geleceğine inandığımız garip inanışlardır. İşte dünya üzerindeki 10 tuhaf hurafe inanışı...
Dünya Üzerinde İnanılan 10 Tuhaf Hurafe

Dünya Üzerinde Kabul Görmüş Hurafeler

Hurafeler geçmişten günümüze gelmiş, yapıldığında başımıza kötü bir şey geleceğine inandığımız garip inanışlardır. Kimimiz başımıza gelen olaydan sonra bunu benimsemiştir, kimimiz kulaktan dolma bilgilerle. At nalı, 13 sayısı ve daha bir sürü farklı hurafe.

İşte dünya üzerindeki 10 farklı hurafe inanışı;

1. Gece Çiğnen Sakız Ölü Etidir

İlginç Hurafeler

Ülkemizde de var olan bu inanış gece çiğnenen sakızın ölülerin eti olduğunu anlatan bir hurafedir.


2. Doğan Çocuk İçin Peynir Yeme

İlginç Hurafeler

Yurt dışında var olan bu inanışa göre; annenin doğum sancısı çektiği sırada çok büyük bir kalıp peynir yemesi gerekiyor ki çocuğu uzun ve mutlu bir hayat yaşasın.


3. At Nalı

İlginç Hurafeler

Hurafenin nereden çıktığı bilinmez ancak at nalının uğur getirdiğine ve kabusları uzak tuttuğuna inanılan bir hurafedir. Bazı uzmanlar at nalı üzerinde 7 delik olduğu için insanların onu uğurlu sandığını ifade etmiştir. (Bildiğiniz gibi 7 insanlara uğur getiren sayıdır inanışı vardır)


4. 13 Sayısı

Tuhaf hurafeler

Nedendir bilinmez ancak günümüzde dahil olmak üzere uzun seneler boyunca insanlar 13 sayısının uğursuz olduğuna inanmıştır. Hele ki ayın 13’ü Cuma gününe denk gelirse çoğu kişi evinden dışarıya bile çıkmaz. Belki yaşananlardır, belki duyumlar 13’ü bu hale getirdi ancak hala da inanılan bir hurafedir.


5. Çanların Çalması

Tuhaf hurafeler

Yurt dışında çanlar neden düğünlerde ve özel günlerde çalar merak ettiniz mi? Çünkü çanların kötü ruhları korkuttuğuna inanılır. Bu hurafe Kraliçe Elizabeth yıllarından bu yana süregelmiştir. Halen daha bu inanış yurt dışında hakimdir.


6. Kuş Pisliği Zenginlik Getirir

Tuhaf hurafeler

Ülkemizde de geçerli olan bu hurafeye göre kuş üzerinize, arabanıza veya evinize pislerse bilin ki zengin oldunuz. İnanışa göre kuş pisliği size zenginlik ve mutluluk getirir.


7. Eski, Yeni, Ödünç, Mavi

Tuhaf hurafeler

Yurt dışında popüler olan bu düğün hurafesi çok eskilere dayanmaktadır. Evlenen geline verilen hediyeleri simgeler. İnanışa göre geline eski, yeni, ödünç ve mavi bir hediye verilmesi gerekmektedir. Bunların anlamlarının ise; eski-devamlılık, yeni-umut, ödünç-mutluluk ve mavi-sadakat olarak adlandırılıyor.


8. Fotoğraftaki Ruh

Dünyanın Tuhaf hurafeleri

Fotoğraf makinesi 19. yüzyılda ilk keşfedildiğinde bazı insanlar tarafından uğursuz olarak adlandırılmıştır. Çünkü fotoğrafı çektiğiniz zaman ruhunuzun onun makine içinde hapsolduğu inanışı ortaya çıkmıştır. Ne yazık ki günümüzde de bazı kesimler hala bu anlayışı benimsemektedir.


9. Mekan İçerisinde Şemsiye Açmak

Dünyanın Tuhaf hurafeleri

Evet yanlış duymadınız. Bazı kesimlere göre kapalı bir mekan içerisinde şemsiye açmak uğursuzluktur. Hurafe şemsiyenin güneşten korunmak için kullanıldığı dönemlerde ortaya çıkmıştır. Evin içerisinde şemsiye açmak güneş tanrısına hakaret etmek anlamına gelmektedir. Başka bir inanışa göre ise evinizi koruyan meleklere hakaret etmeniz ve meleklerin korumayı bırakması anlamına gelmektedir.


10. Gece Tırnak Kesme

Dünyanın Tuhaf hurafeleri

Gece tırnak kesmek ülkemizde de bir hayli inanılan hurafelerden biridir. Hurafeye göre eğer geceleri tırnak keserseniz ailenizden ya da sevdiklerinizden biri vefat eder. Uzun yıllardır inanılan bu hurafenin nasıl çıktığı bilinmese de araştırmacılar tesadüfen ortaya atılmış bir inanış olarak görüyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.