Birbirinden Güzel ve Yaratıcı Ev Dekorasyon Fikirleri

Yaşadığınız evin dekorasyonu sizi temsil etmektedir. Bu içeriğimizde birbirinden güzel dekorasyon tavsiyelerini derledik. İşte ev dekorasyon fikirleri.
Birbirinden Güzel ve Yaratıcı Ev Dekorasyon Fikirleri

En İyi 13 Ev Dekorasyon Fikri

Ev, insanın hayatının çok büyük bir kısmını geçirdiği mekandır. Bu mekanların düzeni ve atmosferi kişiler için oldukça önemlidir. Kimi zaman yaşadığımız yerden sıkılıp psikolojimize iyi gelmediğini fark ederiz. Böyle durumlarda da yaratıcı fikirler ve yeni yaşam alanı stilleri araştırmaya başlarız. Her ne kadar bazen maliyetli bazen ise cüzi bir miktar karşılığında yapılabilir olsa da ruhsal olarak sağladığı birçok yarar vardır. Peki, sizin eviniz için en doğru yenilik fikri hangisi olmalı? Bu içeriğimizde evinize yeniden bağlanmanızı sağlayacak birbirinden güzel dekorasyon fikirleriyle sizi bir araya getiriyoruz. İşte o dekorasyon fikirleri. 

Ev İçin Dekorasyon Fikri Listesi

SıraDekorasyon FikriMaliyetÜrün Önerisi
1Minimalist DekorasyonOrtaSade Ürünler
2Bütün GörmeOrtaUygun Renk Tonunda Ürünler
3IşıklandırmaDüşükLED Aydınlatma
4Taban ve Tavan KişiselleştirmeYüksekHalı ve Avize
5Sandalye ve Masa UyumuYüksekMasa Takımı
6Geometrik Şekil KullanımıOrtaTablo
7Ayna KullanımıYüksekBüyük Ayna
8Koleksiyon OluşturmaDüşükKitap veya Lego
9Aksesuar KullanımıOrtaAbajur
10Farklı Kültürlere Şans VerinOrtaBölgeye Uygun Ürünler
11Yumuşak Geçiş OluşturmaDüşükAçık Ton Boya
12Romantik DuygularBedavaSevgi ve Aşk
13Ahşap ÜrünlerOrtaMasa
Amazon
Fiyatlarını Gör
Dekorasyon
Fikirleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Ev İçin En İyi Dekorasyon Tavsiyesi

İşte evinizde fark yaratmanızı sağlayan en iyi ev dekorasyon fikirleri...

1. Minimalist Dekorasyon Fikrini Değerlendirin

minimalist-dekorasyon-014.jpg

Amazon
Fiyatını Gör
Minimalist
Dekorasyon
Aradığın
Fiyatı Gör

Minimalizm, müzik ve sanattan mimariye hayatın birçok alanında sadeliği ön plana çıkaran bir akımdır. Evinizdeki mevcut atmosferi değiştirmek için kullanılmayan gereksiz aksesuarları kaldırabilir ve evinizdeki göz yoran görüntüyü yok edebilirsiniz. Dekoratif ve şık bir görünüm sağlamak için her zaman çok eşyaya gerek duymayız. Yalın çizgileriyle dingin bir atmosfer oluşturmanızı sağlayacak dekorasyon stillerinden biri minimalist dekorasyon stilidir. Az çoktur bakış açısıyla sadeliği ön plana çıkaran bir dekoratif çizgi yakalayabilirsiniz. Evinizin içerisinde sadeliği ön plana çıkaran minimalist yaklaşım, bir renk ve doku paleti oluşturarak sağlanabilir. Minimalist dekorasyon anlayışında klasik tarzdan farklı olarak ayrıntılara ve işlemelere yer yoktur. Bu tarzda geometrik unsurlar ön plana çıkabilir. Desen ya da renklerle kaplamak yerine, sadeliğiyle duvar ve tavan dekorlarını şık hale getirmek mümkündür. Evim minimalist olsun ama yine de farkını ortaya koysun istiyorsanız, tüm duvarlarda renk kullanımı yerine, tek duvarı boyayarak ya da kaplayarak dekorasyonda fark yaratabilirsiniz.

2. Evinizi Bir Bütün Olarak Düşünün

evinizi-bir-butun-olarak-dusunun.jpg

Amazon
Fiyatını Gör
Bütüncül
Dekorasyon
Aradığın
Fiyatı Gör

Başarılı bir ev dekorasyonu, evi bir bütün olarak algılamaktan geçer. Bir odayı dizayn ederken evi tam olarak görebilmek total uyumu dengelemek açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle evinizi dekore ederken odaları tek tek görmek yerine evi bütün olarak algılamalısınız. Bu da genel estetiği sağlamak için faydalı olacaktır. Her odada farklı bir konsepti, farklı bir tarzı yaşatmak isteyen okurlarımız için ise; evin genel görünümünü birbirine bağlamak için yumuşak geçişler hayal etmesini önerebiliriz.

3. Evinizde Doğru Işıklandırmaya Dikkat Edin

dogru-isiklandirmaya-dikkat-edin.jpg

Amazon
Fiyatını Gör
LED
Aydınlatma
Aradığın
Fiyatı Gör

Evinizin boyutu, görünümü veya havası ancak doğru ışıklandırma ile güzel hale getirilebilir. Evinizi doğru bir şekilde ışıklandırmak çok önemlidir. Doğru ışıklandırma, evin güzelliğini ortaya çıkararak, daha size göre bir yaşam alanı yaratmanıza yardımcı olacaktır. Bu noktada ise; avize seçimi, doğru ampul seçimi gibi birçok faktör göz önünde bulundurulmalıdır. Ev dekorasyonu ürünleri, gelişen teknoloji, yaratıcı tasarımlar ve ışıklandırma konusunda da her geçen yıl yenilik arzusu yaratmaya devam ediyor.

4. Taban ve Tavanlarınızı Kişiselleştirin

taban-ve-tavanlarinizi-kisisellestirin.jpg

Amazon
Fiyatını Gör
Halı
Modeli
Aradığın
Fiyatı Gör

Genel anlayış olarak, evlerimizin tabanları ve tavanları aşağı yukarı hep aynı renklerde dizayn edilmektedir. Ne var ki bu geleneksel bakış açısı, evlerimizde yaratıcılığımızı sınırlayan engellerden birisidir. Öncelikle tavanlarınızı duvarlarınızla uyumlu bir renge bürümek, evinize farklı bir hava katacaktır. Koyu renkleri sadece duvarlarda kullanabileceğiniz fikrinden uzaklaşmayı başarabilirseniz, eviniz bambaşka bir yere dönüşebilir. Dekorasyon konusunda çığır açtığımız günümüzde taban tasarımları da oldukça akıl çelici detaylar haline geldi. Seramik taban döşemeleri şimdilerde oldukça trend malzemeler ve 2023 yılında her yerdeler! Özellikle banyo ve tuvalet dekorasyonunda rengarenk desenli seramik döşemeleri tercih ederek bu alanlara renk katabilirsiniz.

5. Sandalye ve Masalarınızı Uyumlu Kurgulayın

sandalye-ve-masalarinizi-uyumlu-kurgulayin.jpg

Amazon
Fiyatını Gör
Sandalye
Modeli
Aradığın
Fiyatı Gör

Evinizin salonundaki en büyük mobilyanın masa olduğunu düşünürsek, evinizin genel havasının masa etrafında şekillendiğini söylemek hiç de yanlış olmaz. Bu yüzden masanızın yeni trendlere uygun olması evde neyin nasıl görünmesi gerektiği konusunda size kesinlikle işe yarar ipuçları verecektir. Ev dekorasyonunun önemli parçalarından olan masa sandalyelerinin doğru seçilmesi, yemek köşesinin oturma alanı ile ayrılması açısından belirleyici bir rol oynar.

6. Geometrik Şekillerden İlham Alın

geometrik-sekillerden-ilham-alin.jpg

Amazon
Fiyatını Gör
Tablo
Dekorasyon
Aradığın
Fiyatı Gör

Evinizi dekore ederken şekiller ile sınırlar yaratmak, kullanışlı bir şekilde değerlendirebileceğiniz alanlar oluşturmada yardımcı olabilir. Evin belli bölümlerine kare, dikdörtgen veya daire gibi doğru geometrik şekillerin yerleştirilmesi hayal ettiğiniz küçük alanlara sahip olmanızı sağlayabilir. Bu dekorasyon önerisini çatı katında yaşayan okurlarımız için, yemek masasının üstünün dikdörtgen şeklinde pencerelerle aydınlatılması gibi örneklendirebiliriz. Veya televizyon ünitesi yerleştirmek için fazlaca dar salonlara sahip okurlarımız duvarda üçgen bir oyuk açarak kendi ünitesini hayal edebilir.

7. Evinizde Aynalara Yer Açın

evinizde-aynalara-yer-acin.jpg

Amazon
Fiyatını Gör
Ayna
Modeli
Aradığın
Fiyatı Gör

Ev dekorasyonunda en önemli kriter, evin geniş ve ferah olmadığını düşündüğünüz alanları tam tersi haline getirebilmektir. Ancak ferah bir evde eşyaların güzelliği ve kullanışlılığı can bulacaktır. Bu yüzden siz sevgili okurlarımıza, evlerinizde bolca ayna kullanmanızı öneriyoruz. Salonda duvara veya tabana oturttuğunuz büyük bir ayna evinizi inanamayacağınız kadar geniş gösterebilir. Işığı içine çektiği gibi dışa da yansıtan aynalar, evinizin hem daha ferah hem de daha aydınlık görünmesine yardımcı olacaktır.

8. Koleksiyonlarınıza Alan Yaratın

koleksiyonlariniza-alan-yaratin.jpg

Amazon
Fiyatını Gör
Kitap
ve Lego
Aradığın
Fiyatı Gör

Öncelikle bir evin güzelliği tasarımdan veya dekordan önce aitlikten geçer. Kişisel zevklerinizden, hobilerinizden veya yaşanmışlıklarınızdan izler evinizde size ait bir hava yaratır. Bu da yaşam alanınızı başka evlerden farklı kılar. Evinizin bir bölümünü koleksiyonlarınıza ayırmanız size çok iyi gelecek!

