Boomer Ne Demek?

Sosyal medyada sıkça karşılaştığımız OK Boomer, Boomer gibi sözcüklerin anlamlarını bu yazımızda sizler için araştırdık ve derledik. İşte Boomer kelimesinin anlamı;
Boomer Ne Demek?

Boomer Nedir?

Genç nesille kuşak çatışması yaşayan orta yaş üstü kesim Boomer olarak ifade edilir.

Sosyal medyada şu an oldukça fazla kullanılan Boomer ifadesi, 1940'lı yılların sonundan 1960'lı yılların ortalarına doğru doğan nesil için kullanılmaktadır.

Boomer Ne Demek


Ok Boomer Ne Demek?

Gençlerin sosyal medyada söz konusu nesle karşı kullandığı "Ok Boomer" ifadesinde denilmek istenilen "Tamam babalık, haklısın" , "Aynen moruk" , "Sen haklısın moruk" , "He dayı" gibi anlamlara gelmektedir. Küçümseme ve alay etme maksadıyla söylenilen bu ifade gençleri anlayamayan yaşlılar için kullanılmaktadır. 

Nesil nesil çağa ayak uyduramadıkları ve gençleri anlamadıkları için eleştirilen yaşlı nesil, sosyal medyada gençlerin küçümseyici sözlerine maruz kalabiliyor.


Baby Boomer Ne Demek?

İkinci Dünya Savaşı'nın ardından savaş sırasında yaşanan kayıplar nedeniyle dünya genelinde nüfusu arttırmaya yönelik politikalar uygulanmış, sonraki yıllarda nüfus patlaması yaşanmıştır. Kısa süre içerisinde 1 milyar bebek dünyaya gelmiş, 1946 - 1964 yılları arasında dünyaya gelen bebekler "Baby Boomers" ya da "Boomer Kuşağı" olarak isimlendirilmiştir.


Ok Boomer Nasıl Ortaya Çıktı?

Ok Boomer, ilk kez yaşlı bir adamın videosunda "Y ve Z kuşaklarının Peter Pan Sendromuna sahip olduklarını, hiç büyümek istemediklerini ve gençlik dönemlerinde sahip oldukları ütopik ideallerinin de yetişkinliğe evrileceğini düşündüklerini söylemesiyle" ortaya çıkmış bir ifadedir.


Boomer Kalmak Ne Demek?

Eskiden söylenen "konuya Fransız kalmak" ifadesi şu an yerini "Boomer kalmak" ifadesine bırakmış durumda. Bu ifade gündemden, gelişmelerden ve teknolojiden geri kalanlara alay etmek amacıyla kullanılmakta.


Jenerasyonlara Takılan İsimler

  • 1920 - 1945 arası doğanlara "Builders" (Kurucular)
  • 1945 - 1960 arası doğanlara "Baby Boomers" (Bebek Patlaması)
  • 1960 - 1985 arası doğanlara "X Kuşağı"
  • 1985 - 1995 arası doğanlara "Y Kuşağı"
  • 1995 - 2005 arası doğanlara "Z Kuşağı"
  • 2005 - 2015 arası doğanlara "A Kuşağı"

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.