Çocuğunu Sünnet Yaptıracak Ailelere İnanılmaz Tavsiyeler

Sünnet çocuğu ailelerinin çocuklarını stresten ve korkudan uzaklaştırmaları gerekmektedir. İşte sünnet çocuğu ailelerine tavsiyeler.
Çocuğunu Sünnet Yaptıracak Ailelere İnanılmaz Tavsiyeler

Sünnet Yaptıracak Ailelerin Dikkat Etmesi Gerekenler

Hem aileler hem de çocuk için stresli bir dönem olan sünnet zamanı yaklaştıkça aileleri de çocukları da panik havası sardı. Sünnet çocuğuna yapılan şakalara bile dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, stresten ve korkudan çocuğu uzaklaştırmak gerektiğine ve bu durumda anne ve babaya çok işi düştüğünü vurgulamaktadırlar. 

Çocuğunu Sünnet Yaptıracak Ailelere İnanılmaz Tavsiyeler

Aslında sünnetin acıtan bir şey olmadığını, çocukların acı hissetmeyeceğini sadece onun öncesinde yaşadığı korku ve panikle strese girdiklerini söyleyen uzmanlar, aileleriyle birlikte çocukların bu korkularını aşmalarının mümkün olduğunu dile getirdiler.

Çocuğunuzu Sünnete Alıştırın

Ebeveynler çocuklarını sünnete alıştırmaları gerekiyor. Toplumda, okulunda, arkadaş çevresinden hatta akrabalarından bile sünnetin baltayla kesileceğini söyleyerek çok büyük korku ve stres yükleniyor.

Çocuğunu Sünnet Yaptıracak Ailelere İnanılmaz Tavsiyeler

Aslında sünnet anında çok büyük bir acı yaşamayacak ancak bu yaşadığı stres ve korku çocukta kabusa dönüşüyor. Çocuk babasından bile şakayla karışık 'Baltayla kesilecek' sözünü duyabiliyor. Eğer aile bu korku ve stresi aşarak hastaneye giderse sünnet çok daha kolay oluyor.

2-6 Yaş Arası Sünnet Çocuğunuzun Psikolojisini Bozabilir

Çocuklarda 2 yaşına kadar yapılan sünnetler hatırlanmıyor. Ebeveynler, doğduğu günden 2 yaşına kadar çocukları çok rahat bir şekilde sünnet yaptırılabilir.

Çocuğunu Sünnet Yaptıracak Ailelere İnanılmaz Tavsiyeler

2 ile 6 yaş arasında tam bir cinsel kimlik gelişmediği için sünnet işlemini çok önermiyoruz. 6 yaşından sonra çocukta sünnet olayının normal bir olay olduğunu, olmazsa ayıp olacağını anlamaya başlıyor.

6 yaş sonrası sünnetlerde tek handikapımız çocuklara çevresinden işlenen korkudur. Hastanede tamamen ameliyat şartlarında yapılan sünnet işlemi için yoğun bir talep var.

Sünnet Kaç Dakika Sürer?

Çocuğunu Sünnet Yaptıracak Ailelere İnanılmaz Tavsiyeler

Lokal anestezi kullanılarak başlayan sünnet, 10 dakikalık kesim ve dikim işleminden sonra bitiyor. Eğer sünnet yapılacak çocuk küçükse anestezi kremler uygulanabiliyor. Büyükse lokal anestezi ile penis bölgesi uyuşturuluyor. Çocuklar bir hafta ile 10 gün arasında normal hayatlarına geri dönüyor, çok kolay bir şekilde iyileşebiliyorlar.

Çocuklar Kaç Yaşına Kadar Sünnet Olmalıdır?

Çocuğunu Sünnet Yaptıracak Ailelere İnanılmaz Tavsiyeler

Uzmanlar doğdukları günden 2 yaşına kadar çocukların çok rahat sünnet olabileceklerini ifade edip, 2 ve 6 yaş arası sünneti tavsiye etmediklerini belirtiyorlar. Sebebi de çocukların cinsel kimliklerinin gelişmemiş olması.

2 yaşından sonra yapılacak sünnette penisin iyileşmesi uzun sürüyor, enfeksiyon kapması daha kolay hale geliyor. Bu yüzden çocuklarınızı olabildiğince erken sünnet ettirmeye özen gösterin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Sünnet Sonrası Yapılması Gerekenler

Sünnet olan çocuğun huyu değişir mi?

2 ile 6 yaşında yapılan sünnetlerin sonrasında anestezi altında yapılmış olsa bile bez açıldığında ağlama, çiş yapmayı olabildiğince ertelemeye çalışma gibi durumlar görülebilmektedir. Sünnet olan bazı çocukların huyları değişebilir.

Dinimize göre sünnet kaç yaşında yapılmalı?

Dinimiz gereği erkek çocukları ergenlik çağına girmeden önce sünnet edilmelidir. Diğer taraftan da uzmanlar çocuğunuz doğduktan 3 yaşına kadar sünnet ettirmezseniz mutlaka 7 yaşını beklemeniz gerektiğini vurgulamaktadır.

Sünnet sonrası iyileşme ne kadar sürer?

Yenidoğan bebeklerde sünnet yaralarının iyileşmesi ortalama 4 gün kadardır. Daha büyük olan çocuklarda ise bu süre 10 güne kadar uzayabilmektedir. Sünnet sonrasında iyileşme sürecinde herhangi bir sorun yoksa çocuğunuzu banyo yaptırabilirsiniz.

Sünnet sonrası ağrı ne kadar sürer?

Sünnet sonrası ağrı ortalama 3 gün kadar sürer. İlk gün diğer günlere göre biraz daha fazla ağrı hissedilebilir. Daha sonrasında ağrı yavaş yavaş hafiflemeye başlar. 2 ile 3 gün içerisinde azalarak kaybolur ve tamamen gider. Ağrı çocuğun yaşı kaç olursa olsun yaşanır.

Dikişli mi dikişsiz sünnet mi?

Sünnette en etkili ve kolay yöntem cerrahi cirkumsizyon yöntemidir. Sünnette kullanılan dikiş ipleri bu yöntemde kendiliğinden eridiği için dikiş aldırmaya gerek duyulmaz. Doğru yapılan cerrahi sünnet kanamasız olduğundan dolayı sargı yapılmaz. Kendiliğinden yok olan dikişli sünnet daha kolaydır.

Sünnet olmanın faydaları nelerdir?

Sünnet olmanın çocuklarda idrar yolu enfeksiyonuna yakalanma riskini azalttığını gösteren bazı çalışmalar vardır. İleri yaşlarda cinsel yol ile birlikte geçen hastalıkların riskini de azaltır, aynı zamanda rahim ağzı kanseri, penis karsinomu gibi hastalıkları da önler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.