9. Az Ama Dikkat Çekici Aksesuar Kullanın

az-ama-dikkat-cekici-aksesuar-kullanin.jpg

Amazon
Fiyatını Gör
Abajur
Dekorasyon
Aradığın
Fiyatı Gör

Ev dekorasyonunda mobilyaların uyumu, duvarların verimli kullanılması veya renklerin zevkli dağılımı kadar önemli olan şey kesinlikle tercih edilen aksesuarlardır. Eğer sadelikten yana bir ev sahibiyseniz salonunuzda büyük ve zevkli seçilmiş bir abajur ile istediğiniz havayı sağlayabilirsiniz. Bir başka örnekle, yine sade bir dekorasyonu büyük vazolar eşliğinde hareketli bir hale getirebilirsiniz. Bu sayede odanızın tümündeki boyutsal düzeni ortadan kaldırıp alanınızın kolayca şekillenmesine olanak sağlamış olacaksınız.

10. Farklı Kültürden Yansımalar Size İlham Olsun

farkli-kulturden-yansimalar.jpg

Amazon
Fiyatını Gör
Uygun
Dekorasyon
Aradığın
Fiyatı Gör

Günümüzde internetin ve sosyal medyanın da etkisiyle neredeyse hepimiz farklı kültürlere ait dokuları görebiliyor ve beğenebiliyoruz. Uzak Doğu, Anadolu veya Avrupa'ya ait ögeleri evinizde yaşatmak istemez miydiniz? Bir seyahatiniz esnasında gözünüze çarpan küçücük bir aksesuar tüm evinize ilham olabilir. Ev dekorasyonu aslında yaratıcılıktan çok ilham almakla ilgilidir. İnanın zevkinize hitap edebilecek birçok tasarımdan hala haberdar olmayabilirsiniz. Bu yüzden siz sevgili okurlarımıza, farklı kültürlerin dekorasyon çalışmalarını araştırmanızı tavsiye ediyoruz. Eminiz ki farklı kültürlerde kendinizi bulacaksınız!

11. Yumuşak Geçişlerle Evinize Huzur Katın

yumusak-gecislerle-evinize-huzur-katin.jpg

Amazon
Fiyatını Gör
Açık Tonlu
Dekorasyon
Aradığın
Fiyatı Gör

Bazen tek bir ayrıntı bile eşsiz bir doku oluşturmaya yeter. Yatak odaları genel olarak dinginliğin ve huzurun hakim olması gereken dinlendirici yaşam alanlarıdır. Yatak odanızdan banyonuza uzanan koridoru koyu duvar renklerine bürümeniz veya duvarlarınızda büyük aksesuarlar kullanmanız ne kadar mantıklı bir hareket olurdu? Bu yüzden odalarımız arasındaki geçişlerde yumuşaklığa önem vermeliyiz. Bu yumuşak geçişler sadece odadan odaya geçerken ortamda huzuru sağlamaz, aynı zamanda evin bölümlerini de keyifli bir şekilde ayırır. Evinizi bir bütün olarak algılamanız tam da burada devreye giriyor. Geçişlerdeki sakinlik, tüm evinizi sadece bir mekan olarak algılamanıza yarayacak ve sizin için ancak böyle huzurlu bir yer halini alacaktır.

12. Romantik Duygular ile Evinizi Besleyin

romantik-duygular-ile-evinizi-besleyin.jpg

Amazon
Fiyatını Gör
Romantik
Dekorasyon
Aradığın
Fiyatı Gör

Yaşanmışlıklar ve duygular eve sıcaklık katan, orayı bir sığınak haline getiren en önemli detaylardır. Duygu katmak aslında tamamıyla size ait hale getirmek anlamına geliyor. Sizin için değerli olan eşyalar veya aksesuarlar sürekli gözünüzün önünde bir yerlerde durarak sizde bağlılık hissi oluşturacaktır. Romantizm de temelinde bir bağlılık hissidir. Herkesin romantizm anlayışı farklı olduğundan bu önerimiz tamamen sizin hayatınızdan güzellikler gerektiriyor ve bunların neler olduğunu ancak siz biliyorsunuz!

13. Mutlaka Ahşap Detaylara Yer Verin

mutlaka-ahsap-detaylara-yer-verin.jpg

Amazon
Fiyatını Gör
Ahşap
Dekorasyon
Aradığın
Fiyatı Gör

Ahşap bir çoğumuz için doğayı sembolize eder. Biliyoruz ki bu renk tonunun huzurla kesinlikle bir bağı var! Evinizde büyük bitkiler yetiştirmeyi seven bir dekorasyon meraklısıysanız özellikle ahşap mobilyalar veya aksesuarları tam size göre. Doğanın güzel yanlarını tespit etmek dekorasyon modellerinde sıkça başvurulan bir fikir olmuştur. Evin uygun bölümlerinde uygun ahşap detaylar oturtmak, size ferahlık sağladığı gibi evinize de aydınlık bir görünüm katacaktır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum