Cape Town'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin başkentlerinden Cape Town turistik açıdan bölgenin en önemli şehirlerinden biridir. Cape Town tatilinde gezilecek görülecek yerleri sizler için derledik.
Cape Town'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde yer alan üç başkentten biri olarak bilinen Cape Town, Dünya'nın en turistik merkezlerinden biridir. Kentin yüzölçümü 2.455 kilometrekare olup nüfusu ise yaklaşık 3,5 milyondur. Bu nüfus kenti bölgenin en büyük şehirlerinden biri yapmaktadır. Farklı kültürlere, inançlara ve ırklara ev sahipliği yapan Cape Town sosyal açıdan çevresinin en gelişmiş yerleşim alanlarından biridir. Yakın tarihi çok önemli hadiselere sahne olan Cape Town coğrafi açıdan da çok önemli cevherlere sahiptir. Mükemmel manzaralara, gökdelenlere, ulusal parklara, tepelere, müzelere, bahçelere ves. sahip olan kent adeta bir turizm cennetidir. Cape Town turuna çıkmayı planlayanlara unvanladığımız, şehrin görülmesi gereken yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.

Masa Dağı

masa-dagi.jpg

Cape Town'un en mükemmel manzarası ve en turistik bölgesi olarak kabul edilen dağdır. En yüksek noktası 1.085 metre olan dağa ilk tırmanış 1503 yılında Portekizli kaptan Antonio de Saldanha tarafından gerçekleştirilmiştir. Şehrin her yerinden görüntülenebilen dağ, Masa Dağı Ulusal Parkı'na da ev sahipliği yapmaktadır. Mükemmel kayalıklarla çevrili olan dağ yaklaşık 3 kilometrelik bir platoya sahiptir. Cape Town turuna çıkanların otobüslerle bölgeye gelerek teleferik vasıtasıyla gezdiği dağ tırmanış meraklıları için ideal noktalardandır. Kentin simgelerinden birine dönüşen Masa Dağı Cape Town'un dünyaca ünlü turistik yerlerindendir.


Robben Adası

robben-adasi.jpg

Table Bay'da (Masa Körfezi) yer alan turistik bir adadır. Uzunluğu 3,3 km ve genişliği 1,9 km'dir. Cape Town'a yaklaşık 7 km mesafede yer almaktadır. Ülkenin vefat eden efsane Cumhurbaşkanı Nelson Mandela'nın yıllarca hapsedildiği Robben Adası, 100-150 kişilik insan grubunun yaşadığı harika manzaralara sahip olan bir bölgedir. Güney Afrika Ulusal Mirasları içinde bulunan ada aynı zamanda UNESCO Dünya Kültür Mirası olarak da ilan edilmiştir. Cape Town tatiline çıkanlar için Robben Adası'na sık sık seferler düzenlenebiliyor.


Kirstenbosch Ulusal Botanik Bahçesi

kirstenbosch-ulusal-botanik-bahcesi.jpg

Masa Dağı'nın doğu eteklerinde bulunan meşhur bir botanik bahçedir. Güney Afrika Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Enstitüsü tarafından 1913 yılında kurulan bahçe tam 528 hektarlık devasa bir bölgeyi kapsamaktadır. Güney Afrika'nın altı farklı canlısından beşine ev sahipliği yapan 9 Ulusal Botanik Bahçesi'nden biridir. Bölgede yetişen bitkileri korumak amacıyla açılan önemli bir mekandır. Yaz aylarında popüler konserlere ev sahipliği yapan botanik bahçe birçok taş heykel içermektedir. Cape Town gezisine çıkanlar için en değerli keşif noktalarından birine çevrilen Kirstenbosch Ulusal Botanik Bahçesi mutlaka görülmelidir.


İki Okyanus Akvaryumu

iki-okyanus-akvaryumu.jpg

1995 yılında faaliyete başlayan mükemmel bir akvaryumdur. Çocuklara ve yetişkinlere ayrı-ayrı geniş izleme açıları sunan akvaryum, Dünya'nın en iyi akvaryumlarından biri olarak dizayn edilmiştir. Hint Okyanusu ve Atlantik Okyanusu'nda yaşayan canlıların deniz yaşamı tutkunlarına sunulduğu kurum; Cape Town'un görülmesi gereken yerlerindendir. Dev yengeçler, saydam denizanaları, denizatları, köpekbalıkları gibi birçok hayvanın bulunduğu akvaryum 7 farklı sergiyle hizmet veriyor. Bilhassa çocuklara özel camekanlarla okyanus canlılarının içine girme fırsatı sağlanırken yetişkinler içinse su tanklarına dalma imkanı sunuluyor.


Signal Hill

signal-hill.jpg

Cape Town'da bulunan ve Lion's Rump olarak da anılan bir tepedir. 350 metre yüksekliğindeki Signal Hill aslan sfenksi gibi bir görüntü oluşturmaktadır. Güney Afrika Donanması ve Güney Afrika Astronomik Gözlemevi tarafından işletilen bölge gemilere fırtınalı hava uyarılarının yapıldığı mekanlardan biridir. Gün batımı sırasında Cape Town şehir merkezine ve Atlantik sahili çevresine şahane manzaralar sunan tepe Cape Town'un gezilecek yerleri arasında yer alıyor.


Victoria & Alfred Waterfront

victoria--alfred-waterfront.jpg

Kentin en nefes kesici manzaralarına sahip olan bölgelerden biridir. Bu liman bölgesi Cape Town'un turistik yerlerinden biridir ve her yıl 23 milyon dolayında turist çekmektedir. Güney Afrika'nın bu işleyen en eski limanı tam 123 hektarlık ticari gayrimenkul ve çeşitli kullanımlar için genişletilmiştir. Kraliçe Victoria'nın ikinci oğlu Prens Alfred'in 1860 yılında inşasına başladığı limanda 450'den fazla deri eşya, görsel ve işitsel ekipman, hediyelik eşya, restoran gibi işletmeler faaliyet göstermektedir.


Boulders Beach

boulders-beach.jpg

Granit kayalıklar arasındaki girişlerden meydana gelen eşsiz bir plajdır. Cape Yarımadası'nda bulunan plaj Cape Town'a yakın mesafede yer almaktadır. Genel olarak 'Kayalar Koyu' adıyla bilinen bölge 1982 yılında buraya getirilen Afrika penguenleri sayesinde son derece turistik bir mekana dönüşmüştür. Masa Dağı Milli Parkı'nın bir parçası olan bölge yaklaşık 3 bin civarında penguene ev sahipliği yapıyor. Cape Town tatilinizde bu plajı gezip penguenleri görebilir ve burada denize girebilirsiniz.


Güney Afrika Müzesi ve Planetaryumu

guney-afrika-muzesi-ve-planetaryumu.JPG

1825 yılında kurulan milli bir müzedir. Lord Charles Somerset tarafından oluşturulan müze, Afrika'ya ait zoolojik, paleontolojik ve arkeolojik koleksiyonlar içermektedir. Son yıllarda Avrupa ve Amerikan müzelerindeki sistematik uygulamaları benimseyen kurum Cape Town turuna çıkanların en fazla ziyaret ettiği mekanlardan biridir. Doldurulmuş aslan, çita, bufalo, antilop gibi hayvanların yanı sıra balina ve dinozor iskeletlerinin sergilendiği müze mutlaka gezilmelidir.


Güney Afrika Ulusal Galerisi 

guney-afrika-ulusal-galerisi.jpg

Cape Town'da yer alan Güney Afrika'nın milli sanat galerisidir. Kurumda 17 ve 19. yüzyıldan kalma Hollandalı, Fransız ve İngiliz sanatçıların çalışmaları sergilenmektedir. Ayrıca taşbaskı, gravür ve bazı erken 20. yüzyıl İngiliz tabloları içeren galeride çoğu Güney Afrika topluluklarına ait olan heykel ve boncuk çalışmaları da bulunmaktadır. Sanatseverlerin Cape Town gezisinde ziyaret etmesi gereken yerlerden biridir.


Grand Parade

grand-parade.jpg

Burası Cape Town'un ana meydanıdır. Meydan kent belediye sarayının yanı sıra Good Hope Kalesi, Cape Town Tren İstasyonu gibi şehrin sembol yapılarıyla çevrilidir. Genellikle bir pazar yeri ve park alanı olarak kullanılan alan aynı zamanda mitinglerin ve farklı birçok aktivitenin gerçekleştirildiği önemli bir mekandır. Bölge insanının en sık ziyaret ettiği mekanlardan biri olan meydan Cape Town'un gezilecek turistik yerlerindendir.

 

NeOldu.Com / Serkan Ayvaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.