Bebeğiniz İçin Sağlıklı Ev Yoğurdu Yapmanın Püf Noktaları

Bebeğiniz için en sağlıklı, en temiz, en faydalı ürünleri tercih ediyorsunuz değil mi? Evde kendi ellerinizde yaptığınız sağlıklı yoğurdu hakkediyor değil mi? İşte evde yoğurt yapmanın püf noktaları;
Bebeğiniz İçin Sağlıklı Ev Yoğurdu Yapmanın Püf Noktaları

Ev Yoğurdu Nasıl Yapılır?

Bebeklerin kemik gelişimi için mutlaka tüketmesi gereken yoğurt, çok önemli besin kaynaklarından biridir. Ancak dışrıdan aldığınız içerisinde katkı maddeleri olan yoğurtları bebeğinize yedirmeyin. Biz size evde nasıl yoğurt yapacağınızdan bahsedelim;

- Yoğurt yapılacak kabın temiz olmasına özen gösterin.

- Yoğurdu yapacağınız tencereye su koyarak kaynatın böylece bakterilerin ölmesini sağlamış olursunuz.

- Isıttığınız sütün 40-45 C ılık olması önemlidir. Sütü kendiniz karıştırmayın kendi kendine ılımasını bekleyin.

- 2- 3 yemek kaşığı kadar yoğurt ile mayalama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bu maya olarak kullandığınız yoğurdun da organik olmasına önem gösterin. Ve maya olarak kullandığınız yoğurdun buzdolabından yarım saat önce çıkmış ve oda ısısı seviyesine gelmiş olması lazım.

- Bu işlemlerden sonra bekleme süresi 6 - 7 saat kadardır. Bekleme süresi aşamasında yoğurt kabının ağzı mutlaka kapalı olmalıdır.

- Yoğurt makinesi de kullanabilirsiniz yoğurt yapmak için. Makine aletlerinin temizliğine ve sütün sıcaklığına dikkat etmeniz yeterlidir.

- Ölçü verecek olursak 1 litre süte 3 çorba kaşığı yoğurt yeterli olacaktır.

- Yoğurdunuz olduktan sonra buzdolabında muhafaza edilmelidir.

 Bebeğinize Afiyet Olsun...

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.