Dresden Gezilecek Yerler

Dresden Almanya'nın en önemli tarihi ve turistik kentleri arasında yer almaktadır. Yaklaşık 530 bin nüfusun yaşadığı Dresden'in gezilecek görülecek tarihi ve turistik yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.
Dresden Gezilecek Yerler

Dresden Gezilecek Yerler

  1. Dresden'de gezilecek yerler listesi
  2. Dresden'deki müzeler
  3. Dresden'de yer alan tarihi mekanlar
  4. Dresden'deki turistik noktalar
  5. Dresden otel önerileri
  6. Dresden restoran önerileri
  7. Dresden'de ne yenir?
  8. Dresden Gezilecek Yerler - Foto Galeri

Dresden Hakkında Bilgi

Elbe Nehri üzerinde bulunan ve Saksonya'nın kalbi sayılan Dresden, barok ve rokoko tarzındaki mimari yapısının en muhteşem örneklerine ev sahipliği yapıyor. Bu niteliğinden dolayı ismine " mücevher kutusu " denmiştir. Elbe'nin kuzey kıyısında yükselmekte olan bu sarayların kuleleri ve kubbeleri, görkemli bir yapıdadır. Bu güzel şehir sizlere kusursuz bir manzara sunmaktadır.


Zwinger

Doğu Almanya’da rokoko tarzında inşa edilen en görkemli saraylardan biridir. Yapı meşhur mimar Matthaus Daniel Pöppelmann tarafından tasarlanmıştır. Aynı zamanda mimar Gottfried Semper’in de 1719 yılında inşa edilen bu mükemmel saraya çok şey kattığı bilinmektedir. Avrupa’nın en şaşalı sarayları arasında gösterilen Winger’e Barok ve Neo-klasik eklemeler de yapılmıştır.

zwinger.jpg


Frauenkirche

Yapımına 1992 yılında başlanan manevi yapıt Avrupa’nın en büyük kubbeli Protestan kiliselerinden biridir. 2005’te tamamlanarak hizmete açılan kilise katedral olarak addedilse de içerisinde piskopos yaşamamaktadır. Alman Barok tarzının en şahane örneklerinden biri olarak kabul gören ve kısa sürede Dresden’in sembolü haline gelen kilise tam 91 metre yüksekliğe sahiptir. Bu eşsiz yapının mimarı George Bahr’dır.

frauenkirche.jpg


Askeri Tarih Müzesi

1897 yılında Alman Silahlı Kuvvetleri’ne ait eski bir cephaneliğin müze haline dönüştürülmesiyle oluşmuş bir kurumdur. Burada Alman askeri teknolojisinin geçirdiği müthiş evrimden bahsedilmekte ve savaşın insani boyutları üzerinde durulmaktadır. Müzeye sırasıyla; Sakson Ordusu Müzesi, Wehrmacht Ordu Müzesi, GDR Ordu Müzesi adları konulmuştur. Kurum Dresden Askeri Müzesi ismini Almanya’nın birleşmesinden sonra almıştır. 1989 yılında kapanan müze 2011 yılında yeni bir konseptle sergiler hazırlayarak faaliyete başladı.

askeri-tarih-muzesi.jpg


Dresden Şehir Müzesi

Şehrin 800 yıl öncesinden günümüze kadar geçirdiği dönemi anlatan müzedir. Müze binası 1770 ve 1776 yılları arasında Barok, Klasik ve Rokoko tarzlarının karışımıyla inşa edilmiştir. Yapının mimarı meşhur Alman mimar Friedrich August Krubsacius olmuştur. Müzenin kalıcı sergisi kültürel, ekonomik faaliyetler dahilinde Dresden tarihinin birçok yönünü kapsamaktadır. 1000’in üzerinde koleksiyon müzenin dört odasında sergilenmektedir. Dresden’in köklü tarihini öğrenmek isteyenlerin mutlaka uğraması gereken adreslerden biridir.

dresden-sehir-muzesi.jpg

Almanya'da Gezilecek Yerler


Dresden Kalesi

15. yüzyılın başlarında Romanesk tarzda inşa edilen ve ilerleyen yıllarda Barok ve Rönesans eklemelerle zenginleştirilen kale şehrin en değerli sembollerindendir. Bu yapı ‘Royal Palace’ yani Kraliyet Sarayı olarak da anılmaktadır. Günümüzde nümizmatik kalıntıların, çizimlerin, fotoğrafların, baskıların sergilendiği bir müze statüsündedir. Gümüş Odası, Hanedan Odası, Bronz Odası, Fildişi Odası gibi bölümleri de vardır.

dresden-kalesi.jpg


Neumarkt

Dresden’in eski şehir bölümünde yer alan tarihi bir meydandır. Burası bir pazar alanı olarak faaliyet gösteriyordu. Etrafında birçok sur, tarihi yapı ve kilise bulunuyordu. Ancak II. Dünya Savaşı’ndaki bombardımanlar en fazla Neumarkt’a zarar verdi. Şu anda meydanın etrafındaki surlar bulunmasa da eski yapıları sayesinde şehrin en mistik bölgesi konumundadır. Neumarkt’in çevresinde şehrin en ünlü otel, restoran ve kafeleri de faaliyet gösteriyor.

neumarkt.jpg


Albertinum

Saksonya Kralı Albert adına isimlendirilen Albertinum, 1887'de yapımı tamamlanan Karl Adolf Canzler tarafından eski bir askerin temelleri üzerine inşa edilmiştir. Bina II. Dünya Savaşı'nda tahrip edilmiş ancak 1953'te yeniden açılmıştır. Çok fazla turist çekmekte olan bu müzeye ilgi büyük.

albertinum.JPG


Dresden'de Nerede Kalınır - Otel Tavsiyeler

Dresden'e gittiğinizde nerede kalacağınızı düşünüyorsunuzdur diye, sizler için araştırdık. İşte en kaliteli Dresden otelleri.


Hilton Dresden

Hilton Dresden Hotel, eski kent bölgesinin kalbinde yer almakta olan bu otel, Kilisesi'nin hemen karşısındadır. Otelde 12 restoran ve barın yanı sıra 110m2 genişliğinde bir spa ve fitness merkezi bulunmaktadır. Çiftlerin genelde tercihi olan bu otel çok popülerdir. 

hilton-dresden-resmi.jpg

Adres: An der Frauenkirche 5, 01067 Dresden, Almanya

Telefon: +49 351 86420


Holiday Inn Express Dresden City Centre 

Dresden'de Altmarkt Meydanı'nda merkezi bir konuma sahip olan bu otel, çay-kahve yapma imkanı içeren ses yalıtımlı odalar, açık büfe kahvaltı ve yer altı otoparkı sunmaktadır. Resepsiyon günün 24 saati açıktır.

holidayhotel.jpg

Adres: Dr.-Kuelz-Ring 15a, 01067 Dresden, Almanya

Telefon: +49 351 8967889


Dorint Hotel Dresden 

Dresden'de yer alan bu 4 yıldızlı Dorint Otel, modern odalar ve kapalı yüzme havuzu içeren bir dinlence alanı sunmaktadır. Frauenkirche Kilisesi 10 dakikalık yürüme mesafesindedir. Dresden Merkez İstasyonu 2,5 kilometre uzaklıktadır. İki kişilik bir seyahat için çok olumlu sonuçları beraberinde getiren bu otel çok tercih ediliyor.

dorint-hotel-dresden.jpg

Adres: Grunaer Str. 14, 01069 Dresden, Almanya

Telefon: +49 351 49150


B&B Hotel Dresden

B&B Hotel Dresden'in rengarenk dekore edilmiş odalarında klima ve ses yalıtımlı pencereler bulunmaktadır. Tüm odalarda ücretsiz Sky kanallarını izleyebileceğiniz bir TV ve duşlu özel banyo bulunmaktadır.

bb-hotel.jpg

Adres: Weißeritzstrasse 10, 01067 Dresden, Almanya

Telefon: +49 351 652360


The Westin Bellevue Dresden 

Elbe kıyısı üzerindeki güzel bahçelerin arasında yer alan bu otel, Dresden'in Barok semtindeki güzel Augustusbrücke köprüsünün tam karşısındadır. Otelde 120 m2lik havuz, saunalar ve spor salonu içeren bir spa bulunmaktadır. Zengin kahvaltısı ile dikkat çekmektedir.

the-vestin-bellevue.jpg

Adres: Große Meißner Str. 15, 01097 Dresden, Almanya

Telefon: +49 4935 18050


Dresden'de Nerede Ne Yenir - Restoran Tavsiyeleri

Dresden'e gittiğinizde nerede ne yemelisiniz sizler için araştırdık. İşte Dresden'in en iyi ve en kaliteli restoranları.


Restaurant Daniel

Yükselen kubbeli tavandan rafine neoklasik mimariye kadar, yemek salonumuz şehir hayatının hızından zarif bir sığınaktır. Özel Bernadaud avizeleri ile aydınlatılan klasik beyaz renk paleti, Manolo Valdés'in L’Olivier floral ve özel sanat eserleri ile enfes yeşilliklerle çevrilidir. Daniel Resoran'daki bar da Head Barmen Marcie Andersen'ın menüsü, dünya çapında kokteyl kültüründen esinlenen bir dizi nadir ruhlara sahiptir.

daniel-dresden-restoran.jpg

Adres: Gluckstraße 3, 01309 Dresden, Almanya

Telefon: +49 351 81197575


DRESDEN 1900

Dresden 1900'da yediğinize pişman olmayacağınız bir lezzet de Schnitzeltag'dır tadını lezzetli, kavrulmuş Schaffnerschnitzel! Klasik mantarlı sos ve patates kızartmasıyla zarif tavuk, bu restoran'da her damak tadına uygun bir şeyler var!

dresden-190.jpg

Adres: An der Frauenkirche 20, 01067 Dresden, Almanya

Telefon: +49 351 48205858


Schwerelos - Das Achterbahn

Burada sadece yemek yemiyorsunuz iyi yemeklere ek olarak, uzay gemisinde olduğunuz gibi eşsiz hissedebileceğiniz bir atmosfer de sunmaktadır.

schwerelos-das-achterbahn.jpg

Adres: Wiener Platz 10, 01069 Dresden, Almanya

Telefon: +49 351 82127900

NeOldu.com / Tatil

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.