Balkon ve Teras Dekorasyonu İçin En Yaratıcı Fikirler

Evimizin devamı olan balkon ve teraslarımızı en verimli kullanmak için dekorasyon önerilerini derledik. İşte en yaratıcı balkon ve teras dekorasyonları.
Balkon ve Teras Dekorasyonu İçin En Yaratıcı Fikirler

Balkon ve Teras İçin Dekorasyon Önerileri

Yaz mevsiminin vazgeçilmezi balkon ve teras keyiflerinizi daha da güzel hale getirecek dekorasyon fikirlerini araştırdık. İçeriğimizde terasınızı ferah hale getirecek ince fikirler ve bahçenizi muhteşem hale getirecek tasarımlar yer alıyor.

Balkon ve Teras İçin Dekorasyon Listesi

SıraDekorasyon FikriMaliyetÜrün Önerisi
1Ev Uzantısı Olarak KullanmaYüksekMobilya
2Gölgeleme UygulamasıDüşükYaz Şemsiyesi
3Doğal Taş KaplamasıOrtaTaş Kaplama
4Mobilya SeçimiYüksekMasa Takımı
5Ahşap Görünümlü ÜrünlerDüşükSandalye
6Her Mevsime Uygun AlanYüksekCam Kapama Sistemi
7HamakDüşükHamak veya Salıncak
8Yeşillik ve BitkiDüşükDayanıklı Bitkiler
9IşıklandırmaOrtaLED Aydınlatma
10Paletlerle Kendin TasarlaDüşükYastık
Amazon
Fiyatlarını Gör
Balkon
Dekorasyon Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Balkon ve Teras İçin Dekorasyon Fikirleri

İşte balkon, teras ve bahçeler için en iyi dekorasyon fikirleri...

1. Teras ve Balkonunuzu Evinizin Uzantısı Olarak Tasarlayın

balkon ve teras dekorasyonu

Amazon
Fiyatını Gör
Teras ve
Balkon Eşyaları
Aradığın
Fiyatı Gör

Teras ve balkonlar yaşadığınız evin dışarı açılan kapısıdır diyebiliriz. Doğası gereği açık alandan oluşan bu bölümleri kapalı ya da yarı kapalı hale getirerek dört mevsim kullanabileceğiniz bir alan haline dönüştürebilirsiniz. Balkonunuz evin hangi bölümünden dışarı uzanıyorsa o dekorasyonun devamı niteliğini taşıması çok önemlidir. Balkon veya terası ev ile bir bütün göstermek hem daha ferah bir hava yaratır hem de üstü açık bir bölümün olması salonunuzda serin bir görüntü oluşturur.

Terası evin doğal bir uzantısı, bir iç mekan olarak kurgulayan bu dekorasyon aynı zamanda gerektiğinde açılabilir olmasıyla da ezber bozan bir yapıya sahiptir. Salonunuzda kullandığınız renklerle, ortak aksesuarlarla ve benzer tonlarda mobilyalarla salonunuzdan balkon veya terasınıza yumuşak bir geçiş sağlayabilirsiniz.

2. Şık Gölgeleme Alternatifleri Yaratın

balkon ve teras dekorasyonu

Amazon
Fiyatını Gör
Teras ve
Balkon Ürünleri
Aradığın
Fiyatı Gör

Balkon veya terasınızın üzerini kapamak için çok çeşitli uygulamalar kullanılabilir. Evinizin en özel bölümünü oluşturan balkon ve terasların görünümünü bambaşka hale getiren şık gölgeleme uygulamaları, sizin için bu alanı vazgeçilmez hale getirebilir. Yaratıcı şekilde tasarlanmış bir iskelet üzerinde açılır kapanır bir mekanizmayla oturan kumaş kaplama, hem pratikliği hem de görsel cazibesiyle teras kapama çözümleri arasında dikkat çeken bir yere sahiptir. Kumaş kaplama yerine farklı ürünler kullanarak da bu alanda yaratıcılığınızı kullanabilirsiniz. Örneğin bambulardan oluşan bir kaplama malzemesi balkon veya terasınıza farklı bir hava katmanızı sağlayabilir.

3. Doğal Taş Kaplamalar Kullanın

balkon ve teras dekorasyonu

Amazon
Fiyatını Gör
Balkon ve
Teras Ürünleri
Aradığın
Fiyatı Gör

Son dönemlerde her türden doğal malzeme, endüstriyel alternatiflerine kıyasla büyük bir rağbet görüyor. İnsanlar evlerinde ve kullandıkları yaşam alanlarında fikir olarak doğaya dönmeyi çok cazip buluyor. Şehirde yaşamanın aynı zamanda da doğada hissetmenin yolunu artık ahşap ve doğal taş gibi malzemelere dekorasyonlarında yer vererek bulmaya çalışıyorlar. Doğal taş kaplamalarına son dönemde özellikle oturma odalarında sıkça rastlıyoruz. Dilerseniz bu tür bir doğal taş kaplamaya terasınızda da yer verebilir, bu açık alanda bir tür bahçe havası yakalayabilirsiniz.

4. Teras ve Balkon Mobilyalarını Özenle Seçin

balkon ve teras dekorasyonu

Amazon
Fiyatını Gör
Teras ve
Balkon Mobilyaları
Aradığın
Fiyatı Gör

Açık havada kullanıma uygun her türden mobilyaya genel bir başlık olarak bahçe mobilyaları deniyor. Bahçe mobilyalarının teraslara çok yakıştığı ise bir gerçek. Hem ev konforunu devam ettirerek rahatlık sağlayan hem de dış mekan koşullarına uygun olduğu için temizliği ya da sağlamlığı konularında kaygı duymanızı gerektirmeyen bahçe mobilyaları, terasınızı dekore ederken kullanacağınız en temel ürünler olmayı hak ediyorlar.

5. Ahşap Görünümlü Tasarıma Yönelin

balkon ve teras dekorasyonu

Amazon
Fiyatını Gör
Teras ve
Ahşap Ürünleri
Aradığın
Fiyatı Gör

Ahşap her yönüyle sihirli bir malzemedir. Dokunduğu her şeye karakterini yansıtır ve bambaşka bir hisse yol açar. Pek çok insan evin iç bölümlerinde veya dış alanlarında verdiği huzur hissi için ahşabı tercih ediyor. Buna karşın ahşap kullanımı her zaman en pratik çözüm olmayabiliyor. Örneğin pek çok kişi ıslak zeminlerde ahşap yerine ahşap desenli fayansları tercih ediyor. Teras ve balkon gibi özellikle yaz aylarında sıklıkla yıkanması gereken bir alanda ahşap döşemeler yerine ahşap görünümlü zemin kaplaması oldukça iyi bir seçenek olacaktır. Böylece hem ahşap görünümünden vazgeçmemiş hem de temizliği çok pratik olan bir zemin elde etmiş olacaksınız.

6. Her Mevsim Kullanabileceğiniz Bir Alan Yaratın

balkon ve teras dekorasyonu

Amazon
Fiyatını Gör
Teras ve
Balkon Modelleri
Aradığın
Fiyatı Gör

Teras veya balkonlarınız sadece yaz mevsiminde kullanılan alanlar olmak zorunda değil! Teras keyfi iyi hoş ama çok kısa sürüyor diyorsanız, size dört mevsim teras keyfi yaşatacak bir önerimiz var. Son yıllarda giderek yaygınlaşan ve geçmişin tuğla, çimento ve kaba saba pencereler gibi unsurlar içeren balkon kapama yöntemlerini tarihe gömen yeni nesil teras kapama çözümleri, dört mevsim terasının tadını çıkarmak isteyenler için mükemmel seçenekler sunuyor. Özellikle güney cepheli ve bol güneş alan bir terasınız varsa, uygun maliyetli cam teras kapama sistemleriyle güzel havanın tadını yılın istediğiniz zamanında çıkarabilir, evinizin konforunda açık hava keyfini dilediğiniz an yaşayabilirsiniz.

7. Hamak Keyfini Teras veya Balkonunuza Taşıyın

balkon ve teras dekorasyonu

Amazon
Fiyatını Gör
Balkon ve
Teras Modelleri
Aradığın
Fiyatı Gör

Yazlık bölgelerde bahçelerimizde yaşadığımız her türlü aktiviteyi artık balkon ve teraslarımıza taşımamız mümkün. İster bir ücret karşılığında zevkinize uygun bir hamağı satın alabilir isterseniz kendiniz tasarlayabilirsiniz. Balkon veya terasınızı vazgeçilmez hale getirecek hamaklar, bir anda alanınızı bambaşka bir hisse bürüyebilir. Cam balkon yaptırarak ya da alt kısmı cam ile kaplayarak istediğiniz köşeye hamağınızı yerleştirebilirsiniz.

Bir fikir olarak hamak ile uyumlu renklerde koltuk ile hamağınızı kombinleyerek misafirlerinizi ağırlayacağınız bir alan da yaratabilirsiniz. Şık tablolar, keyifli bir hamak ve rahat bir koltuk sizi balkon veya terasınızın müdavimi yapacak!

8. Balkon veya Terasınıza Yeşillik Serpiştirin

balkon ve teras dekorasyonu

Amazon
Fiyatını Gör
Teras
Eşyaları
Aradığın
Fiyatı Gör

Balkon veya teraslar hepimizin kulağında yaz mevsimini çınlatır. Bu yüzden ne kadar doğa ile bağ kurarsak balkon bir o kadar keyifli hale gelecektir. Büyük yapraklı bitkiler, etrafta ışık saçan küçük saksıların içindeki rengarenk çiçekler balkon veya terasınıza muazzam bir hava katacaktır. Siz çay veya kahvenizi içerken etrafta yeşillikler görmek balkonunuzda yaşadığınız vazgeçilmez anları oluşturacak.

9. Işıklandırmaya Önem Verin

balkon ve teras dekorasyonu

Amazon
Fiyatını Gör
Balkon
Eşyaları
Aradığın
Fiyatı Gör

Teras veya balkonlar güneşlenmek ve D vitamininden faydalanmak için muhteşem alanlar olduğu gibi harika geceleriniz için de vazgeçilmez bölümlerdir. Özenerek tasarladığınız balkon veya teraslarınızı hava kararınca görmek istemez miydiniz? İşte burada devreye başarılı bir ışıklandırma giriyor. İster rengarenk LED ışıklarla istediğiniz alanların altını çizebilir ister büyük bir abajurla romantik bir alan yaratabilirsiniz. Saksılarınızın etrafını LED ışıklarla çevrelemek veya balkon demirlerinizi ledlerle sarmaşık gibi sarmak da bu noktada harika fikirler olacaktır.

10. Paletlerden Destek Alın

balkon ve teras dekorasyonu

Amazon
Fiyatını Gör
Teras ve
Balkon Eşyaları
Aradığın
Fiyatı Gör

Balkon dekorasyonu yaparken en zorlanılan kısım mobilya seçimidir. Bazen ölçüleri uymaz bazen ise fiyatları çok pahalı olabilir. Tam bu noktada kendin yap fikirleri ile balkon için kendi mobilyanızı yapabilirsiniz. Son zamanlarda evlerde geri dönüşüm için uygun olan malzemeler ile ev dekorasyonu için çok fazla şey yapılıyor. Palet koltuklar bu geri dönüşüm ile yapılan en güzel mobilyalardan.

Palet koltuklar için tasarım kısmı tamamen sizin hayal gücünüze kalmış. Tekli koltuktan köşe takımına kadar bir çok farklı modelde yüksek ya da alçak, büyük ya da küçük mevcut balkona göre isteğiniz modeli yapabilirsiniz. Paletlerin düzgün şekilleri size bir testere ile çok güzel işler yapma imkanı da sunuyor. Ayrıca sadece koltuk ya da oturma grubu değil sehpa, saksı ve çiçek standı da yapabilirsiniz. Yapmış olduğunuz oturma grubu için renk renk, desen desen kırlentler ve minderler kullanarak her dönem farklı bir balkon havası yaratabilirsiniz.

Balkon ve teraslarınız için verebileceğimiz dekorasyon fikirleri bu kadardı. Dilerseniz "Birbirinden Yaratıcı ve Zevkli 13 Dekorasyon Fikri" adlı içeriğimize göz atarak en iyi dekorasyon fikirlerini inceleyebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.