Dünyanın En Değerli Taşlarının Özellikleri ve Faydaları

Dünya üzerinde doğal yollarla oluşan değerli ve yarı değerli taşlar bulunmaktadır. Değerli ve yarı değerli taşların faydalarını içeriğimizde derledik...
Dünyanın En Değerli Taşlarının Özellikleri ve Faydaları

Değerli ve Yarı Değerli Taşlar Hakkında Bilgiler

Bayanların hayatında önemli bir yere sahip olan değerli taşlar, günümüzde oldukça ilgi görmektedir. Doğada yer alan taşlar aslında tahmin ettiğinizden çok daha değerli olabilmektedir. Yarı değerli taşlar ve değerli taşlar Dünya üzerinde önemli bir yere sahiptir. Bu içeriğimizde değerli taşlar ve yarı değerli taşlar hakkında ayrıntılı bilgiyi bulabilirsiniz.

İşte dünya üzerinde bulunan en değerli taşlar ve isimleri;

Değerli Taşlar ve Faydaları

1. İnci Taşı

Değerli Taşlar Faydaları

Denizlerin elması olarak bilinen inci Dünya’nın en değerli taşları arasında yer almaktadır. Oluşumu ve harika ışıltısı onu diğer taşlardan farklı kılan özellikleri arasındadır. İnci, mineral grubunda yer almamaktadır. Bunun en büyük nedeni midye içi oluşumundandır. Doğanın adeta bir mucizesi olarak oluşan inci son derece değerli bir taştır. Genel olarak rengi beyazdır aynı zamanda genel kesim şekli boncuk olan inci, gerekli olan ortam ve şartların yerine getirildiğinde 3 veya 4 yıl içerisinde oluşmaktadır.

İnci Çeşitleri Nelerdir?

En değerli taşlar arasında kendisine yer edinen inci farklı çeşitlere sahiptir. İşte birbirinden farklı 4 adet türe sahip olan incinin çeşitleri;

Akoya İncileri

Japonya’nın Orta ve Güney deniz bölgelerinde yer alan ve orada oluşan incilerdir. Beyaz, krem, pembe, gümüş grisi gibi renk çeşitleri ile oluşan Akoya İncileri, 2mm ile 11mm civarında değişen boyutlara sahiptir.

Mabe Kültür İncileri

Yarım inci olarak adlandırılan bu inci oval, yuvarlak, damla ve kalp formlu içi boş olan incilerdir. 10mm ile 20mm arasında değişen boyutlara sahiptirler.

Tahiti İncileri

Kültür incileri arasında en değerli inciler olarak bilinirler. 10mm ile 18mm arasında değişen boyutlara sahiptirler. Tahiti incileri, yeşil, gri, kahve siyah ve metalik tonlarına sahiptirler. Aynı zamanda Tahiti İncileri, Pasifik okyanusu ve Hint Okyanusu sıcak denizlerinde oluşmaktadırlar.

Tatlı Su Kültür İncileri

Çin’de yetişen bu inciler, Biwa Denizinde bulunmaktadırlar. Japonya’nın Kyoto şehrinin yakınlarında yer alana tatlı su kültür incileri, beyaz, rose, açık turuncu rengine sahiptirler. Boyutları ortalama 8mm’dir.

2. Opal Taşı

Değerli Taşlar Faydaları

Unvanı renk taşı olarak bilinmektedir. Dünya’nın pek çok ülkesinden çıkarılabilen Opal taşı, Türkiye, Avustralya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Brezilya, Japonya, ABD gibi ülkelerde yer almaktadır. Opal Taşı’nın en önemli özellikleri arasında da oldukça hassas olduğu bilinmektedir. Opal Taşları’nın yüzde 30’u sudan oluşmaktadır. Eğer su oranı azalır ise taşın doğal rengi giderek azalır ve kaybolur. Aynı zamanda taşın su oranında herhangi bir değişme yaşanırsa çatlayabilmektedir. Dünya’nın en değerli taşları arasında yer alan Opal taşı işlenirken çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Fizik yapısı, doğal volkanik kaya olarak geçen Opal Taşı, Kova ve Terazi burçlarının uğurlu taşı olduğuna inanılmaktadır.

3. Ametist Taşı

Değerli Taşlar Faydaları

Mor ve göz alıcı bir renge sahip olan Ametist taşı, Brezilya, Rusya, Amerika, Meksika, Uruguay, Nambiya, Madagaskar, Seylan gibi ülkelerden çıkarılmaktadır. Çeşitli renk çeşitlerine sahip olan Ametist taşı, mavimsi mor, kırmızımsı mor gibi morun tonlarında değişen renklere sahiptir. Aynı zamanda Ametist taşı, radyasyon ve demirin renk merkezlerini kuşatması ile oluşmaktadır.

4. Zümrüt Taşı

Değerli Taşlar Faydaları

Adeta taşların kraliçesi olarak adlandırılan Zümrüt Taşı, Hindistan, Kolombiya, Brezilya, ABD, Avustralya, Rusya, Pakistan, Tanzanya gibi ülkelerden çıkarılmaktadır. Dünya’nın en değerli taşları arasında yer alan Zümrüt Taşı, yeşil, açık yeşil, sarı yeşil gibi renk çeşitlerine sahiptir. Özellikle Boğa ve Yengeç burçlarının uğurlu taşları olarak bilinirler. Fizik yapısı olarak Prizma şekline sahip olan Zümrüt Taşı, mayıs ayının taşı olarak da bilinmektedir. Zümrütlerin ortak özellikleri arasında hassas ve kırılgan olmalarıdır. İşlem yapılırken son derece dikkat edilmesi gereken taşlar arasında yer alan Zümrüt Taşı, koyu renkli olduğunda daha değerli olmaktadır.

5. Yakut Taşı

Değerli Taşlar Faydaları

Unvanı Toprağın Kanı olarak tanınan Yakut Taşı en değerli taşlar arasında yer almaktadır. Rodos, Pakistan, Afganistan, Tayland, Brezilya, Kolombiya, Madagaskar Cumhuriyeti, Avustralya, Amerika ve İsviçre gibi önemli ülkelerde çıkarılmaktadır. Elmas’tan 150 kat daha yumuşak olan Yakut Taşı, dışında çeşitli lekeler barındırmaktadır. Bu lekelerin Yakut Taşı’nı değersiz kılmaz. Son derece doğal karşılanan bir durumdur. Genel olarak kesim şekli Oval olan Yakut Taşı, Prizma fiziki yapısına sahiptir. Ham madde halinde ışık geçirmeyen Yakut Taşı, üzerinde işlem yapıldıktan sonra elmas kadar parlaktır.

6. Safir Taşı

Değerli Taşlar Faydaları

Dünya’nın en değerli taşları arasında yer alan Safir Taşı, sağlık açısında tırnakları ve saçları güçlendirmektedir. Uykusuzluğu engelleyip, sakinlik ve rahatlatıcı bir özelliğe sahip olan Safir Taşı, aynı zamanda yay, terazi, boğa ve balık burçlarının uğurlu taşı olarak adlandırılırlar. ABD, Nijerya, Tanzanya, Hindistan, Avustralya, Çin, Kenya, Srilanka, Tayland gibi ülkelerden çıkarılan Safir Taşı, pembe, sarı, yeşil, turuncu, beyaz, mavi, siyah gibi renklere sahiptir. Aynı zamanda Safir Taşı’nın en değerli rengi mavi su zambağı rengidir. Krom, demir ve korund ile girdiği farklı kimyasal reaksiyonlar sonucu oluşan Safir Taşı, elmastan daha yumuşak ve kırılgandır.

7. Akuamarin Taşı

Değerli Taşlar Faydaları

Su Mavisi olarak da tanınan Akuamarin Taşı, fizik yapısı olarak prizmaya benzemektedir. Akrep burcu kişilerinin uğurlu taşı olarak adlandırılan Akuamarin Taşı, alerjik reaksiyonları uzaklaştırma özelliğiyle bilinir. Kişiyi sakinleştirme yeteneğine sahiptir. Akuamarin Taşı’nın genel olarak rengi mavidir fakat koyu mavi olanı daha değerli ve güzeldir. Dünya da Avustralya, Hindistan, Kenya, Mozambik, ABD, Sri Lanka gibi ülkelerden çıkarılmaktadır.

8. Sitrin Taşı

Değerli Taşlar Faydaları

En değerli taşlar arasında kendisine yer edinen Sitrin Taşı, sarı, turuncu ve kahverengimsi turuncu renk çeşitlerine sahiptir. Dünya üzerinde Brezilya, Bolivya, Nambiya, Madagaskar ve Seylan gibi ülkelerde çıkarılmaktadır. 7mm Çapında boyutlara sahip olan Sitrin Taşı, aslan burcuna sahip olan kişilerin uğurlu taşı olarak tanınmaktadır.

9. Garnet Taşı

Değerli Taşlar Faydaları

Kişinin zor zamanlarında ona güç vereceğine inanılan Garnet Taşı’nın çeşitli özellikleri bulunmaktadır. Akrep ve kova burcuna sahip olan kişilerin uğurlu taşıdır. Fizik yapısı olarak rhombık olarak bilinen Garnet Taşı, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, ABD, Brezilya, Zambiya, Hindistan, Güney Afrika, Avustralya, Afganistan gibi ülkelerden çıkarılmaktadır. Isıtıldığında renk değiştiren Garnet Taşı, beyaz rose, sarı, mavi, kırmızı, yeşil, siyah ve siyah kırmızı renk çeşitlerine sahiptir. Garnet Taşı’nın asıl anlamı tane demektir. Latince bir isme sahip olan Garnet Taşı, Ocak ayının taşıdır.

10. Tanzanit Taşı

Değerli Taşlar Faydaları

Saydam mavi bir renge sahip olan Tanzanit Taşı, Tanzanya ülkesinden çıkarılmaktadır. Son derece hassas ve değerli bir taş olan Tanzanit Taşı, fasetlikabişon, dizi ve oyma kesimle işlenirler. 6mm ile 7mm arasında değişen boyutlara sahip olan Tanzanit Taşı en değerli taşlar arasında yer almaktadır.

11. Peridot Taşı

Değerli Taşlar Faydaları

Basında karşı hassas olan Peridot Taşı Dünya’nın en değerli ve en güzel taşları arasında yer alır. Aslan ve Terazi burçlarının şanslı taşı olarak bilinen Peridot Taşı, saydam yeşil içinde belirgin sarı bir renge sahiptir. Cam kadar parlak ve hafif yağlı bir görünüme sahip olmasının yanı sıra oldukça göz alıcıdır. Avustralya, Brezilya, Güney Afrika da çıkarılan Peridot Taşı, kızgınlığı ve stresi almaktadır. Kişiye iç huzur vererek rahatlatan Peridot Taşı, pek çok sağlık sorunun da önüne geçebilmektedir.

12. Turkuaz Taşı

Değerli Taşlar Faydaları

Dünya genelinde asıl ismi Türk Taşı olarak bilinen Turkuaz Taşı, fizik yapısı olarak doğal volkanik kaya olarak adlandırılmaktadır. En değerli Turkuaz Taşı İran’dan çıkarılmaktadır. Bir zamanlar ticaret yolu Anadolu’dan geçtiği için Türk Taşı olarak adlandırılan bu taş aslında Türkiye’den çıkartılmaz. Turkuaz Taşı, Afganistan, Avustralya, Çin, Tibet, İsrail, ABD, Tanzanya gibi ülkelerden çıkarılmaktadır.

13. Aleksandirit Taşı

Değerli Taşlar Faydaları

Bir zamanlar Rus Çarı olan Aleksandered’den isimini alan Aleksandirit Taşı, son derece değerli bir taştır. Dünya üzerinde sadece Rusya’dan çıkarıldığı bilinmektedir. Genel rengi yeşil kırmızı tonlarıyla bilinen bu taş, ışığa göre renk tonlarının değiştiği de görülmektedir. Konsantrasyon düzenleyici özelliği ile tanınan Aleksandirit Taşı, fizik yapısı olarak prizma şeklindedir. Dünya’nın en değerli taşları arasında kendisine yer edinen Aleksandirit Taşı, genel kesim şekli oval şeklindedir.

14. Elmas Taşı

Değerli Taşlar Faydaları

Dünyanın en sert ve en kıymetli taşları arasında yer alan Elmas, bolluğun sadakatin ve masumluğun simgesi olarak adlandırılır. Bir diğer isminin Rüyaların Taşı olarak bilindiği Elma’sın değeri günümüzde artmaya devam etmektedir. İnsan bedenini negatif enerjilerden arındıran Elmas, beyin fonksiyonlarının daha hızlı gelişmesine yardımcı olma yönüyle de tanınmaktadır. Yüzük, kolye ve küpelerde sıkça kullanılan Elmas Taşı Dünya’nın pek çok ülkesinde çıkarılmaktadır.

Yarı Değerli Taşlar ve Faydaları

Dünya üzerinde doğal yollarla meydana gelen değerli ve bir o kadar da muazzam taşlar bulunmaktadır. Bu taşları farklı kılan en önemli şeylerden bir tanesi de nadir olmalarıdır. Değerli taşların yanı sıra yarı değerleri taşlar da bulunmaktadır. Yarı değerli taşların insan vücuduna olumlu etkilerinin olduğu biliyor muydunuz? İşte yarı değerli taşlar ve faydaları;

1. Yıldız Taşı

Yarı Değerli Taşlar ve Faydaları

Yarı değerli taşlar arasında kendisine yer edinen Yıldız Taşı, diğer taşlara nazaran çok daha parlaktır. Renkli bir mikrokristal görünme sahip olan Yıldız Taşı adından da anlaşıldığı üzere göz alıcı ve parlaktır. İnsan vücudunun üzerindeki etkileri ise kişinin stresini alır ve derinden etkiler.

2. Mercan Taşı

Yarı Değerli Taşlar ve Faydaları

Mercan taşı yarı değerli bir taştır. Günümüzde Mercan Taşı, kalbi ve dalağı güçlenmesine yardımcı olmaktadır. Pek çok kişi bunu inkar etse de büyük bir kısım bu konuyu desteklemektedir. Sedef hastalığına da iyi gelen Mercan Taşı, çeşitli cilt sağlığı sorunlarını da engellemektedir.

3. Malakit Taşı

Yarı Değerli Taşlar ve Faydaları

Malakit Taşı, sakinleştirici bir özelliğe sahip olmasının yanı sıra günlük hayatınızda üzerinizde olan kötü enerjinizi atmanızı sağlamaktadır. Malakit Taşı aslında tahmin edildiğinden çok daha faydalı bir taştır. Kişiye enerji dolu dakikalar yaratabilir, stresini alabilmektedir. Psikolojik olarak da etki edebilen Malakit taşı, pankreas ve dalak fonksiyonlarının düzenli çalışmasını sağlamaktadır.

4. Jasper Taşı

Yarı Değerli Taşlar ve Faydaları

Günümüzde yarı değerli taşlar arasında yer alan Jasper Taşı görünüş olarak biraz farklıdır. Fakat Jasper Taşı, karaciğer, dalak ve mesaneyi güçlendirmektedir. Aynı zamanda sindirim sistemine de oldukça fayda sağlayan Jasper Taşı, fiziksel direnci arttırmaktadır.

5. Oniks Taşı

Yarı Değerli Taşlar ve Faydaları

Yarı değerli taşlar arasında yer alan Oniks Taşı, çeşitli bağımlılıklardan kurtulmanıza yardımcı olur. Aynı zamanda Oniks Taşı, aslan burcuna sahip olan kişilerin şanslı taşı olarak da tanınır. Gelecek kaygısı olan kişilerin de psikolojisini dengeleyebilen Oniks Taşı, konsantrasyonu da arttırır.

6. Lapis Lazuli Taşı

Yarı Değerli Taşlar ve Faydaları

Lapis Lazuli taşı, yaratıcılığı attırdığı yönüyle bilinmektedir. Aynı zamanda insan vücudunun direncini de arttırmaktadır. Baş ağrısı gibi çeşitli sağlık sorunlarında önüne geçebilen Lapis Lazuli taşı, fiziksel yeteneklerin de ortaya çıkmasını sağlar.

7. Hematit Taşı

Yarı Değerli Taşlar ve Faydaları

Karar verme konusunda zorluk çeken bireylerin tam isteyeceği bir taş olabilir. Modern çağda sıkça kullanılan taşlar arasında yer alan Hematit Taşı, soğuk algınlığına da iyi gelmektedir. Eski çağlarda tılsım olarak da kullanılan Hematit Taşı, kan dolaşımı üzerinde de olumlu etkileri bulunmaktadır.

8. Yeşim Taşı

Yarı Değerli Taşlar ve Faydaları

Yeşim Taşı, en çok akıl hastalarına fayda sağlamaktadır. Yaydığı olumlu ve pozitif enerji ile kişiyi iç huzura kavuşturan Yeşim Taşı, göz bozukluklarına da iyi gelmektedir. Adet ve doğum sancılarına fayda sağlayan yeşim taşı, boğa, koç, ikizler, başak, terazi burçlarına sahip olan kişilerin uğurlu taşı olduğu söylenmektedir.

9. Akik Taşı

Yarı Değerli Taşlar ve Faydaları

Akik taşı, uykusuzluğa son derece iyi gelmektedir. Gezgin taşı olarak da bilinen Akik Taşı, metabolizmanın hızlanmasına da yarımcı olmaktadır. Nazarı engellediği ve iç huzura kavuşturduğu nedeniyle çok tercih edilen Akik Taşı, en çok kullanılan değerli taşlar arasında yer almaktadır.

10. Aventurin Taşı

Yarı Değerli Taşlar ve Faydaları

Tanecikli bir yapıya sahip olan Aventurin taşı, kişinin iç huzurunu dengeler ve stresi azaltmaktadır. Aventurin taşı aynı zamanda metalik parıltılar içerisinde boğulan bir taştır. Aventurin taşını diğer taşlardan ayıran en büyük özelliklerinden bir tanesi de yumuşak olmasıdır.

Benzer İçerik Önerileri
Dünyanın En Pahalı 10 YüzüğüPırlanta Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum