Cafer Özdemir Kimdir? & Hakkında Bilgi

Cafer Özdemir 1967 yılında Yozgat da dünyaya gelmiştir. Türk siyasetçi olarak tanınan ve bilinen Cafer Özdemir hayatı hakkında ayrıntılı bilgi için içeriğimize göz atabilirsiniz.
Cafer Özdemir Kimdir? & Hakkında Bilgi

Cafer Özdemir Biyografisi

1967 senesinde Yozgat'ın Yerköy ilçesinde dünyaya gelen Cafer Özdemir, İlkokul dönemini köyünde tamamladıktan sonra parasız yatılı öğretmen ortaokulunu kazanarak Manisa Salihli Lisesi'nde öğrenim görmüştür. Salihli Lisesi'nden 1985 yılında mezun olan Özdemir, 1986 yılında yerleştiği Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü'nden 1980 yılında mezun olmuştur.

Cafer Özdemir Biyografisi


Cafer Özdemir Kariyeri

1988 yılına gelindiğinde Amasya'da kendi arkadaş çevresi ile beraber bir harita mühendisliği firması kuran Cafer Özdemir, üniversite yıllarında öğrendiklerini kendi şirketi için tecrübe etmeye başlamıştır. 1992 senesine gelindiğinde ise bağımsız bir mühendislik şirketinin kuruluşunu gerçekleştirerek Amasya merkezi olmak üzere çevre iller olan Merzifon, Taşova, Suluova Göynücek gibi yerlerde imar ve şehircilik konusunda belediye kurumlarına danışmanlık yapmıştır.

Cafer Özdemir Kariyeri


Cafer Özdemir Siyasi Yaşamı

Belediye içerisinde oldukça aktif bir şekilde yer almaya başlayan Cafer Özdemir 2003 senesinde Ak Parti teşkilatına katılmıştır. Ak Parti Yönetim Kurulu Üyesi olarak ilk görevini ifa eden Özdemir, Amasya İl Başkanlığı görevini de daha sonraki yıllarda üstlenmiştir. 2004 senesinde mahalli idareler seçimlerine birinci sıradan giren Özdemir, Amasya Belediye Meclis Üyesi seçilmiştir. 1 Aralık 2008 tarihine kadar bu görevini ifa etmiş, daha sonrasında da Amasya Belediye Başkan Yardımcısı olmuştur.

Cafer Özdemir Siyasi Yaşamı


Cafer Özdemir Belediye Başkan Adaylığı

Ak Parti'nin 2019 seçimleri dahilinde Amasya Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiği Cafer Özdemir, 29 Mart 2019 seçimleri içerisinde bulunan adaylık listesinde kendisine yer bulmuştur. Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan aday listesi açıklamasında Amasya Belediye Başkan Adayı olarak 2019 seçimlerinde Cafer Özdemir'in gösterilmesi üzerine yerel seçimler için çalışmaları hızlı bir şekilde başlatan Özdemir, halk içerisinde sevilen figürlerden bir tanesidir. Kendi alanının yanı sıra siyaset içerisinde de ciddi atılımları bulunur.

Cafer Özdemir Belediye Başkan Adaylığı

Önerilen İçerik;

Ak Parti MKYK Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum