Her Kadının Hayali Dünyanın En Pahalı 10 Yüzüğü

Çiftlerin en değerli hediyesi olarak bilinen yüzükler, taşlarına göre fiyatlandırılmaktadır. Bu içeriğimizde dünyanın en pahalı yüzüklerini derledik.
Her Kadının Hayali Dünyanın En Pahalı 10 Yüzüğü

Dünyanın En Pahalı ve Değerli 10 Yüzüğü

Yüzükler birbirinden farklı boyutları ve içerdikleri değerli taşlara göre farklık göstermektedir. Özel günlerin en anlamlı hediyelerinden arasında yer alan yüzükler, sevdiklerinizin kalbine dokunmanın en kolay yolu olacaktır. Eşinize ya da annenize değerli bir yüzük almak isteyebilirsiniz ancak listemizde yer alan yüzükleri gördüğünüz kararınız değişebilir. Fiyatları ile dudak uçuklatan en pahalı 10 yüzük sizlerle!

İşte fiyatlarıyla dudak uçuklatan her kadının hayali dünyanın en pahalı yüzükleri;

1. Mavi Pırlanta Yüzük: 10 Milyon Dolar

Dünyanın En Pahalı Yüzükleri

Dünyanın en pahalı pırlanta yüzükleri arasında olan mavi pırlanta yüzük, her iki tarafını çevreleyen pembe elmaslar ve 6,01 karat mavi elmastan yapılmıştır. Üretici firma, yüzüğün fiyatını 2.5 milyon dolar olarak belirlemesine rağmen, tam dört katı fiyata alıcı bulmuştur. Hong Kong'da düzenlenen bir açık arttırmada görücüye çıkan mavi pırlanta yüzük, 10 milyon dolar rekor fiyata satılmıştır.

Pırlanta alırken dikkat etmeniz gerekenler için buraya tıklayın.

2. Canlı Pembe Yüzük: 11.8 Milyon Dolar

Dünyanın En Pahalı Yüzükleri

Canlı pembe yüzük, herkesi büyülemeyi başarmış 5 karat elmastan yapılmıştır. Güney Afrika'ya özgü bu elmas, Hong Kong'da düzenlenen bir müzayedede açık arttırmaya çıkartılmıştır. Parlayan yıldız olarak da adlandırılan bu eşsiz pırlanta, 11.8 milyon dolara alıcı bulmuştur.

3. Bvlgari Mavi Yüzük: 15.7 Milyon Dolar

Dünyanın En Pahalı Yüzükleri

Bulgari mavi yüzük, 10.95 karat üçgen kesim elmas ve 9.87 ayar beyaz pırlantadan yapılmıştır. 1970 yılında İtalya'nın Roma şehrinde satışa çıkartılan yüzük, dönemin en pahalı pırlantası olarak bilinmektedir. Yüzüğün üretici firması, satış öncesi 5 milyon dolar fiyat belirlemesine rağmen gerçekleştirilen açık arttırmada 15.7 milyon dolara alıcı bulmuştur. Bulgari mavi pırlanta yüzük, dünyanın en büyük üçgen kesim elmasına sahiptir.

4. Chopard Mavi Pırlanta Yüzük: 16.2 Milyon Dolar

Dünyanın En Pahalı Yüzükleri

Chopard mavi pırlanta yüzük, 18 ayar beyaz altın ve oval şeklinde kesilmiş mavi pırlantadan yapılmıştır. İsviçre mücevher şirketi Chopard firması tarafından üretilen yüzük, düzenlenen müzayedede satışa çıkartılmıştır. Rekor bir fiyat teklifi alan mavi pırlanta, 16.2 milyon dolara satılmıştır.

5. Canlı Sarı Yüzük: 16.3 Milyon Dolar

Dünyanın En Pahalı Yüzükleri

Rüya pırlanta olarak da adlandırılan canlı sarı yüzük, dünyanın en büyük kesim pırlantaları arasından yer almaktadır. Sarı elmastan üretilen model, ünlü ABD şirketi Sotheby's tarafından satışa sunulmuştur. Cenevre'deki Magnificent Jewels müzayedesinde açık arttırmaya çıkartılan yüzük, 16.3 milyon dolara alıcı bulmuştur.

6. Mükemmel Pembe Pırlanta: 23.2 Milyon Dolar

Dünyanın En Pahalı Yüzükleri

Mükemmel pembe pırlanta yüzük, 14.23 karat dikdörtgen kesim pembe elmastan yapılmıştır. Hong Kong'da gerçekleştirilen Chiristie müzayedesinde satışa çıkartılan yüzük, 23.2 milyon dolara alıcı bulmuştur. Mükemmel pembe pırlanta yüzük, dünya üzerinde 10 karattan fazla olan 18 elmastan bir tanesidir.

7. Winston Mavi Pırlanta Yüzük: 23.8 Milyon Dolar

Dünyanın En Pahalı Yüzükleri

Kusursuz mavi elmas taşıyla dikkat çeken Winston mavi pırlanta, dünyanın en pahalı yüzükleri arasında dördüncü sırada yer almaktadır. Dünyanın en büyük elması olma özelliğine sahip bu yüzük, yalnızca Güney Afrika bölgesinde yer alan mavi elmastan yapılmıştır. Ünlü kuyumcu Harry Winston tarafından satışa çıkartılan yüzük, 2014 yılında düzenlenen müzayede de 23.8 milyon dolara satılmıştır.

8. Graff Pembe Pırlanta Yüzük: 46.2 Milyon Dolar

Dünyanın En Pahalı Yüzükleri

Graff pembe pırlanta, şimdiye kadar yapılmış en pahalı yüzükler arasında üçüncü sırada yer almaktadır. Graff Diamond firması tarafından üretilen yüzük, 24.78 karat elmastan oluşmaktadır. 1950'li yıllarda Hong Kong'da düzenlenen bir açık arttırmada görücüye çıkan pembe pırlanta, 46.2 milyon dolara alıcı bulmuştur. Ünlü kuyumcu Harry Winston tarafından satılan yüzük, dönemin en pahalı pırlantası olarak bilinmektedir.

9. Pembe Yıldız Pırlanta Yüzük: 72 Milyon Dolar

Dünyanın En Pahalı Yüzükleri

Pembe rüya olarak da adlandırılan pembe yıldız pırlanta, dünyanın en pahalı ikinci yüzüğü olarak bilinmektedir. Kesilmesi ve cilalanması tam iki yıl süren pembe elmas, 132 karat ağırlıktan 59.60 karat ağırlığa düşürülmüştür. Üretici firma tarafından 72 milyon dolar istenen pembe rüya, sayısız ihaleye katılmasına rağmen istenilen rakama alıcı bulamamıştır.

"İnternetten pırlanta yüzük alınır mı" sorusunun detaylı cevapları için buraya tıklayın.

10. Wittelsbach-Graff Pırlanta Yüzük: 80 Milyon Dolar

Dünyanın En Pahalı Yüzükleri

Wittelsbach-Graff pırlanta yüzük, kusursuz netliğe sahip 31.06 karat mavi elmastan yapılmıştır. Ünlü kuyumcu Laurence Graff'ın 2008 yılında satışa çıkarttığı yüzük, rekor bir fiyata alıcı bulmuştur. Yapılan açık arttırmada Wittelsbach pırlanta yüzük tam 80 milyon dolara satılmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.