Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 10 Meyve

Zayıfladığında üst solunum yolu enfeksiyonları gibi pek çok hastalığa yakalandığımız bağışıklık sistemini güçlendiren meyveleri içeriğimizde inceledik.
Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 10 Meyve

Bağışıklık sistemleri insandan insana değişken yapıda olup spor alışkanlığı ve sağlıklı yaşam ile daha güçlü hale getirilebilir. Bunun yanında beslenme alışkanlıklarımızda yapacağımız değişikliklerde bu konuda bize yardım edecektir. Bağışıklık sistemimiz güçlendirmek için meyvelerden faydalanabiliriz.

Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren meyveler arasında greyfurt, mandalina, portakal, kivi, yeşil elma, muz, ayva, nar, yaban mersini, ahududu ve kırmızı üzüm bulunuyor. Saymış olduğumuz meyveleri tüketerek bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Meyve Listesi

SıraMeyvelerEtkisi
1GreyfurtVücuttaki Toksinleri Dışarı Atar
2MandalinaVücut Fonksiyonlarını Düzene Sokar
3PortakalVücudun Besin İhtiyacını Karşılar
4KiviVücut Direncini Arttırır
5Yeşil ElmaSavunma Kalkanı Oluşturur
6MuzEnfeksiyon Savar
7AyvaVücudun Besin İhtiyacını Karşılar
8AhududuEnfeksiyon Savar
9NarViral Enfeksiyonlara Karşı Koruma Sağlar
10Kırmızı ÜzümVücudun Besin İhtiyacını Karşılar

Bağışıklık Sistemini Kuvvetlendiren 10 Meyve

İşte bağışıklık sistemini güçlendiren meyveler...

1. Greyfurt

bağışıklık sistemini güçlendiren meyveler

Turuncu meyveler yani C vitamini bol turunçgiller vücuttaki toksinlerin dışarı atılmasını sağladığı gibi grip ve soğuk algınlığına karşı direnç oluşturmaktadırlar. Özellikle greyfurt bu meyvelerden en etkili olanıdır. Bol miktarda greyfurt tükettiğiniz takdirde bağışıklık sisteminizin güçlenmesini sağlayabilirsiniz.

2. Mandalina

bağışıklık sistemini güçlendiren meyveler

Kışın vazgeçilmez meyvelerinden birisi olan mandalina, koku olarak bile işimize yarayan bir besindir. Kansere kalkan olması, iştah kontrolünü sağlaması ve kemik erimesine karşı etkili olması gibi vücuda birçok faydası olan mandalina aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Düzenli olarak mandalina tüketmeniz halinde bağışıklık sisteminizin hiç olmadığı kadar güçlü olacağını söyleyebiliriz.

3. Portakal

bağışıklık sistemini güçlendiren meyveler

Turunçgiller familyasındaki bir diğer meyve ise portakaldır. İçeriğinde bol miktarda C vitamini bulundurması sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan portakal, bunun yanında kalp sağlığına iyi gelmesi, yaşlanmayı engellemesi ve kötü kolesterolü düşürmesi gibi birçok faydaya sahiptir. Bu sayede tek bir meyve tüketerek vücudunuzun birçok bölgesinin etkilerinden faydalanmasını sağlayabilirsiniz.

4. Kivi

bağışıklık sistemini güçlendiren meyveler

Yeşil meyvelerden birisi olan kivi, içinde barındırdığı büyük orandaki C vitamini sayesinde vücut direncini en çok arttıran meyvelerin başında gelmektedir. Suyunu sıkıp tüketebileceğiniz gibi direkt olarak da yiyebileceğiniz kivi, bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanı sıra sindirim sistemini de desteklemektedir. Bu sayede yediklerinizin etkisini daha kısa süre içerisinde görürsünüz.

5. Yeşil Elma

bağışıklık sistemini güçlendiren meyveler

Bağışıklık sistemini güçlendiren meyvelerden birisi de yeşil elmadır. Yoğun miktarda vitamin ve mineral içermesi sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren yeşil elma, kolay bulunabilmesi sayesinde çok fazla tercih edilmektedir. Yeşil elmaların içeriğindeki fitokimyasallar ve antioksidanlar hastalıklara karşı adeta bir savunma kalkanı oluştururlar. Böylece viral enfeksiyonlara yakalanma riskiniz büyük oranda düşer.

6. Muz

bağışıklık sistemini güçlendiren meyveler

Muz, vücudun alması gereken günlük vitamin miktarının birçoğunu karşılayarak zindelik ve direnç kazandırmaktadır. Bu sayede bağışıklık sisteminiz hiç olmadığı kadar güçlü olur ve enfeksiyonlara karşı etkin bir savaş verir. Oldukça etkili bir enfeksiyon savar olan muzun aynı zamanda tansiyonu dengeleyici, kalbi koruyucu ve hafızayı güçlendirici etkiye sahip olduğunu söyleyelim.

7. Ayva

bağışıklık sistemini güçlendiren meyveler

Özellikle mide, kalp ve damar rahatsızlıklarının çözümünde kullanılan ayvanın bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi de bulunuyor. İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde vücudun ihtiyacını karşılayan meyve, bağışıklık sisteminizin daha etkin bir şekilde çalışmasını sağlıyor. Böylece viral enfeksiyonlardan korkmanıza gerek kalmaz.

8. Ahududu

bağışıklık sistemini güçlendiren meyveler

Bağışıklık sistemini güçlendiren meyvelerden birisi de ahudududur. Yüksek potasyum içeriğine sahip olması sayesinde kalp krizi riskini azaltan meyve, demir, bakır ve magnezyum mineralleri bakımından zengin olmasıyla bağışıklık sistemine etki ediyor. Kısa süre içerisinde bağışıklık sisteminizi güçlendiren ahududuyu doğal bir enfeksiyon savar olarak görmenizi öneririz.

9. Nar

bağışıklık sistemini güçlendiren meyveler

Doğal bir kalp ilacı olarak tanımlanan narın bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etkisi de bulunmaktadır. Kalp damar hastalıklarına karşı doğal bir tedavi yöntemi olarak kullanılan meyve, bağışıklık sisteminin güçlenmesini de sağlıyor. Bu sayede grip, nezle gibi enfeksiyonlara yakalanma ihtimaliniz düşer.

10. Kırmızı Üzüm

bağışıklık sistemini güçlendiren meyveler

Bağışıklık sistemini güçlendiren bir diğer meyve ise kırmızı üzümdür. Yoğun miktarda vitamin ve mineral içermesi sayesinde vücudun ihtiyacını karşılayan meyve, bu sayede bağışıklık sistemine etki ediyor. Uzmanlar düzenli olarak kırmızı üzüm tüketiminin viral enfeksiyonlara karşı koruma sağladığını belirtmişlerdir. Günlük olarak tüketeceğiniz kırmızı üzüm sayesinde grip, nezle gibi hastalıklara yakalanma ihtimalinizi düşürebilirsiniz.


İlginizi Çekebilir
Bağışıklık Sistemini Güçlendiren SebzelerSolunum Yolu Enfeksiyonlarından Nasıl Korunur?

Bağışıklık sistemini güçlendiren meyveler nelerdir?

Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için kırmızı, yeşil, sarı ve turunç meyvelerin tüketimini arttırmanız gerekiyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren meyveler kırmızı üzüm, ayva, nar, ahududu, muz, yeşil elma, kivi, portakal, greyfurt ve mandalinadır. Bu meyveler sayesinde vücut direnciniz artacak ve enfeksiyonlara yakalanma ihtimaliniz düşecektir.

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için ne kadar meyve tüketilmelidir?

Uzman görüşlere göre gün içerisinde alınması gerekenden çok C vitamini alınırsa vücuda zararları olabileceğinin göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Bu sebeple yine uzmanların tavsiyesi üzerine 75 mg’lık günlük C vitamini alımına dikkat etmeliyiz. Ancak bu 75 miligramlık miktar hamile, yaşlı ve sigara kullanıcılarında herhangi bir vücut direnci sağlamak için yeterli olmayabilir. Bu kişilerin uzman birinden yardım alması gerekiyor.

Vücudu güçlendirmek için ne yemeliyiz?

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için kalsiyum ve protein içeren gıdaları, demir bakımından zengin besinleri, A ve C vitamini bakımından zengin yiyecekleri tüketmelisiniz. Bu besinler bağışıklık sisteminizi kısa süre içerisinde kuvvetlendirecektir.

Bağışıklık sistemini nasıl güçlendirebiliriz?

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için uyku düzeni oluşturmalı, sigara kullanmamalı, düzenli olarak egzersiz yapmalı, ideal kilonuzu korumalı ve beslenme programınızı doğru oluşturmalısınız. Bu önerileri uygulayarak bağışıklık sisteminizin kuvvetlenmesini sağlayabilirsiniz.

Bağışıklık sisteminin güçlü olduğunu nasıl anlarız?

Bağışıklık sisteminin güçlü olduğunu anlamak için yapabileceğiniz herhangi bir test yoktur. Burada önemli olan ölçüt enfeksiyonlara yakalanmamak veya yakalandığında az hasarla atlatmaktır.

Vücut direnci için hangi vitamin alınmalı?

Vücut direncini arttıran vitaminler E, D, C ve B6'dır. Saymış olduğumuz vitaminlerin eksiliğinde vücut direnci hızlı bir şekilde düşer ve hastalanmaya daha yatkın olur. Bu yüzden bu besinleri ya doğrudan takviyeyle ya da yemeklerle beraber almanız gerekiyor.

Bağışıklık sistemini ne zayıflatır?

Bağışıklık sistemini zayıflatan şeyler aşırı seviyede karbonhidrat, şeker ve kırmızı et tüketimi, doymuş yağ bakımından zengin gıdalar, paketlenmiş ürünler ve düşük lifli rafine ürünlerdir. Bu gıdaların tüketimini dikkatli bir şekilde yaptığınız takdirde bağışıklık sisteminizi tekrardan güçlendirebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.