Cilt Alt Tonu Nedir ve Nasıl Belirlenir?

Makyajınızdan giydiğiniz kıyafete kadar bir bütün oluşturmada büyük önem taşıyan cilt alt tonu nasıl bulunur merak ediyorsanız içeriğimize göz atın.
Cilt Alt Tonu Nedir ve Nasıl Belirlenir?

Herkes farklı cilt renklerine sahiptir. Kiminin ten rengi çok beyazken kiminin neredeyse siyaha yakın bir rengi vardır. Tüm bu renk farklılıklarının yanı sıra asıl önemli olan cilt alt tonunun rengidir. Giydiğiniz kıyafetin renginden makyajınızın renklerine kadar elde edilen uyumun başlıca unsuru cilt alt tonudur.

Size hangi renklerin yakıştığı, hangi tonlarda makyajın daha doğal durduğunu cilt alt tonunuz belirler. Soğuk, sıcak ve nötr olarak 3’e ayrılan cilt alt tonu, kişinin esmerliğine veya sarışınlığına bağlı olarak belirlenmez.

Yeni bir kıyafet alırken, saçınızı boyatırken veya yeni bir ruj satın alırken cilt alt tonunuzu göz önünde bulundurmanız oldukça önemlidir. Bu sebeple hazırladığımız içeriğimiz, cilt alt tonun ne olduğunu, neler olduğunu ve nasıl bulunduğunu içeriyor. Hazırsanız cilt alt tonunuzu birlikte bulalım.

Cilt Alt Tonu Nedir?

Cilt Alt Tonu Nedir? Nasıl Belirlenir?

Cilt alt tonu, cildin altındaki pigmentlerin renk skalasını belirleyen bir terimdir. Cilt alt tonu, cilt renginden farklıdır ve sıcak, soğuk ve nötr tonlar şeklinde sınıflandırılır. Bu tonlar, cilt bakımı ve makyaj ürünleri seçiminde önemli bir rol oynar. Doğru cilt alt tonu belirlendiğinde, cilt bakımı ve makyaj uygulamaları daha doğal ve dengeli bir görünüm kazanır. Yanlış cilt alt tonu seçimi ise cildin soluk veya cansız görünmesine neden olabilir. Bu nedenle, doğru cilt alt tonunu belirlemek, son derece önemlidir.

Cilt Alt Tonları Nelerdir?

Cilt Alt Tonu Nedir? Nasıl Belirlenir?

Soğuk Cilt Alt Tonu

Cilt alt tonu rengi pembe ve kırmızı olan kişilerdir. Bu kişilere mavi ve mor tonları başta olmak üzere kırmızı ve pembe tabanlı tüm renkler yakışır. Soğuk pembe, mavi tabanlı pembe, mavi tabanlı kırmızı, koyu bordo ve pastel tonlardaki renkler oldukça yakışır. Soğuk cilt alt tonuna sahip kişiler koyu bordo, soğuk pembe ve pastel tonlardaki rujları rahatlıkla kullanabilirler.

Sıcak Cilt Alt Tonu

Cilt pigmentleri sarı olan kişilerdir. Cilt alt tonları sarı olan kişiler turuncu, kırmızı, yeşil ve sıcak renk tonlarını rahatlıkla tercih edebilirler. Şeftalı ve pembe tonlarındaki allıklar tam bu kişilere göredir.

Nötr Cilt Alt Tonu

Nadiren görülen cilt alt tonudur. Nadiren görülmesine rağmen en şanslı kişiler olarak nitelendirilmektedirler. Nötr cilt alt tonuna sahip olan kişiler hemen hemen her renk tonunu tercih edebilirler.

Cilt Alt Tonu Nasıl Belirlenir?

Cilt Alt Tonu Nedir? Nasıl Belirlenir?

Doğru cilt alt tonunun belirlenmesi, cilt bakımı ve makyaj uygulamalarının daha doğal ve dengeli görünmesini sağlar. Cilt alt tonunuzu belirlemek için aşağıda yer alan yöntemlerden birini tercih edebilirsiniz.

Damar Testi ile Cilt Alt Tonu Belirleme

Güneş ışığında denenmesi gereken bir testtir. Bu test ile güneş ışığında bileklerinizdeki veya şakak bölgenizdeki damarları inceleyiniz. Damarlarınız yeşil renkte görünüyorsa sıcak cilt alt tonuna sahipsiniz demektir. Ancak damarlarınız mavi renkte görünüyorsa soğuk cilt alt tonuna sahipsiniz.

İnceleme sonucunda damarlarınızın mavi mi yoksa yeşil mi olduğuna karar veremiyorsanız muhtemelen nötr cilt alt tonuna sahipsinizdir. Nötr cilt alt tonunda damarların bir kısmı mavi gibi görünürken diğer kısmı yeşil gibi görünür.

Gümüş - Altın Testi ile Cilt Alt Tonu Belirleme

Damar testine kıyasla daha kolay olan bir diğer test gümüş-altın testidir. Bu testi yapmak için birer adet gümüş ve altın takı bulundurmanız yeterli olacaktır. Altın sıcak cilt altı tonunu temsil ederken; gümüş soğuk cilt altı tonunu temsil etmektedir.

Gümüş takıyı taktığınızda daha sağlıklı ve canlı bir ifadeye sahip oluyorsanız soğuk cilt altı tonuna sahipsinizdir. Ancak altın taktığınızda daha sağlıklı ve canlı bir görünüme kavuşuyorsanız sıcak cilt alt tonuna sahipsiniz demektir.

Kağıt Testi ile Cilt Alt Tonu Belirleme

Bu testi uygulamadan önce yanınızda bir adet çizgisiz dosya kağıdı bulundurun. Teste başlamadan hemen önce yüzünüzü soğuk su ile yıkayın. Yüzünüzü yıkadıktan sonra beyaz kağıdı yüzünüze yakın bir şekilde tutun. Kağıda yansıyan ışık sarı veya kırmızımsı tonlarda ise sıcak cilt alt tonuna sahipsiniz demektir. Ancak kağıda pembemsi bir renk yansıdıysa soğuk cilt alt tonuna sahipsiniz demektir. Diğer testlerde olduğu gibi herhangi bir karara varamadıysanız ve bu iki renk tonlarından birini göremediyseniz nötr cilt alt tonuna sahip olduğunuzu söyleyebiliriz.

Cilt alt tonu nedir?

Cilt alt tonu, cildin altında bulunan pigmentlerin rengini ifade eder. Cilt alt tonu, sıcak veya soğuk tonlar şeklinde sınıflandırılır.

Cilt alt tonumu nasıl öğrenebilirim?

Cilt alt tonunuzu belirlemek için, bileklerinizin içindeki cilt veya boyun bölgenizdeki cilt rengini kontrol edebilirsiniz. Eğer cildiniz altın sarısı, turuncu, kırmızımsı veya bronz rengindeyse sıcak alt tona, pembemsi veya mavimsi renkteyse soğuk alt tona sahipsiniz.

Sarı alt ton cilt nasıl anlaşılır?

Sıcak alt tonlara sahip olan kişilerin cilt alt rengi sarıdır. Bu sebeple sarı cilt alt tonuna sahip kişilere sıcak renkler olan turuncu, kırmızı, sarı ve yeşilin tonları çok yakışmaktadır.

Cilt alt tonu değişebilir mi?

Cilt alt tonu kişinin elinde olmayan bir durum olduğu için değişmemektedir. Cildin rengi bazı sebeplerden dolayı değişebilse de cilt alt tonu her zaman aynı kalmaktadır.

Mor damar hangi renk tonu?

Bileğinizdeki damarlarda mor renk hakimse eğer cildiniz soğuk tonludur.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.