Dünyanın En Güzel Hediyeleri Çiçeklerin Anlamları Nelerdir?

Birbirinden farklı renklerde ve çeşitlerde bulunan çiçeklerin birçok anlamı bulunmaktadır. İşte göndermek istediğiniz çiçeklerin anlamları...
Dünyanın En Güzel Hediyeleri Çiçeklerin Anlamları Nelerdir?

Çiçeklerin Anlamları Nelerdir?

Kır ve bahçede bitki olarak yetişen çiçekler, birbirinden farklı şekillerde meydana gelmektedir. Her çiçeğin bir yapısı, şekli, görünümü ve kokusu vardır. Bazı çiçekler kokuları ile insanları büyülerken, bazı çiçekler ise görünümleri ile kendine hayran bırakıyor.

Çiçeklerin Anlamları Listesi

Çiçek TürüAnlamı
Beyaz GülMasumiyet
Kırmızı GülAşk
Pembe GülGönlüm Senindir
Sarı GülSıcak, Sevgi
Mavi GülGizem
Beyaz KaranfilTemizlik, Saflık
Kırmızı KaranfilSevgi
Pembe Karanfilİçtenlik
Sarı KaranfilHüzün
Beyaz LaleSaflık Temizlik
Kırmızı LaleSeni Seviyorum
Pembe LaleAnlayış
Sarı LaleGerginlik
Beyaz OrkideMasumiyet, Zarafet
Pembe OrkideSevimlilik
Mor OrkideAsalet
Mavi OrkideAşkların En Büyüğü
PapatyaTemiz Kalp
Kaktüsİçtenlik
Melekotuİlham Kaynağımsın

Birbirinden farklı güzelliklere ve kokulara sahip olan çiçekler, anlamlarıyla da etkisini gösteriyor. Her çiçek farklı anlamlar taşımaktadır. Aynı isimde olan çiçekler dahi renkleri farklı olduğu için farklı anlamlara sahiptir. Her çiçeğin anlamı hediye edilme amacını açıklamaktadır. Kimi zaman sevgiliye duygularını ifade etmek amaçlı gönderilirken, kimi zaman doğum günü kutlamak, yeni bir işi tebrik etmek ve özel günleri taçlandırmak amaçlı kullanılmaktadır. Peki hangi çiçekler neyi temsil ediyor?

İşte dünyanın en güzel hediyeleri olan çiçeklerin anlamları;

1. Beyaz Gül - Masumiyet

Çiçeklerin Anlamları

Beyaz gül masumiyeti, saflığı ve temizliği ifade etmektedir. Genellikle evlilik teklifi edecek erkekler beyaz gülleri seçmektedir. Beyaz gülü alan erkek evlilik teklifine doğru yol almaktadır fakat günümüzde kızlar evlilik teklifi için bir beyaz güle "kanmıyor" artık.

2. Kırmızı Gül - Aşk

Çiçeklerin Anlamları

Kırmızı gül aşkı ifade etmektedir. Aşk ifade eden evrensel bir sembol haline gelmiştir. Aşkını itiraf etmeye çalışan erkekler genellikle ilk olarak kırmızı gülden faydalanırlar. Aynı zamanda 14 Şubat sevgililer gününde neredeyse ''gül katliamı'' yapılır. Kırmızı gül alanı olmayan kadınlar kırmızı gülden nefret ederler. Tüm erkekler aşık oldukları kadınlara kırmızı gül hediye ederler.

3. Pembe Gül - Gönlüm Senindir

Çiçeklerin Anlamları

''Pembe gönlüm sende'' diye kızların gönlünü fethetmeye çalışan erkeklerin yardımına koşan güldür. Zarifliği ve güzelliği ile kıyamayabilir, dalında kalmasını düşünebilirsiniz.

4. Sarı Gül - Sıcak, Sevgi

Çiçeklerin Anlamları

Sarı güllerden 18. yüzyıla kadar Avrupa'nın haberi olmamış fakat Türkiye' de "parti simgesi" bile olmuştur. Sıcaklık ve sevgiyi temsil etmektedir.

5. Mavi Gül - Gizem

Çiçeklerin Anlamları

Gizemi ve esrarengizliği temsil etmektedir. İmkansız olanı ve elde edilemeyeni ifade etmektedir. Sanırım gizemli bir şekilde imkansız olan aşkınıza göndermeniz bu gülün durumunu anlatabilir ve "boşa yaşamamasını" sağlayabilirsiniz.

6. Beyaz Karanfil - Temizlik, Saflık

Çiçeklerin Anlamları

Saflığı ve temizliği ifade etmektedir.

7. Kırmızı Karanfil - Sevgi

Çiçeklerin Anlamları

Sevgiyi temsil eden kırmızı karanfil, genellikle seçim zamanı siyasi partilerin herkesin eline zorla tutuşturdukları ve hatta insanların üzerine attıkları çiçeklerdir. Bu siyasi partilerin "halkı çok sevdiğini" gösteriyor sanırım.

8. Pembe Karanfil - İçtenlik

Çiçeklerin Anlamları

Pembe karanfil içtenliği ifade etmektedir. Pembe çiçekler her zaman zarif ve sevimlidir.

9. Sarı Karanfil - Hüzün

Çiçeklerin Anlamları

Sarı karanfil hüznü ifade etmektedir.

10. Beyaz Lale - Saflık Temizlik

Çiçeklerin Anlamları

Beyaz renk her zaman saflık ve temizliği temsil eder. Bu sebeple beyaz çiçekler saflığın ve temizliğin sembolüdür.

11. Kırmızı Lale - Seni Seviyorum

Çiçeklerin Anlamları

Kırmızı aşkın rengidir. Kırmızı renkte bulunan çiçekler ise aşkı ifade etmektedir. Bu aşk illa sevgiliye duyulan aşk değildir. Anne, baba ve çocuğunuza duyduğunuz aşk olabilir. Bu yüzden seni seviyorum demek istediğiniz kişilere kırmızı lale alabilirsiniz.

12. Pembe Lale - Anlayış

Çiçeklerin Anlamları

Anlayışı ifade eden bir çiçeğin olması hoş bir durum. Temennimiz herkes birbirine anlayışlı olsun ve bu çiçek insanlara örnek olsun.

13. Sarı Lale - Gerginlik

Çiçeklerin Anlamları

Bir çiçeğin gerginliği ifade etmesi ne kadar ilginç değil mi?

14. Beyaz Orkide - Masumiyet, Zarafet

Çiçeklerin Anlamları

Beyaz orkide şık çiçekler arasındadır. Masumiyeti ve zarafeti temsil etmektedir. Son yıllarda ülkemizde "kız isteme çiçeği" durumuna gelmiş diyebiliriz. Artık tüm kızlar orkide hayranı olmuş durumda.

15. Pembe Orkide - Sevimlilik

Çiçeklerin Anlamları

Orkide zarifliğini her renginde korumaktadır. Pembe orkide sevimliliği ifade etmektedir. Zarif olan bu çiçek bir de pembe rengi alınca gerçekten sevimliliği temsil eder oluyor.

16. Mor Orkide - Asalet

Çiçeklerin Anlamları

Mor orkide asaleti temsil etmektedir. Son yıllarda ise gelinlerin ellerinde görülen bir çiçek oluyor. Asil bir gelin olmak istiyorsanız mor orkide kullanmalısınız. Sezonun yeni modası mor orkide ''gelin çiçekleri'...

17. Mavi Orkide - Aşkların En Büyüğü

Çiçeklerin Anlamları

Mavi orkide aşkların en büyüğünü ifade etmektedir. Büyüleyici bir güzelliği olan bu çiçeği siz de en büyük aşkınıza armağan edebilirsiniz.

18. Papatya - Temiz Kalp

Çiçeklerin Anlamları

Papatya baharı getiren bir çiçektir. Kırların sevilen çiçeği olan papatya temiz kalbi ifade etmektedir. Görüntüsü ile etkileyici sevimli ve şirin bir çiçekler arasındadır. Kırlarda piknik yaparken kız çocuklarının saçlarına taç olan bu çiçek, kızların kendini prenses gibi hissetmesini sağlar.

19. Kaktüs - İçtenlik

Çiçeklerin Anlamları

Kaktüs, eğer sevdiğiniz bir kişiye yollanacaksa aşkımız için bütün zorluklara katlanmalıyız anlamına gelmektedir. Kadınların çok fazla beğenmediği bir çiçek olsa da anlamı büyük bir çiçektir.

20. Melekotu - İlham Kaynağımsın

Çiçeklerin Anlamları

Sevdiğinize melekotu göndermek, görünüş ve koku olarak kötü olsa da ilham, umut ve neşe manasına gelir. Eğer sevdiğiniz kişi melekotu çiçeğinin anlamını biliyorsa oldukça etkilenecektir. Ufak bir notla çiçeğin anlamını yazabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Çiçek Bakımında Dikkat Edilmesi GerekenlerÇiçeklerin Bilinmeyen Özellikleri
İstanbul'un En İyi ÇiçekçileriÇiçek Kartına Yazılabilecek Vurucu Sözler

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum