Çiftliklerde Zirai Robot Devri

Tarım robotları, konusunda 20 yıl gibi büyük bir çalışma sonucunda genel kullanıma konulan ucuz robotlar üretildi. Ve bu robotlara büyük talep var. İşte Çiftliklerin yeni gözdesi Zirai robotlar.
Çiftliklerde Zirai Robot Devri

Sanayileşme ile birlikte insan gücünün yerini makine gücü almaya başladı. Artık birçok şeyi makine yapar oldu ve insan gücünün önemi her geçen gün azalıyor. Hani derler ya akıllı olan dünyada söz sahibi olur. Evet belki makineler insanların aklı ile üretilebiliyor ama görülüyor ki makineler insanların yapamadığı bir çok şeye sahip o zaman diyebiliriz makineler insanları ele geçirmiş ve dünyaya hüküm sürüyor. Evet, evimizden tutun da iş yerimize kadar her uğraşımızı teknolojik aletlerle sağlıyoruz onlar olmasa, kendimizi güçsüz ve eksik hissediyoruz. Bıraktığımız yerde konumuza geri dönelim. Tarım işleri için 20 yıldır uğraşılan Zirai Robotları 2016 yılında çiftliklerde görebilirsiniz. Bu robotlar ne yapar ve özellikleri nelerdir?

Zirai Robotların Özellikleri

Çiftliklerde oldukça talep edilen Zirai robotu ne işe yarıyor. Yeni tarama ve görüntü teknolojileri robotların, birbirinden farklı şekillere sahip olan meyvelerin ve sebzelerin algılama problemini ortadan kaldırıyor. Artık bu robotlar, obje ve gölgesini ayırt etmekle kalmıyor, yeşil meyveleri, yaprakları hatta şaraplık üzümleri bile ayırt edebiliyor. Oldukça detaylı özellikleri çiftçilerin bu ürünü seçmelerindeki en büyük neden. Kompleks algoritmaları sayesinde robotik işçiler ne kadar uzun çalışırsa işi o kadar iyi öğreniyorlar. Bu robot oldukça dikkatli yapraklardan tutunda meyvelerin çürümesi veya şekil bozukluklarına kadar her şeyi algılayabiliyor. İnsan işçilerle birlikte çiftliklerde çalışacak robotlar, yıllar geçmesi ve teknolojinin gelişimine orantılı olarak birçok çiftlikte yerini alacağa benziyor. Hatta 2020 yılına gelindiğinde bütün çiftliklerde otomasyona geçilmesi ön görülüyor.

Çiftçiler Artık Robot

tarımda makineleşme

Otomasyon Nedir?

Otomasyon, yani insan gücünün var olduğu alanlarda makine gücünün de birlikteliği yani bu iki gücün ortak bir şekilde çalışmasıdır. Makineleşmenin artmasıyla birlikte üretim de seri hale gelecektir.

Tarım İşçileri İşsiz Kalacak

 Tarımda otomasyonun artması ile birlikte birçok tarım işçisi işsiz kalacak. Böylelikle işsizler ordusu artık içinden çıkılamayacak bir hale gelecektir . Düşünüyorum da önümüzdeki 10 yıl içinde hızla gelişen teknolojilerle birlikte artan insan aygıtlı robotların, her alanda faaliyet göstermesi ile birlikte dünya da yaşayan insanların yapacağı işler?

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.