Buz Kalıplarıyla Yapabileceğiniz Leziz Fikirler

Buz kalıplarını farklı şekillerde değerlendirerek değişik tarifler elde edebilirsiniz.
Buz Kalıplarıyla Yapabileceğiniz Leziz Fikirler

Buz Kalıplarıyla Yapılacak Tarifler

Buz kalıplarıyla sadece buz elde edebileceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. İlginç tarifler ve daha yaratıcı bir sürü şey yapabilirsiniz. İşte onlardan bazıları;

- Buz kaplarınıza sevdiğiniz meyvelerden küçük küçük doğrayıp, su ile birlikte koyduğunuzda çeşitli içecekleriniz için nefis aromalı buzlar elde etmiş olursunuz.

- Küçük küçük yağ küpleri olduğunu düşünsenize, hem pratik hem de görsel açıdan çok güzel sonuçlar elde edebileceğiniz bir seçenekte, istediğiniz otlarla zeytinyağını buz kaplarında dondurmak.

- Soğuyan içmediğiniz kahvenizi atmak yerine buz kaplarına koyup dondurduğunuzda, daha sonra üzerine süt ilave ederek soğuk kahve oluşturabilirsiniz.

- Meyve pürelerini, hindistan cevizi sütünü vb. dilediğiniz malzemeyi dondurarak hem serinletici hem de görsel anlamda güzel küpler elde etmiş olursunuz.

- En lezzetli fikirlerden bir taneside çikolata, bal ve fıstık ezmesini buz kaplarında dondurarak çok lezzetli ve görsel anlamda da çok güzel küpleriniz olmuş olur.

- Meyveli yoğurdunuzu yine buz kaplarına koyarak hem çocuklarınıza hem de kendinize buzlu, serinletici ziyafet verebilirsiniz.

- Çikolata severlerin bayılacağı bir diğer tarif ise buz kaplarına biraz çikolata koyup üzerine çilek yada istediğiniz sevdiğiniz herhangi bir meyveyi koyarak çok lezetli bir tat elde etmiş olursunuz.

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.