Bruh Ne Demek?

Sosyal medyada sıkça karşımıza çıkan Bruh kelimesinin anlamının ne olduğunu merak ediyorsanız içeriğimizi okumaya devam edin. Bu yazımızda bruh nedir, bruh ne demek? gibi soruların cevaplarını araştırdık.
Bruh Ne Demek?

Bruh Nedir?

Genel olarak kardeşim, dostum anlamlarında kullanılan bruh kelimesi şaşkınlık durumu için de kullanılan argo bir kelimedir.

Günlük hayatınızda karşınıza sıkça çıkan bruh kelimesi, İngilizce brother sözcüğü üzerinden türemiştir. İngilizce'de brother ise "erkek kardeş" anlamına gelir. Brother kelimesi daha çok kısaltılmış olarak kullanılır. Bro ve bruh biçiminde dile getirilen brother kelimesi Türkçe'de de sıkça kullanılmaktadır.

Bruh kelimesi çoğunlukla karşı tarafın adına utanıldığı zaman veya alay ederken kullanılır. Instagram, Twitter, Tiktok gibi sosyal medya platformlarında karşımıza çıkan bruh kelimesi komik olmayan postların altına da yazılmaktadır. 

Bruh Ne Demek


Bruh Girl Ne Demek?

Bruh kelimesi her ne kadar şaşkınlık ve utanç verici durumlar için kullanılsa da bruh girl ifadesini de çok fazla duymanız normaldir. Bruh girl soğuk ve havalı kızlar için kullanılmaktadır. Aşırı havalı, kendini beğenmiş kızlara, bruh girl tabiri söylenir.


Tiktok, Instagram, Twitter Bruh Ne Demek?

Özellikle sosyal medya platformlarında karşınıza çıkan bruh kelimesi genel olarak utanıldığı zaman veya alay ederken kullanılmaktadır. Bazı sayfaların paylaştığı utanç verici postların altında sık sık bruh kelimesi vardır. 


Bruh Moment Ne Demek?

Bruh moment, oyunlarda ve sosyal medyada sıkça kullanılan bir tabirdir. Bruh moment, "Rezil durum, utanç verici an" anlamına gelmektedir.

Bir kişinin isteyerek ya da istemeden kötü duruma düşmesine de bruh moment denilebilir. Sosyal medyada "Bruh moment öyle bir andır ki" yorumlarını görüyorsanız bir yakalanma anını bu tabirle anlatıyordur.


Soft ve Bruh Ne Demek?

Soft, içten olmayan insan anlamına gelmektedir. Fransızca kökenli bir kelime olan soft, tavırları yapmacık olan, samimi gelmeyen, itici hareketler sergileyen insanlar için kullanılmaktadır. Bruh ise sevgilisine "aşkım" demek yerine aslanım, koçum gibi tabirleri 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum