Bonn Gezilecek Yerler

Bonn Almanya'nın tarihi, turistik ve tabii güzellikleriyle meşhur merkezlerindendir. Yazımızda Bonn'da gezilecek görülecek mekanları okuyacaksınız.
Bonn Gezilecek Yerler

Bonn Hakkında Bilgi

  • 1949'dan Şehir Ren Nehri üzerinde, Köln'ün yaklaşık 24 km güneyindedir.
  • 1990'a kadar, Batı Almanya'nın geçici sermayesiydi ve 1990'lı yıllardan 1999-2000'e kadar Alman federal hükümeti olarak görev yapmış ve hükümetin Berlin'e taşınmasını tamamlamıştır
  • Bonn şehri 313.958 kişilik bir nufusa sahiptir.
  • Bonn adıyla bilinen en eski yerleşim yeri, MÖ 1. yüzyılda Roma lejyonerleri tarafından keşfedilen bir nehir kesişimiydi.
  • Anlaşmanın kendisi büyük olasılıkla kısa bir süre sonra ortadan kayboldu, ancak adı, MS 1. yüzyılda Romalılar tarafından yaptırılan bir kale olan Castra Bonnensia'da devam etti.
  • Castra Bonnensia, Roma imparatorluğunun sivil bir yerleşim yeri olarak dağılmasından sağ kurtuldu ve 9. yüzyılda Frankburg kasabası Bonnburg oldu.

Bonn Gezilecek Yerler

  1. Bonn'daki gezilecek yerler listesi
  2. Bonn'daki müzeler
  3. Bonn'da yer alan tarihi mekanlar
  4. Bonn'daki turistik noktalar
  5. Bonn'da nerede ne yenir?
  6. Bonn'da otel önerileri

Bonn Katedrali

Almanya, Orta Avrupa’da kilise ve katedrallerin en yoğun olduğu ülkelerin başında gelmektedir. 11 ve 13. asırlar arasında inşa edilen Bonn Katedrali, ülkenin en tarihi manevi alanlarındadır. Romanesk tarzda inşa edilen katedral birçok kez restorasyon sürecine girmiş ve aslına uygun biçimde onarılmıştır. Bonn’un en önemli simgelerinden biri olarak gösterilen kilise her yıl yüz binlerce turisti ağırlamaktadır.

bonn-katedrali-001.jpg


Beethoven Anıtı

Ludwin van Beethoven’in doğum yerinde bronzdan yapılan ve sanatçının kendi siluetini aksettiren heykelidir. Dünyanın en ünlü bestekarlarından biri olarak ünlenen Beethoven’in 75. ölüm yıldönümü anısına 1845’te yapılmıştır. Bonn’un en değerli şahsiyetlerinden biri haline gelen ve yaptığı bestelerle dünyaca bir üne kavuşan Beethoven’in anısına dikilen heykeli mutlaka görün.

beethoven-aniti--001.jpg


Koenig Müzesi

Kentteki doğal tarih müzesi ve hayvan araştırma müzesidir. Zengin bir tüccarın oğlu Alexander Koenig tarafından 1934 yılında hizmete açılan müze, Almanya’nın en prestijli eğitim kurumlarından Bonn Üniversitesi ile bağlantı içerisinde olmuştur. Müzenin öncelikli amacı hayvanları araştırma ve halk eğitimine yöneliktir. Dönem dönem sergilenen farklı sergi ve koleksiyonlar kurumu şehrin en önemli turistik mekanlarından birine çevirmiştir.

koenig-muzesi.jpg


Poppelsdorf Köşkü

18. yüzyılın ortalarında temelleri atılan bu tarihi köşk, Bonn’un sembol yapılarından bir tanesidir. Mükemmel dizaynıyla büyüleyen binanın bahçesi de etkileyici şekilde tasarlanmıştır. II. Dünya Savaşı yıllarında ağır yaralar alan köşk restorasyon çalışmaları ile eski haline getirilmiştir. Poppelsdorf Köşkü, şu anda Bonn şehrinde klasik müzik konserlerinin en önemli adresi haline gelmiştir.

poppelsdorf-kosku-.jpg


Godesburg

1210 yılında oluşturulan ve en yüksek noktası 122 metreye ulaşan Bonn’daki en tarihi kaledir. Ren Vadisi üzerinde harika bir görüntü oluşturan Hohenburg, şehre gelen turistlerin öncelikli adreslerinden biridir. Konumu, yapısı ve dizaynıyla tam bir savunma kalesi görüntüsü çizen Godesburg’u muhakkak görmelisiniz.

godesburg-.jpg


Bonn Botanik Bahçesi

Bonn Almanya’daki en eski ve geleneksel botanik bahçeye sahiptir. Tam 12 hektarlık alana kurulan bahçede yaklaşık 11 bin farklı bitki türü yetişmektedir. Botanik Bahçe’nin Poppelsdorf Köşkü’ne yakın olan bölümü en fazla ilgi gören kısımdır. Her yıl ortalama 140 bin kişinin ziyaret ettiği yeşil alan, Bonn halkının da huzur köşelerindendir.

bonn-botanik-bahcesi.jpg


Bonn'da Nerede Kalınır - Otel Tavsiyesi

Bonn'a gittiğinzde nerede kalabileceğinizi mi düşünüyordunuz biz siz uğraşmayın diye araştırdık Almanya'nın Bonn şehrinde kalınabilecek en havalı ve en kaliteli otelleri sizler için derledik. İşte Bonn Otelleri.


Hilton Bonn

Bonn şehri, tarihi ve çağdaş cazibe merkezlerinin canlı bir karışımını sunmaktadır. Sanat ve kültür ile ilgileniyor musunuz? Başlamak için harika bir yer bu otel, modern kültürden Roma tarihine kadar her şeyi kapsayan müzeleri bulabileceğiniz Museum Mile. Klasik müzikseverler, diğer eserler yanında Ludwig van Beethoven'in son piyanosunu görebileceğiniz Beethoven Haus'u ziyaret etmelidir.

hiltonbonnoteli.jpg

Adres: Berliner Freiheit 2, 53111 Bonn, Almanya

Telefon: +49 228 72690


Sternhotel

Tüm odalarında uydu TV, kablosuz LAN, oda kasası ve mini bar bulunmaktadır. Tüm fiyatlar oda başına olup zengin kahvaltı büfesini de içermektedir.

sternhotel.jpg

Adres: Markt 8, 53111 Bonn, Almanya

Telefon: +49 228 72670

Almanya Gezilecek Yerler


Hotel ibis Bonn

İbis Bonn, ısıtma sistemine sahip, uydu kanallı televizyon, laptop kasası, kişisel kasalarla donatılmış 147 odaya sahiptir. Bonn şehrinin gezilecek yerlerine kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz bu otelde duş ve saç kurutma makinesi, özel donatılmış banyoları gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

ibis-bonn-hotel.jpg

Adres: Vorgebirgsstraße 33, 53119 Bonn, Almanya

Telefon: +49 228 72660


Mercure Hotel Bonn Hardtberg

Dört yıldızlı Mercure Hotel Bonn Hardtberg, şehir merkezinin sadece birkaç kilometre dışında, eski başkentin sakin bir banliyösünde yer almaktadır. Tüm 142 rahat odalar WIFI ile donatılmıştır ve CBH sertifikalı otelimizde bulunan 8 adet klimalı toplantı salonu 250 kişi kapasiteli etkinlikler için idealdir.

mecure-hotel-resmi.jpg

Adres: Max-Habermann-Straße 2, 53123 Bonn, Almanya

Telefon: +49 228 25990


Bonn'da Nerede Ne Yenir? - Restoran Tavsiyesi

Bonn'a gittiğinizde nerede ne yemeniz gerektiğini düşünmeyin diye biz sizler için araştırdık. İşte Bonn'un en kaliteli ve en iyi otelleri.


Saray Restaurant

Bonn'daki en iyi orijinal Türk restoranında tipik misafirperverliğimizle karşılıyoruz. Taze ve kaliteli ürünlere büyük önem veren bu otelde, Her türlü kutlamanız için rezerve de edebilirsiniz.

saray-restoran.jpg

Adres: Kölnstraße 5, 53111 Bonn, Almanya

Telefon: +49 228 85099544


Russisch-Kaukasisches Restaurant CASPI

Çok çeşitli geleneksel yemeklerin, balık ve et yemeklerinin alabalıktan kırmızı kavier'ye ve kuzu pirzolası'na tadını çıkarın. Ayrıca çeşitli et ve sebze malzemeleri ve lezzetli salatalar ile çeşitli çorba yemekleri sizi bekliyor.

caspi-restoran.jpg

Adres: Kölnstraße 496, 53117 Bonn, Almanya

Telefon: +49 228 88683565


Himalayak Restaurant

Kapsamlı "a la carte" menümüz alt kıtanın özünü yakalar ve çarpıcı vejetaryen, deniz ürünleri, sığır eti, tavuk, kuzu ve keçi yemekleri içerir. Ayrıca, 15'den fazla yemek yiyebileceğiniz, her gün yemek yiyebileceğiniz Pazar öğle yemeği büfesiyle tanınıyoruz. Size ve ailenize yakın zamanda hizmet vermeyi dört gözle bekliyoruz.

himalayak-restoran-resmiii.jpg

Adres: Bornheimer Str. 74, 53111 Bonn, Almanya

Telefon: +49 228 96910517

NeOldu.com / Tatil

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.