Dünyanın İlk Airbag Özelliğine Sahip Bebek Oto Koltuğu: Cybex Anoris T

Adac testinden en yüksek puanı almayı başarmış, şimdiye kadarki en güvenilir bebek oto koltuğu modellerinden birisi olan Cybex Anoris T ürününü inceledik.
Dünyanın İlk Airbag Özelliğine Sahip Bebek Oto Koltuğu: Cybex Anoris T

Cybex Anoris T Bebek Oto Koltuğu, Tüm zamanların en iyi ADAC güvenlik testi sonucuna sahip dünyanın ilk airbaglı oto koltuğudur1. Kaza anında 25 noktadan sensörlü airbag, bebeğin narin baş, boyun ve omurga bölgelerini, darbenin ve kazanın şiddetinden korur. Bu sayede, konvansiyonel öne dönük oto koltuklarına göre %50 daha fazla güvenlik sunar.

Cybex Anoris T Tasarım

cybex-anoris-t-001.webp

Cybex Anoris T tasarım olarak da oldukça başarılı bir modeldir. Ön kısmında bulunan airbag özelliği sayesinde darbe anında bebeğinizin en az hasarı almasını sağlar. Aynı zamanda yanlarda bulunan boyun sabitleyici yanak pedleri sayesinde bebeğinizin boyun hareketi kısıtlanır. Isofixli araçlar için uygun olan modelde 5 noktalı emniyet kemeri de bulunmaktadır. Araçla sürüş yaparken bebeğinizin konforundan ve güvenliğinden emin olmak istiyorsanız Cybex Anoris T modelini tercih edebilirsiniz.

Cybex Anoris T Özellikleri

cybex-anoris-t-002.webp

  • Cybex Anoris T, airbag teknolojisi sayesinde kaza anında bebeğinizi maksimum seviyede koruyan bir bebek oto koltuğudur.
  • Bu oto koltuğu, 2022 yılında yapılan ADAC testinde tüm zamanların en iyi puanını alarak, konvansiyonel kemerli koltuklara göre %50 daha fazla güvenlik sağladığını kanıtlamıştır.
  • Cybex Anoris T, 9 aydan 6 yaşa kadar, 9-21 kg arasındaki bebekler için uygun bir oto koltuğudur. Bebeğinizin boyu 76-115 cm arasında ise, bu koltuk tam size göre.
  • Bu oto koltuğu, bazalı isofix sistemi ile aracınıza kolayca ve güvenli bir şekilde monte edilebilir. Ayrıca, koltuğun yüksekliği ve eğimi ayarlanabilir, böylece bebeğinizin konforu da sağlanır.

Cybex Anoris T Yaş Aralığı ve Taşıma Kapasitesi

Cybex Anoris T Bebek Oto Koltuğu, Tüm zamanların en iyi ADAC güvenlik testi sonucuna sahip dünyanın ilk airbagli oto koltuğudur. Bebeğinizin 9 kg’dan 21 kg’ya kadar (yaklaşık 6 yıl) gelişimini destekleyen bu koltuk, kaza anında 25 noktadan sensörlü airbag teknolojisi sayesinde bebeğinizi maksimum güvenlik sunar. Ayrıca, bebeğinizin narin baş, boyun ve omurga bölgelerini, darbenin ve kazanın şiddetinden koruyan patentli ön güvenlik yastığı ve LSP yan darbe koruma sistemi gibi özel özellikler de mevcuttur.

Cybex Anoris T Kurulumu

cybex-anoris-t.webp

Cybex Anoris T modelinin kurulumunu yapmadan önce airbag yastığını yana doğru ittirin. Daha sonrasında bebeğinizin sırt kısmına gelecek olan minderi kaldırın. Burada Anoris T kullanım kılavuzunu göreceksiniz. Dilerseniz kılavuzdan kurulum işlemine devam edebilirsiniz. Dilerseniz de aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

İlk olarak ürünün alt kısmında bulunan batarya jelatinini sökün, daha sonrasında ön kısımda bulunan bağlama yerini aracınıza uygun şekilde yerleştirin. Yerleştirdikten emin olduğunuzda yandaki beyaz tutamacı bastırarak ortaya doğru getirin. Kırmızı yanan şerit yeşil olduğunda bebek oto koltuğu araç koltuğuna uyum sağlayacaktır. Oturduğunuzu anlamanız için sesleri dinleyebilirsiniz.

Her şeyin tam olarak yerine oturduğunu kontrol etmek için koltuğu sallayın, ön kısımda yer alan araç sabitleme direğindeki her şeyin yeşil yandığından emin olun. Yeşil yanıyorsa başarılı bir şekilde kurulum işlemini yaptınız demektir. Kurulumu videolu bir şekilde izlemek isterseniz Cybex markasının Youtube sitesini ziyaret edebilirsiniz. Burada modelin kurulum videosu mevcuttur.

Cybex Anoris T Güvenli mi?

cybex-anoris-t-003.webp

Cybex Anoris T piyasada bulunan çoğu bebek oto koltuğu modelinden daha güvenlidir. Airbagli olması nedeniyle darbe anında bebeğinizi en iyi şekilde koruyacağından emin olabilirsiniz. Aynı zamanda destek ayağı, patentli ön güvenlik yastığı, yan darbe koruma sistemi gibi özellikleri de bulunur. Kemerli bir koltuğu göre %50 oranında daha fazla koruma sağlamaktadır. Adac test sonucunda tüm zamanların en iyi puanını almayı başarmıştır.

