Dondurulmuş Meyve Çubukları Tarifi

Yaz ayının gelmesiyle birlikte sevdiğimiz meyveler olgunlaştı. Ancak sıcaklar sizi biraz bunaltabilir. İşte sıcaktan bunalanlara lezzetli, pratik ve kolay dondurulmuş meyve çubukları tarifi.
Dondurulmuş Meyve Çubukları Tarifi

Dondurulmuş Meyve Çubukları Nasıl Yapılır?

Yaz ayları hepimiz için bunaltıcı geçer. Serinlemek için soğuk yiyeceklere yöneliriz. Özellikle çocuklar dondurma yemek ister. Ancak çocuklar hemen hasta olabileceğinden ebeveynler olarak dikkat edilmesi gereklidir. Ayrıca dondurma içerisinde bulunan katkı maddeleri ile ilerleyen yaşlarda ortaya farklı rahatsızlıklar çıkarabilir. Bu tarifimizde büyükler de çocuklar da yazın en güzel lezzetleriyle serinleyebilecek. Üstelik vitamin dolu meyveler ile.

Malzemeler;

  • Tahta Şiş Çubuğu (4-5 Adet)
  • Sevdiğiniz Yaz Meyveleri (Yaklaşık Yarımşar Kilo)

Hazırlanışı;

Meyvelerinizi yıkayın. Kabuklu olanların kabuğunu soyun, çekirdekli olanları ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini alın. Meyvelerinizi farklı renkler bir arada olacak şekilde şiş çubuklarına dizin. Dizdiğiniz meyveleri buzluğa atın ve bir gece bekletin.

Ertesi gün meyve çubuklarınızı buzluktan çıkartın. Dondurulmuş meyve çubuklarınız hazır. İsterseniz çikolata sosu ile, isterseniz vanilya sosu, isterseniz de farklı lezzetlerle servis edin.

“Afiyet Olsun”

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.