Beyoğlu'nda Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Beyoğlu, İstanbul'un Avrupa yakasında yer alan bir ilçesidir. Tarihi yapıların, eğlence mekanlarının, farklı ürünlerin satıldığı dükkanların olduğu, her ülkeden insana rastlayabileceğiniz bir ilçedir. Beyoğlu Gezi Rehberi;
Beyoğlu'nda Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Beyoğlu Gezilecek Yerler

Beyoğlu, İstanbul'un en önemli turistik yerlerinden biridir. Geçmişten günümüze tarih, kültür, sanat kokan ilçelerimizden biridir. Alışveriş ve eğlence kültürü açısından da büyük önem arz etmektedir. Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi, Karaköy gibi Türkiye'nin sembolü olan noktaları içerisinde barındırır. Mabetler, camiler, tarihi eserler açısından da oldukça önemli bir yerdir. Bu içeriğimizde Beyoğlu'nda gezilecek yerleri bir araya getirdik:


Pera Müzesi

Pera Müzesi, Beyoğlu Tepebaşı’nda yer almaktadır. Müze, 1893 yılında inşa edilen tarihi bir binada hizmet vermektedir. Suna ve İnan Kıraç Vakfı, tarafından 2005 yılında kurulmuştur. Müze, aynı zamanda kültür merkezi niteliğindedir. Pera Müzesi’nde sergi salonları, artshop, eğitim odaları ve kafe bulunmaktadır. Aynı zamanda müzede uluslararası sergiler de düzenlenmektedir.

beyoglunda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.jpg

Adres; Asmalı Mescit Mahallesi, Meşrutiyet Cd. No:65, 34430 Beyoğlu/İstanbul

İlgili İçerik;

İstanbul Gezilecek Yerler


İstanbul Modern Sanat Müzesi

Beyoğlu’na bağlı Karaköy semtinde yer alan İstanbul Modern Sanat Müzesi, 2004 yılında ziyarete açılmıştır. Müzede, sergi salonları, fotoğraf bölümü ve video bölümü bulunmaktadır. Sergi ve etkinliklerin düzenlendiği müzede dünyaca ünlü sanatçıların eserleri de sergilenmektedir.

beyoglunda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-001.jpg

Adres; Asmalımescit Mahallesi, Meşrutiyet Caddesi No:99, 34430 Beyoğlu/İstanbul


Miniatürk

Miniatürk, Beyoğlu’na bağlı Sütlüce semtinde bulunmaktadır. Müze, 2003 yılında ziyarete açılmıştır. Müzede, Türkiye ve Osmanlı’ya ait eserlerin maketleri sergilenmektedir.

beyoglunda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-003.jpg

Adres; Sütlüce Mahallesi, İmrahor Cd. 7/1, 34445 Beyoğlu/İstanbul


Galata Mevlevihanesi

1491 yılında inşa edilen Galata Mevlevihanesi, Beyoğlu’nda yer almaktadır. İskender Paşa, tarafında yaptırılmıştır. Galata Mevlevihanesi, İstanbul’un en eski Mevlevihanesidir.

beyoglunda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-002.jpg

Adres; Şahkulu Mh., Galip Dede Cd. No:15, 34420 Beyoğlu/İstanbul


Galatasaray Müzesi

1915 yılında kurulan Galatasaray Müzesi, Beyoğlu’nda bulunmaktadır. Müzede, Galatasaray Futbol Kulübü’nün kazanmış olduğu kupalar sergilenmektedir.

beyoglunda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-005.jpg

Adres; Hüseyinağa Mahallesi, İstiklal Cd. No:90, 34435 Beyoğlu/İstanbul


Osmanlı Bankası Müzesi

Döneminde Osmanlı’nın bankası olarak kullanılmıştır. Daha sonra ise müze olarak kullanılmaya başlanmıştır. Müzede döneme ait belgeler, fotoğraflar, müşteri dosyaları, banknotlar ve hisse senetleri sergilenmektedir.

beyoglunda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.JPG

Adres; Karaköy, Bankalar Cd. No:11, 34420 Beyoğlu/İstanbul


Orhan Kemal Müzesi

Orhan Kemal Müzesi, Cihangir semtinde bulunmaktadır. Türkiye’nin önemli yazarlarından Orhan Kemal, adına açılan bu müze 2000 yılında hizmete girmiştir. Müzede, Orhan Kemal’a ait eşyalar, fotoğraf, daktilosu ve kitapları sergilenmektedir.

beyoglunda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-004.jpg

Adres; Kılıçalipaşa Mahallesi, No.30, Akarsu Ykş., 34433 Beyoğlu/İstanbul


Rahmi M. Koç Müzesi

Rahmi M. Koç Müzesi, Beyoğlu’na bağlı Hasköy semtinde yer almaktadır. Sanayi müzesi olarak tabir edilen müze, Haliç kıyısında bulunmaktadır. 1994 yılında Rahmi Koç’un açmış olduğu müzede, sanayi, ulaşım ve endüstri tarihine ait eserler sergilenmektedir. Sanayi alanındaki ilk müze Rahmi M. Koç Müzesi’dir.

beyoglunda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-006.jpg

Adres; Keçeci Piri Mahallesi, Hasköy Cad. No:5, 34445 Beyoğlu/İstanbul

İlgili İçerik;

Rahmi Koç Müzesi - Tarihçesi ve Yer Alan Eserler


İstanbul Uluslararası UFO Müzesi

İstanbul Uluslararası UFO Müzesi, Türkiye’nin ilk ufo müzesidir. Bu ufo müzesi dünyada ise 4. Ufo müzesidir. 2001 yılında Türk araştırmacı Haktan Akdoğan tarafından açılmıştır. Müzenin Denizli ve Kapadokya’da da şubeleri bulunmaktadır.

beyoglunda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-021.jpg

Adres; İSTİKLAL CADDESİ BÜYÜK PARMAKKAPI SOKAK NO:14 KAT:1-2


Denizcilik İşletmeleri Müzesi

Denizcilik İşletmeleri Müzesi, Karaköy semtinde yer almaktadır. Müze,1995 yılında kurulmuştur. Türkiye’nin ilk denizcilik müzesidir. Müzede, pusula, fener, maket, resimler ve Atatürk’ün el yazmaları sergilenmektedir.

beyoglunda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-010.jpg

Adres; Rıhtım Cd. Merkez Han. No: 4 80120 Karaköy/Beyoğlu/İstanbul-TÜRKİYE


Galata Kulesi

Galata Kulesi, İstanbul’un önemli yapılarından biridir. Galata semtinde bulunan Kule, 528 yılında inşa edilmiştir. Galata Kulesi, Bizanslılar tarafından yapılmıştır. İç ve dış mimarisi oldukça dikkat çekicidir. Galata Kulesi, mükemmel bir manzaraya sahiptir. Günümüzde restoran olarak hizmet vermektedir. Dilerseniz Galata Kulesi’ni gezebilir ya da içinde bulunan restoranda yemek yiyebilirsiniz.

beyoglunda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-007.jpg

Adres; Bereketzade Mahallesi, Galata Kulesi Sok, 34421 Beyoğlu/İstanbul

İlgili İçerik;

Galata Kulesi Hakkında Bilgi


Kamondo Merdivenleri

Kamondo Merdivenleri, Galata semtinde bulunmaktadır. Bu merdivenler 1850 yılında yapılmıştır. Döneminde bölgenin önemli ailelerinden Abraham Salomon Kamonda, adına yapılmıştır. Merdivenlerin, art nouveau tarzında olduğu bilinmektedir.

beyoglunda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-012.jpg

Adres; Merkez Mah. 34421 Fatih/Beyoğlu/İstanbul


İstiklal Caddesi

İstiklal Caddesi, Türkiye’nin en yoğun caddelerinden biridir. İstiklal Caddesi, Taksim Meydanı ve Tünel arasında uzunca bir caddedir. Yerli yabancı turistlerin gezdiği, birbirinden farklı insanların bulunduğu cadde olan İstiklal Caddesi’nde birçok mağaza, kafe, restoran ve dükkan bulunmaktadır.

beyoglunda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-011.jpg

Adres; Şehit Muhtar Mh. / Beyoğlu


Taksim Gezi Parkı

Taksim Gezi Parkı, İstanbul’un şehir parklarından biridir. 1806 yılında yapılan park, Taksim’in tarihi alanları arasındadır. Mimari açıdan büyük önem taşıyan Taksim Gezi Parkı, dinlenme yeri olarak kullanılmaktadır.

beyoglunda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-014.jpg

Adres; Gümüşsuyu Mah., Taksim Meydanı, 34437 Beyoğlu/İstanbul


Çiçek Pasajı

1876 yılında yapılan, Beyoğlu’un mimarisi ile dikkat çeken en eski binalarından biridir. Farklı süslemeler ve mimari yapısı ile büyüleyen tarihi yapıdır. Çiçek Pasajı, günümüzde farklı restoranlardan oluşan canlı müzikli alkollü bir mekan olarak kullanılmaktadır.

beyoglunda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-013.jpg

Adres; Hüseyinağa Mh. İstiklal Caddesi Saitpaşa Geçidi 176/6, 34435 Beyoğlu/İstanbul

İlgili İçerik;

İstanbul'daki Tarihi Pasajlar


Atlas Pasajı

Atlas Pasajı, 1977 yılında inşa edilmiştir. Pasajın içinde, birbirinden farklı ürünlerin satıldığı mağazalar bulunmaktadır. Mağazaların yanı sıra, Atlas Sineması ve tiyatro da yer almaktadır.

beyoglunda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-016.jpg

Adres; Kuloğlu Mh., İstiklal Cd. No:131, 34433 Beyoğlu/İstanbul


El Hamra Pasajı

Osmanlı mimarisine ait bir yapı olan El Hamra Pasajı, canlı müzik dinlenen barların olduğu bir mekandır.

beyoglunda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-015.jpg

Adres; İstiklal Caddesi / Beyoğlu


Halep Pasajı

Halep Pasajı’nın içinde bulunan Beyoğlu Sineması’ndan dolayı zaman zaman adı Beyoğlu Pasajı olarak anılmaktadır. Pasajda gümüş ürünlerin bulunduğu dükkanlar ve giyim mağazaları bulunmaktadır.

beyoglunda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-025.jpg

Adres; Hüseyinağa Mahallesi, İstiklal Cd. No:62, 34435 Beyoğlu/İstanbul


Suriye Pasajı

Suriye Pasajı’nın bulunduğu bina 1908 yılında inşa edilmiştir. İçerde Sanral Sineması, derici ve kürkçü mağazaları yer almaktadır.

beyoglunda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-018.jpg

Adres; İstiklal Caddesi No 166, Suriye Pasajı, 34430 Beyoğlu/İstanbul


Kılıç Ali Paşa Hamamı

1578 – 1583 tarihleri arasında yapılan hamam, günümüzde hala kullanılmaktadır. Osmanlı’nın önemli askerinden Kılıç Ali Paşa, tarafından yapılan hamam, mimarisi ile dikkat çeken eserler arasındadır.

beyoglunda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-017.jpg

Adres; Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Hamam Sk. No:1, 34425 Beyoğlu/İstanbul

İlgili İçerik;

İstanbul'un Tarihi Hamamları


St. Antuan Kilisesi

1230 yılında rahipler tarafından yapılan Kilise, İstanbul’un en büyük Katolik Kilisesidir. Görkemli ve gösterişli yapısı ile göz dolduran bir eserdir. Yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği bir noktadır.

beyoglunda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-020.jpg

Adres; Tomtom Mahallesi, İstiklal Cd. No:171, 34433 Beyoğlu/İstanbul

İlgili İçerik;

Türkiye'deki UNESCO Eserleri

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum