Çikolata Soslu Muhallebi Tarifi

Muhallebinin Türk damak lezzetinde vazgeçilmez bir yeri vardır. Soğuk olarak tüketilen bu lezzet yaz sıcaklarında serinlememize de yardımcı olur. İşte çikolata soslu muhallebi tarifi.
Çikolata Soslu Muhallebi Tarifi

Çikolata Soslu Muhallebi Nasıl Yapılır?

Malzemeler;

  • Süt (5 Su Bardağı)
  • Toz Şeker (3/4 Su Bardağı)
  • Buğday Nişastası (3 Yemek Kaşığı)
  • Vanilya Özütü (1 Tatlı Kaşığı)

Çikolata Sosu için;

  • Bitter Çikolata (120 Gram)
  • Sıvı Krema (Yarım Su Bardağı)
  • Muz (1 Adet)

Hazırlanışı;

Buğday nişastasının kıvamını açmak için bir miktar süt ekleyin. Derin bir tencereye de kalan sütü ekleyin. Üzerine toz şekeri ekledikten sonra şekerin sütün içerisinde erimesi için kısık ateşte karıştırın ardından kaynamaya bırakın.

Kaynamakta olan şekerli süt karışımına vanilya özütünü ve nişastalı sütü azar azar ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

Karışım kıvam alana kadar kısık ateşte karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince servis kaselerine paylaştırın. Oda sıcaklığında bekletin ve ardından buzdolabında soğumaya bırakın.

Çikolata sosunu hazırlamak için kremayı küçük bir tencerede kısık ateşte kaynatın. Bitter çikolata parçalarını küçük parçalara ayırdıktan sonra kaynamakta olan kremaya ilave edin. Çikolatayı kremanın içerisinde eritin. Eridikten sonra sosunuzu ocaktan alın.

Buzdolabında soğuyan muhallebilerinizi kalıplarından ters çevirip servis tabaklarına çıkartın. Hazırladığınız sosunuzu da üzerinde gezdirdikten sonra muz dilimleriyle süsleyin ve sevdiklerinizle paylaşın.

“Afiyet Olsun”

 

NeOldu.com / Özel Haber

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.