Kaza anında devreye giren airbag güvenlik yastığı C şeklinde şişerek çarpışmanın şiddetini en aza indirmektedir. Karın bölgesine uygulanan basıncın azalması için de modelin emniyet kemerleri kaliteli kumaş ile kaplanmıştır. Kemerin bebeğe zarar vermesi gibi bir durum söz konusu değildir. Yan darbe sistemleri de bebeğin sağa sola savrulmasını engellerken aynı zamanda koruma görevi görür. Ayarlanabilir yastığı sayesinde bebeğiniz hem güvenli hem de konforlu bir sürüş deneyimi yaşar. Ürün ile birçok kez test yapılmıştır.

Cybex Anoris T Ağırlık

Cybex Anoris T modelinin ağırlığı 12 kilogramdır. Taşıma oldukça basittir. Bebek oto koltuğunu arabanıza sabitledikten sonra ürünün ağırlığının çok bir önemi kalmayacaktır. Modelin eksi yönlerinden birisi de ana kucağının olmamasıdır. Ana kucağı olan modeller araçtan kolayca ayrılarak taşınabilir. Ancak bu modelde ana kucağı olmadığından ağırlık çok önemli değildir. Montajlama işleminden sonra ürünü, uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz.

Cybex Anoris T Kullanıcı Yorumları

cybex-anoris-t-005.webp

? Ürüne acil ihtiyacımız olduğu için çok kısa zamanda karar vererek aldık ve satıcıdan rica ettim kargoyu hemen gönderebilir misiniz diye, saolsunlar ertesi gün hemen gönderdiler ve 1 gün içinde ürün teslim edildi, burdan tekrar teşekkür ederim satıcı firmaya. Ayrıca diğer markaları incelemiştik ama daha karar verememiştik cybex e denk gelince biraz yorumlar üzerinden birazda air bag olması biz cezbetti ve direkt aldık, şuan kullanıyoruz bebeğimiz rahat etmez diye düşünmüştüm ama yanılmışım çok başarılı ve sağlam.

? Çok emniyetli ve oğlum çok rahat etti. 10 aylık oğlum çok kolay bir şekilde uyuyabiliyor ve arabada hiç ağlamıyor. Satıcı çok ilgili kendilerine teşekkür ederim.

? Ürün çok hızlı geldi. Korunaklı sıfır kutusundaydı. Koltuğa gelince açar açmaz kalitesi anlaşılıyor zaten. Kendi içinde airbag olması oto koltuklarda yeni ve devrim niteliğinde bir atılım. Test puanları çok iyi çocuğumuz için en konforlu ve en güvenli bir koltuğu aldığımızı düşünüyoruz.

? Kurulum kolay ama youtube'da bir kadinin ürün tanıtım videosu var, yan darbe kalkaninin nasıl kapatilacagi orada var yalniz, çocuğun omuzuyla kafalık arasında 2 parmak boşluk olacak. Benim 1.5 yaşındaki oğlum neyse ki ürünü yadirgamadi, hemen uyum sağladı. Çocuğu koltuğa yerleştirip çıkarmak artık vakit almıyor. Büyük rahatlık. Ürünün malzeme kalitesi de çok iyi.

? Cybex sirona sonrası bu modele geçtik . Hava yastığı benzeri ön barı olması gerçekten çok güzel düşünülmüş . Daha önce bayide de denemiştik .ön bar sistemi emniyet kemerinden daha kullanışlı ve daha güvenli olduğu için bu modelden devam edeceğiz . Sironayı severek kullanmıştık bu modeli de öyle kullanacağımızı Ümit ediyorum . Bağlantıların düzgün yapılıp yapılmadığını kırmızı ve yeşil ışıkla gösteriyor . Tavsiye ederim

? Adac puanı çok iyi olduğu için aldık. Üründen resmen kalite akıyor.

? Ürünü hiç kullanmadık ama çok kaliteli olduğu her halinden belli

Cybex Anoris T Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Cybex Anoris T Bebek Oto Koltuğu'nun taşıma kapasitesi nedir?

Cybex Anoris T Bebek Oto Koltuğu, maksimum 9 ile 21 kilogram ağırlığındaki bebekleri taşıyabilir. Bu özellik, bebeklerin güvenliği ve konforu için özel olarak tasarlanmıştır.

Cybex Anoris T Bebek Oto Koltuğu'nun içindeki airbag ne işe yarar?

Cybex Anoris T Bebek Oto Koltuğu, benzersiz bir hava yastığı teknolojisi ile donatılmıştır. Bu airbag sistemi, beklenmedik durumlarda çarpışma anında bebek üzerindeki etkiyi azaltarak ekstra koruma sağlar. Böylece, bebek seyahati sırasında maksimum güvenlik sağlanır.

Cybex Anoris T Bebek Oto Koltuğu'nun montajı nasıl yapılır?

Cybex Anoris T Bebek Oto Koltuğu'nun montajı oldukça basittir. Koltuğun araç içindeki uygun konuma yerleştirilmesi ve güvenlik kemeri ile sabitlenmesi gerekmektedir. Kullanım kılavuzunda detaylı montaj talimatları bulunmaktadır.

Cybex Anoris T Bebek Oto Koltuğu hangi standartlara uygun olarak üretilmiştir?

Cybex Anoris T Bebek Oto Koltuğu, Avrupa Birliği güvenlik standartlarına uygun olarak üretilmiştir. Bu standartlar, bebeklerin seyahatleri sırasında maksimum koruma ve güvenlik sağlamak amacıyla belirlenmiştir.

 Yazar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.