Beyazıt'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Beyazıt, Fatih ilçesine bağlı semtlerden biridir. Osmanlı döneminin izlerini taşıyan bu semt, gezilmesi ve görülmesi gerekmektedir. Bu içeriğimizde Beyaz'ta gezilecek yerleri işleyeceğiz.
Beyazıt'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Beyazıt Gezilecek yerler

Tarihi yarımadanın içerisinde yer alan Beyazıt İstanbul'un kalbi niteliğindedir. Kapalıçarşı, İstanbul Üniversitesi burada yer alır. Beyazıt'ta gezerken kendinizi tarih içinde bir yolculukta hissedeceksiniz. 


Türk Vakıf Hat Sanatları Müzesi

Beyazıd Camii, külliyesine ait medrese binasında yer almaktadır. Türk Vakıf Hat Sanatları Müzesi, 1984 yılında açılmıştır. Müzede, hat sanatkarlarının eserleri sergilenmektedir.

beyazitta-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-003.jpg

Adres; Beyazıt Mh., 34134 Fatih/İstanbul


Beyazıt Kulesi

Beyazıt Kulesi, 1749 yılında yaygın gözetleme kulesi olarak inşa edilmiştir. Yıkılan kule, Sultan II. Mahmut döneminde tekrar inşa edilmiştir. 1997 yılında restorasyon çalışmaları yapılmıştır. Günümüzde, kule hala ayakta sağla bir yapıda durmaktadır. Beyazıt Kulesi, İstanbul Üniversitesi’nin merkez kampüsünde yer almaktadır.

beyazitta-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-001.jpg

Adres; Kemal Paşa Mahallesi, Yeşil Tulumba Sk. No:14, 34134 Fatih/İstanbul

İlgili İçerik;

► İstanbul Gezilecek Yerler


Beyazıt Hamamı

Beyazıt Hamamı, tarihi hamamlardan biridir. Kanuni Sultan Süleyman'ın eşi Hürrem Sultan'ın isteği üzerine yaptırılmıştır. 15. yüzyılın mimarisine sahip olan hamam, erkek ve kadın bölümü olarak ikiye ayrılmaktadır. Günümüzde ise, restorasyon çalışmaları yapılmaktadır.

beyazitta-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-008.jpg

Adres; Balabanağa Mahallesi, No:2, Kimyager Derviş Paşa Sk., 34134 Fatih/İstanbul


Süleymaniye Hamamı

Süleymaniye Hamamı, Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılmıştır. 1557 yılında Mimar Sinan tarafından inşa edilmiştir. Hamam Osmanlı’nın önemli eserleri arasındadır. 2001 yılında tekrar açılan hamam, günümüzde hizmet vermektedir.

beyazitta-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-009.jpg

Adres; Süleymaniye Mahallesi, Mimar Sinan Cd. No:20, 34120 Fatih/İstanbul

İlgili İçerik;

► İstanbul'daki Tarihi Hamamlar


Simkeşhane

Simkeşhane, Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan bir yapıdır. 1463 yılında inşa ettirilen yapı, şehrin önemli yapılarından biridir. Döneminde, darphane olarak kullanılan yapı, günümüzde ise il kütüphanesi olarak hizmet vermektedir.

beyazitta-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-002.jpg

Adres; Mimar Kemalettin Mahallesi, Ordu Cd., 34130 Fatih/İstanbul


Sahaflar Çarşısı

Sahaflar Çarşısı, İstanbul Üniversitesi’nin hemen yanında yer almaktadır. Çarşı 15. yy. dan günümüze kadar ayakta durmakta ve tarihi önem taşımaktadır. Sahaflar Çarşısı’nda dolaşırken çok farklı ya da çok eski kitaplara rastlayabilirsiniz.

beyazitta-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-004.jpg

Adres; Beyazıt Mahallesi Çadırcılar Caddesi, İstanbul Sahaflar Çarşısı No.16-18-19-22-23, Beyazıt, 34126 Fatih/İstanbul


Beyazıt'daki Diğer Tarihi Eserler

  1. Kapalı Çarşı
  2. Beyazıt Devlet Kütüphanesi
  3. Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesi
  4. Beyazıd Camii

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.