Boğaz Ağrısı İçin Doğal Yöntemlerle ve Pastille Tedavi

Boğaz ağrınız varsa ve bu sizi kötü etkiliyorsa doğru yerdesiniz. İşte, boğaz ağrısı ve tedavisi hakkında bilmeniz gerekenler.
Boğaz Ağrısı İçin Doğal Yöntemlerle ve Pastille Tedavi

Boğaz Ağrısı Tedavi Önerisi

Boğaz ağrısı, enfeksiyonlardan veya kuru hava gibi çevresel faktörlerden kaynaklanmaktadır. Boğaz ağrısı rahatsız edici olsa da genellikle kendi kendine iyileşmektedir. Peki boğaz ağrısı neden olur? Bu içeriğimizde boğaz ağrısına neden olan rahatsızlıkları ve boğaz ağrısını hızlıca geçirmenin doğal yollarını sizlere sunacağız.

En İyi Boğaz Ağrısı Tedavi Listesi

SıraTedaviEtkisiGünlük Tüketim
1Limonlu Sıcak Suİltihabı Yok Eder3 Bardak
2Tuzlu Suyla GargaraAğrıyı Hafifletir3 Kere
3Çemen Otuyla GargaraŞişkinliğe İyi Gelir3 Kere
4Sütİltihabı Azaltır1 Bardak
5Zerdeçalİltihabı Azaltırİsteğe Bağlı
6Tarçın ÇayıAğrıyı Hafifletir2 Bardak
7Ada Çayıİltihabın Yayılmasını Önler2 Bardak
8SarımsakAntibiyotik2 Tane
9Bitki ÇaylarıBoğazı Yumuşatır3 Bardak

Boğaz Ağrısı İçin 9 Tedavi Tavsiyesi

İşte boğaz ağrısından kurtaran doğal yöntemler...

1. Limonlu Sıcak Su

Boğaz Ağrısına İyi Gelen Yöntemler

Limonun iltihabı yok eden etkisi vardır ve içerdiği C vitamini ile vücudu enfeksiyona karşı korur. Bir bardak suyu kaynatıp, içine 1 limon sıkın. Bu karışımı günde 2- 3 defa içmeye gayret edin. Limonlu sıcak suyunuzun içine bal da ekleyebilirsiniz. Bu karışımı içtikten sonra boğazınızın yumuşadığını hissedeceksiniz.

2. Tuzlu Suyla Gargara

Boğaz Ağrısına İyi Gelen Yöntemler

Bademciğinizdeki enfeksiyonu geçirmek ve ağrıyı hafifletmek için tuzlu suyla gargara yapabilirsiniz. Yarım bardak kadar ılık suya, yarım çay kaşığı tuz ekleyin. Bu suyla günde 2-3 kez gargara yapabilirsiniz. Tuzlu suda tuzun az olmasına dikkat etmelisiniz. Tuz çok fazla olursa boğazınız daha çok tahriş olur.

3. Çemen Otuyla Gargara

Boğaz Ağrısına İyi Gelen Yöntemler

Çemen otu hemen her zaman bulunan bir bitki olmamasına karşın, enfeksiyonlara karşı özellikle bademcik şişkinliğine karşı çok iyi gelen bir bitkidir. Bir bardak kadar kaynattığınız suya 3 çay kaşığı çemen otunu atın. Bu karışımı 20 dakika daha kaynatın. Ilıdıktan sonra süzüp, günde 3 kez gargara yapın.

4. Süt

Boğaz Ağrısına İyi Gelen Yöntemler

Özellikle gece yatmadan önce ılık süte, 2 çay kaşığı zerdeçal tozu ve karabiber ekleyin ve için. Sütü sadece bademcikleriniz çok şişken kullanmamaya dikkat ediniz çünkü süt boğazınızda gıcık oluşumuna neden olur.

5. Zerdeçal

Boğaz Ağrısına İyi Gelen Yöntemler

Zerdeçalın iltihap azaltıcı özelliği vardır. 1 bardak sıcak suya, 1 çay kaşığı zerdeçal tozu ekleyin, gargara yapın. Gün içinde ihtiyacınız olduğu sürece gargara yapabilirsiniz. Gargara yapmak istemezseniz zerdeçalı çay olarak da yapabilirsiniz.

6. Tarçın Çayı

Boğaz Ağrısına İyi Gelen Yöntemler

Tarçın, bademciklerdeki bakterilerin artmasını önler. İltihap ve ağrının azalmasına da yardımcı olur. Çayınızı bir çay kaşığı toz tarçınla hazırlayabilirsiniz. 10-12 dakika demlemeniz yeterlidir. Günde iki defa bu çayı tüketirseniz bademciklerinizin yavaş yavaş iyileştiğini göreceksiniz.

7. Ada Çayı

Boğaz Ağrısına İyi Gelen Yöntemler

Adaçayının antibakteriyel özelliği vardır. Adaçayı bademciklerde bulunan iltihabın yayılmasını önler. Ayrıca boğazdaki tahrişin giderilmesine yardımcı olur. Adaçayını ister gargara, ister çay olarak tüketebilirsiniz. Adaçayını günde 2 bardak, gargarayı da günde 3 kez uygulayabilirsiniz.

8. Sarımsak

Boğaz Ağrısına İyi Gelen Yöntemler

Sarımsak en etkili antibiyotiktir. Bir bardak suya 2 tane sarımsağı dilimleyip, ekleyin ve kaynatın. Daha sonra süzüp için. Sarımsağın kokusundan rahatsız oluyorsanız, sarımsaklı bu karışımı içtikten sonra maydanoz çiğneyebilirsiniz.

9. Bitki Çayları

Boğaz Ağrısına İyi Gelen Yöntemler

Vücudunuzda oluşan bir enfeksiyonu geçirmek için bol sıvı tüketmeniz gereklidir. Bunun için sıcak bitki çayları çok faydalıdır. Özellikle boğazınızı yumuşatması için ıhlamur, papatya, okaliptüs gibi çaylar tüketebilirsiniz. Bitki çaylarınıza bal ve limon da ekleyebilirsiniz.

Boğaz Ağrısı Neden Olur? Boğaz Ağrısına Sebep Olan 6 Etken

Boğaz ağrısı nedenleri değişiklik gösterebilir. En sık boğaz ağrısı nedenleri şunlardır;

1. Soğuk Algınlığı

Boğaz Ağrısına Neden Olan Etkenler

Boğaz ağrısının başlıca sebeplerinden biri de soğuk algınlığıdır. Grip veya ateşi de birlikte yaşatan bu hastalık kendiliğinden geçer. Soğuk algınlığı hakkında daha fazla bilgi almak için daha önce yayınlamış olduğumuz içeriğimize göz atabilirsiniz.

2. Enfeksiyonlar

Boğaz Ağrısına Neden Olan Etkenler

Enfeksiyonlar da boğaz ağrısına neden olabilmektedir. En yaygın olanı A grubu Streptococcus bakterisidir. Boğaz ağrısı, çocuklarda boğaz ağrısı vakalarının yaklaşık yüzde 40’ına neden olur.

3. Alerji

Boğaz Ağrısına Neden Olan Etkenler

Bağışıklık sistemi polen, hayvan tüyü veya çimen gibi alerji tepkimelere cevap verdiğinde, boğaz tahrişi yaşanabilir. Burunda oluşan aşırı mukus, boğazın arkasına akabilir. Buna postnazal damla denir ve boğazı tahriş edebilir.

4. Kuru Hava

Boğaz Ağrısına Neden Olan Etkenler

Kuru hava ağız ve boğazdaki nemi emerek boğazın kuru ve ağrılı hissedilmesine neden olabilmektedir. Bu yüzden odanızı nemli tutmanızda fayda var.

5. Duman, Kimyasal ve Tahriş Ediciler

Boğaz Ağrısına Neden Olan Etkenler

Çevrede birçok farklı kimyasal madde boğazı tahriş eder. Bunlardan bazıları ise sigara dumanı, hava kirliliği, temizlik ürünleri veya diğer kimyasallar.

6. Tümör

Boğaz Ağrısına Neden Olan Etkenler

Boğaz, gırtlak veya dilde oluşan tümör de boğaz ağrısına sebebiyet verebilmektedir. Ancak korkmanıza gerek yok çünkü bu boğaz ağrısının en az yaygın olduğu nedenlerdendir.

En İyi Pastil Listesi

SıraMarkalarHacimneoldu Puanı
1Strepsils24 Adet10/9.9
2Antivirus10 Adet10/9.7
3Vocalzone24 Adet10/9.8
4Ledapharma Pasthill24 Adet10/9.8
5Alchemlife Phytorelief12 Adet10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Boğaz
Pastil Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

Boğaz Ağrısına İyi Gelen Ürün Tavsiyesi

İşte sizi boğaz ağrısından kurtaracak olan markalar:

1. Strepsils C Vitaminli Portakal Aromalı Pastil

Boğaz Pastili

Amazon
Fiyatını Gör
Strepsils
Pastil
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim24 Adet
FormPastil

En çok satılan boğaz pastili olan Strepsils C vitamini, portakal aromasıyla dikkat çekiyor. Bu sayede kullanımı kolay olan ürün, 24 adet olarak satışa sunuluyor.

Kullanıcı Yorumu

👤 Güzel bir C vitamin takviyesi. Çok hoş bir ürün. O** P**

👤 Oldukça etkili boğazı yumuşatıyor. Emre D**

2. Cistus Antivirus Pastil

Boğaz Pastili

Amazon
Fiyatını Gör
Cistus
Pastil
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim10 Adet
FormPastil

Yüksek etkisi sebebiyle sıkça tercih edilen Antivirus pastil, boğazı rahatlatarak ağrının önüne geçiyor. 10 adet olarak satılan pastil, özellikle kış aylarında soğuğu atarak boğazın yumuşamasını sağlıyor.

Kullanıcı Yorumu

👤 Hem tadı güzel hem etkisi. M** A**

👤 Yüksek etki gösteriyor alınabilir. Y** O**

3. Vocalzone Bal Limon Pastil

Boğaz Pastili

Amazon
Fiyatını Gör
Vocalzone
Pastil
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim24 Adet
FormPastil

Bal ve limon formülüyle karşımıza çıkan Vocalzone bal limon, en çok tercih edilen pastiller arasında yer alıyor. Kullanıcılarından olumlu geri dönüşler alan ürün, bizce en iyilerden bir tanesi.

Kullanıcı Yorumu

👤 Tavsiye ederim. D** K**

👤 Tek geçerim, gayet güzel. K** M**

4. Ledapharma Pasthill Portakal Aromalı Pastil

Boğaz Pastili

Amazon
Fiyatını Gör
Ledpharma
Pastil
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim24 Adet
FormPastil

En iyi boğaz pastillerinden biri olan Ledapharma Pasthill, portakal aromasıyla satışa sunuluyor. Ek olarak C vitamini deposu olan ürün, bu sayede dışarıdan gelecek hastalıkların önüne geçiyor. Kullanımdan hemen sonra etki etmeye başlayan ürün, kullanıcılarından olumlu yorumlar alıyor.

Kullanıcı Yorumu

👤 Bu fiyata çok iyi boğazı rahatlatıyor. Ecem H**

👤 Kışın çok iyi gidiyor. A** P**

5. Alchemlife Phytorelief Pastil

Boğaz Pastili

Amazon
Fiyatını Gör
Alchemlife
Pastil
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim12 Adet
FormPastil

Boğaz ağrısı ve yanmasına karşı koruma sağlayan Alchemlife Phytorelief, ferah yapısıyla boğazı rahatlatıyor. Pastil formunda kullanılan ürün, 12 adet ile satışa sunuluyor. Glütensiz olarak üretilen pastil, listemizde son sırada bulunuyor.

Kullanıcı Yorumu

👤 Tadı iyi ağzınıza ferahlık da veriyor dili boyuyor. Su içmeyin 2 saat. M** Ö**

👤 Orijinal ürün. Çok güzel bir pastil. P** Ç**

Boğaz Ağrısı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

Boğaz ağrısı hakkında merak edilen soruları yanıtladık. İşte boğaz ağrısı hakkında sıkça sorulan sorular ve cevapları.

Boğaz ağrısı belirtileri nelerdir?

Boğazınızın ağrıyacağını şu durumlardan anlayıp önceden tedbirinizi alabilirsiniz. İşte boğaz ağrısı belirtileri şunlardır;

Burun tıkanıklığı

Burun akması

Hapşırma

Öksürük

Yüksek ateş

Titreme

Şişmiş lenf bezleri

Boğuk ses

Vücut ağrıları

Baş ağrısı

İştah kaybı

Kulak ağrısı

Ağzı açmada zorluk çekme

Açıklanamayan yumru

Planlanmamış veya açıklanamayan kilo kaybı

Şiddetli ağrı

Bir haftadan fazla boğaz ağrısı

Boğaz ağrısını geçiren diğer yöntemler neler?

Bademcikleriniz şişken sizi en çok zorlayan şeylerden bir tanesi yutkunmaktır. Bu yüzden yutkunmanıza gerek kalmadan sıvı gıdalarla beslenmeye özen göstermelisiniz. Bunun için sebze çorbaları, tavuk çorbaları tercih edebilirsiniz. Bademciklerinizde enfeksiyon varken vücudunuzun daha fazla vitamin ve minerale ihtiyacı vardır. Bu vitamin ve mineralleri de taze olarak sıkılmış meyve ve sebze sularından alabilirsiniz.

Bademciklerinizde iltihap henüz geçmemişken, boğazınızı daha da tahriş etmemek için, aşırı baharatlı yiyecekler tüketmemelisiniz. Ayrıca kahve ve koladan da uzak durmaya çalışmalısınız. Boğazınızın kurumasına izin vermemelisiniz çünkü boğazınız kuruduğu zaman daha çok öksürmek isteyecek ve boğazınızı da tahriş edeceksiniz. Bu yüzden bol sıvı tüketmeli ve bulunduğunuz odanın havasının da nemli kalmasına dikkat etmelisiniz.

Bol bol istirahat etmeye özen gösterin. Şayet dinlendiğiniz zaman enfeksiyonun vücudunuzdan daha çabuk atılmasını sağlamış olursunuz. Tüm bunları da yaptıktan sonra bademciklerinizdeki şişlik geçmiyorsa, mutlaka bir doktora görünmelisiniz.

Boğaz ağrısı için ne zaman doktora gidilmelidir?

Boğazda ağrı veya şişlik bir türlü inmiyorsa ve şikayetleriniz devam ediyorsa mutlaka doktora görünmelisiniz. Bunun dışında;

Yüksek ateş

Titreme

Kulak ağrısı

Boyun bölgesinde bulunan lenf bezlerinde şişlik

Çocuklarda karın ağrısı

Kusma gibi şikayetler görülüyorsa, hiç vakit kaybetmeden doktora gidilmelidir.

Boğaz ağrısına ne iyi gelir? Evde çözüm yöntemleri nelerdir?

Boğaz ağrısı birden çok sebeple ortaya çıkabilmektedir. Boğaz ağrısı ile birlikte yutkunma zorluğu, kulak ağrısı ve boğazda kaşıntı meydana gelebilmektedir. Boğaz ağrısının evde çözüm yolu ise tuzlu su uygulamasıdır. Tuzlu su ile boğazınıza gargara yaparsanız boğaz ağrısının etkilerini azaltabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken husus ise bu uygulamanın sürekli yapılmamasıdır. Tuzlu su boğazınızda tahrişe sebep olabilir.

Boğaz ağrısı hangi hastalıkların belirtisidir?

Genellikle kış aylarında ortaya çıkan boğaz ağrısı soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklar sebebiyle ortaya çıkabiliyor. Boğaz ağrısıyla gelen en yaygın hastalıklar grip, nezle, üst solunum yolu enfeksiyonları ve soğuk algınlığıdır.

Boğaz ağrısı ne kadar sürede geçer?

Genellikle 1 haftalık süreç içerisinde geçen soğuk algınlığı rahatsızlığı bazı etkenler sebebiyle haftalarca sürebiliyor. Boğaz ağrısının uzun süreli devam etmesinin başlıca sebebi ise yetersiz beslenmedir. Ayrıca boğaz ağrısı kulakta ve yüz çevresinde ağrılara da sebep olabilmektedir. Boğaz ağrısını sorunlarından kurtulmak için su tüketimi oldukça önemlidir.

Boğaz yanması evde tedavi yöntemleri nelerdir?

Boğaz ağrısı ve boğazda yanma sıkça görülen rahatsızlıklardan olup genelde üşütme sebebiyle ortaya çıkmaktadır. Boğazda yanma ve ağrıyı geçirmenin en etkili yöntemleri ise şunlardır;

Tuzlu Su ile Gargara Yapmak

Hindistan Cevizi Yağı Tüketimi

Zencefilli Limon Çayı

UYARI !
İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır.

Önerilen İçerik; Bademcik Şişmesi Neden Olur?

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.