Barbados'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Barbados, Amerika kıtasında bulunan tarihi ve turistik yerleri ile meşhur bir ada ülkesidir. Muhteşem plajları, bahçeleri ve tarihi yapıları ile göz kamaştıran Barbados'un gezip görmeniz gereken yerlerini yazımızda bulabilirsiniz.
Barbados'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Bir ada ülkesi olan Barbados, Amerika kıtasında Karayiplerin güneyinde Antil Adaları'nın bölümlerindendir. Venezuela, Saint Vincent ve Saint Lucia gibi ülkelerle deniz sınırı bulunan Barbados'un başkenti Bridgetown merkezidir. 430 kilometrekarelik yüzölçümü alanına sahip olan ülkede yaklaşık 300 bin nüfus yaşamaktadır. Yapılan araştırmalara göre bölgede MÖ 800'lü yıllara kadar insan yaşamının olduğu saptanmıştır. Barbados mükemmel plajları ile Amerika kıtasında yaz turizminin en fazla tercih edilen bölgelerinden biridir. Tarihi ve turistik yerleriyle dikkat çeken Barbados'un gezilecek görülecek yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.

Harrison Mağarası

harrison-magarasi.jpg

Barbados'ta yer alan mağara, en güzel jeolojik oluşumların insanlar tarafından görülebilmesi için 1981 yılında turistik olarak açılmıştır. Doğal oluşumların en güzel örneklerinden olan Harrison Mağarası'nın içinden tramvayla geçiş sağlanmaktadır. Sarkıt, dikit ve sütun gibi karstik oluşumları içinde barındıran mağara turistlerin de ilgi odağı haline gelmiştir. İçinde tramvay turlarının da yapılması bu mağarayı ülkenin cazibe merkezlerinden biri haline getirmiştir. 

Andromeda Bahçeleri

andromeda-bahceleri.jpg

Ülkenin Saint Joseph köyünde 6 dönümlük araziye yapılmış büyüleyici bir botanik bahçedir. Barbados Bahçe Derneği'nin girişimleriyle ilk olarak 1970 yılında halka açık hale getirilmiştir. Bahçenin denize bakan kısmında insanların çeşitli ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak yapılmış kütüphane, derslik, kafeterya ve hediyelik eşya dükkanları bulunmaktadır. Çeşitli tropikal ağaçlar ve farklı türdeki çiçekli ağaçların bulunduğu bu oluşum, ülkenin en önemli doğal parklarındandır. Görsel olarak muhteşem bir yapıya sahip olan bu renkli bahçe Barbados'a gittiğinizde görmeniz gereken yerlerdendir.

St Nicholas Abbey

st-nicholas-abbey.jpg

Batı Yarım Küre'de sadece üç tane gerçek Jakoben tarzı konak bulunmaktadır. Bunlardan biri de Barbados'ta bulunan St Nicholas Abbey konağıdır. Albay Benjamin Berringer tarafından 1650 ve 1660 yılları arasında inşa ettirilmiştir. Tudor ve Georgia mimari tarzında yapılan konak dönemin İngiliz Jakoben köşklerine benzemektedir. Barbados Turizm Otoritesi tarafından yapılan 'Barbados'un Yedi Harikası' listesine girmeyi başarmıştır. Barbados'un tarihi yerlerinden biri olan harika yapı, turistlerin ilgisini çekmektedir.

Barbados Müzesi ve Tarih Derneği

barbados-muzesi-ve-tarih-dernegi.jpg

Barbados'ta bulunan ünlü bir müzedir. Tarihsel, sanatsal ve mimari açıdan değerli birçok eseri barındıran müze, 1933 yılında kurulmuştur. Tarihsel dokusuyla ziyaretçilerin beğenisini kazanan müzede yaklaşık 500.000 eser bulunmaktadır. Eser çeşidinin fazla olması da müzenin turistik bir cazibe merkezi haline gelmesi üzerinde etkili olmuştur.

Miami Plajı Barbados

miami-plaji-barbados.jpg

Barbados'un Oistins kasabası yakınlarında yer alan popüler bir kumsaldır. Adanın güney kıyısında bulunan plaj, sakin suları ve parlak gün batımı manzarasıyla göz kamaştırır. Masmavi denizi ve inci tanesi kumlarıyla büyüleyen Miami Plajı, hem yerli hem de yabancı turistler için eşsiz bir tatil yeridir. Plaj, her yaştan bireyin eğlenmesi için uygun şartlar sunmaktadır. Yaşlılar yürüyüş ve egzersiz amacıyla gençler ise sörf ve eğlence amacıyla Miami Plajı'nı kullanırlar. Burada sahil alışveriş kompleksleri, sıcak yiyeceklerin bulunabildiği restoranlar ve kafeteryalar da hizmet verir. Bu muhteşem plaj Barbados'un en iyi on plajı arasındadır.

Parlamento Binaları

parlamento-binalari.jpg

Kamu Binaları adıyla da anılan bu binalar başkent Bridgetown'da Anayasa Nehri'nin kuzeyinde yer almaktadır. Ülkenin meclisine ev sahipliği yapan binaların güney kısmı Ulusal Heroes Meydanı ile çevrelenmiştir. 1870 ve 1874 yılları arasında inşa edilen Parlamento Binaları, Neo-Gotik mimari tarzının en eşsiz örneklerindendir. Barbados Meclisi 1639 yılında kurulmasına rağmen ülkeye bir parlamento binasının yapılışı 19. yüzyılı bulmuştur. Meclis yaklaşık 335 yıl çeşitli devlet dairelerinde toplanmıştır. Şu anda Barbados meclisi çok mükemmel parlamento binalarına sahiptir. UNESCO tarafından yakından ilgilenilen binalar Barbados gezisinde mutlaka görülmelidir.

Flower Forest (Çiçek Ormanı)

flower-forest.jpg

Ülkenin Bloomsbury kentinde Saint Joseph köyü civarında bulunan harika bir park ve bahçe alanıdır. Tropikal ağaçları ve birbirinden güzel çiçekli bitkileri ile bölge halkının en fazla ziyaret ettiği doğal parklardan biri olan Flower Forest, Barbados'un turistik yerlerinden biridir. Bu parkta dolaşırken kendinizi bir filmin içinde hissedebilir, zaman zaman bir kartpostala baktığınızı düşünebilirsiniz. Rengarenk çiçekleri, boy boy yemyeşil ağaçlarıyla cennet görünümü sunan bu doğal park mutlaka keşfedilmelidir.

Bussa Özgürlük Heykeli

bussa-ozgurluk-heykeli.jpg

Başkent Brigetown'un doğusunda 1816 yılında köleliğe karşı gerçekleştirilen bir isyanda yakalanıp kollarına zincir vurulan bir vatandaşı simgelemektedir. İsyandan tam 169 yıl sonra 1985'te dikilen Bussa Özgürlük Heykeli, Barbados'un en değerli anıtlarından biri olarak değerlendirilmektedir. Heykelin her iki bileğinden sarkan zincirler görenleri hayrete düşürüyor. Barbados halkının köleliğe direnişinin sembolü haline gelen heykel, her yıl milyonlarca turist çekmektedir.

Hillaby Dağı

hillaby-dagi.jpg

Barbados'un Doğu Karayip adalarındaki en yüksek dağ olarak bilinmektedir. Deniz seviyesinden tam 340 metre yüksekliğe sahip olan dağ, Barbados'un sembollerinden biridir. Hillaby Dağı'nın zirvesinde Aziz Andrew Kilisesi bulunmaktadır. Bu kilise dağa farklı bir ambiyans kazandırmaktadır. Her yıl milyonlarca turist, bu bölgeye gelerek zirveden Barbados'un eşsiz manzarasını izlemekte ve kiliseyi ziyaret etmektedir. Hillaby Dağı, dağcıların da ilgisini çekiyor.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.