Hoş Ortama Sahip Avrupa Yakasının En İyi 10 Cafesi

Günün koşturmacasından uzaklaşmak istediğinizde veya arkadaşlarınızla sohbet etmek için tercih edebileceğiniz Avrupa yakasının en iyi kafeleri yazımızda...
Hoş Ortama Sahip Avrupa Yakasının En İyi 10 Cafesi

İstanbul'un en keyifli, en gazete-kitap okunası, en kahve üstüne kahve söylenesi kafelerini sizin için derledik. Günün koşturmacasından uzaklaşıp dinlenmek istediğinizde tercih edebileceğiniz veya arkadaşlarınızla sohbet etmek için tercih edebileceğiniz Avrupa yakasının en iyi kafelerini yazımızda inceleyebilirsiniz.

Avrupa Yakasının En İyi Kafeleri Listesi

SıraRestoranBölgeneoldu Puanı
1Ara KafeBeyoğlu10/10
2White Mill CafeBeşiktaş10/9.8
3Harvard CafeBeşiktaş10/9.9
4Nişantaşı BrasserieNişantaşı10/9.8
5Ops CafeBeyoğlu10/9.7
6Smyrna CafeBeyoğlu10/9.8
7Şimdi CafeBeyoğlu10/9.7
8Zanzibar CafeBeşiktaş10/9.8
9Cezayir CafeBeyoğlu10/9.9
10Kronotrop CihangirCihangir10/9.8

Avrupa Yakasının En İyi 10 Kafesi

Dekorasyonu, lezzeti ve ortamıyla sürekli gitmek isteyeceğiniz Avrupa yakasının en iyi kafeleri...

1. Ara Kafe 

1-ara-kafe.webp

ARTILAREKSİLER
Dekorasyon
lezzet
Çalışan İlgisi

Beyoğlu’nun kuytu mekanlarından olan Ara Kafe, otantik havasıyla misafirlerini ağırlıyor. Kafeye ilk geldiğinizde sizleri rengarenk camlı bir kapı bekliyor. Hafif gıcırtılı bir sesle aralanan kapısından içeri girdiğinizde kendinizi bambaşka bir dünyanın içinde bulacaksınız. Ahşap masalar ve otantik dekor ve aksesuarlarıyla misafirlerine sıcak bir ortam sunuyor. Akdeniz ve Ege mutfağının hakim olduğu menüde Balkan Köftesi, Çökertme Kebabı gibi lezzetleriyle misafirlerine doyumsuz bir damak zevki sunuyor. Ayrıca Pazar günleri 14.00’a kadar açık büfe brunch keyfi sizleri bekliyor.

Telefon(0212) 245 41 05
Saatler09:00–23:30 Hafta Sonu: 10:00-23:30
AdresTomtom, Ara Güler Sk No:2, 34433 Beyoğlu/İstanbul
MutfakAkdeniz ve Ege Mutfağı
MekanAlkolsüz

Google Müşteri Yorumları

👤İstiklal Caddesi paralelinde, Galatasaray Lisesi yakınında bulunan güzel bir kafe. Kahveler lezzetli ancak çeşitlendirilmeli diye düşünüyorum. Flat white mutlaka menüye eklenmeli. Müzikler hem sohbetlere hem de kitap okumak isteyenlere eşlik ediyor. Servis hızlı ve güler yüzlü. Tekrar gideceğim bir yer... 

👤20 yıl önce nerede bıraktıysam halen orada, hiç değişmedi yeri, harika bir buluşma noktası, İstiklal caddesi benim için Ara Cafe öncesi ve sonrası olarak ikiye ayrılır, menüde bulunan ıslak kekin tadı her zaman çok lezzetli gelir bana, yanında crema ile servis etmeleri ve bunun hiç değişmemiş olması geçmişe yolculuk gibi…….ve her an Ara Güler gelecek gibi… 

2. White Mill Cafe

2-847.webp

ARTILAREKSİLER
Dekorasyon
lezzet
Kokteyller

Dekorasyonuyla kendisine hayran bırakan White Mill Cafe, Beşiktaş Akaretlerde yer alıyor. Zengin menüsüyle ister öğle yemeği yiyebilir isterseniz de lezzetli tatlılarını tadabilirsiniz. Alkollü olan bu mekanın kokteylleri de oldukça fazla ilgi görüyor.

Telefon (0212) 292 28 95
Saatler09:30–01:00 
AdresSinanpaşa, Süleyman Seba Cd. No:16, 34022 Beşiktaş/İstanbul
MutfakRestoran Cafe
MekanAlkollü

Google Müşteri Yorumları

👤Kalabalık bir doğum günü organizasyonu yaptık ve her şey çok çok güzeldi. Servis , lezzetler fiyatlar hepsi çok iyiydi. Bir de özellikle Muzaffer Bey çok güzel ilgilendi.. Mutlaka gelmelisiniz. 

👤Akaretlere her yolumuz düştüğünde mutlaka uğrarız. Mükemmel servis ve lezzetli kokteyllerle her deneyimde mutlu eder. 

3. Harvard Cafe 

3-harvard-cafe.webp

ARTILAREKSİLER
Dekorasyon
lezzet

Her mevsim ayrı bir güzelliği olan Etiler’in göz bebeği Harvard Cafe, İstanbul’un yoğun ve sıkıcı havasından birkaç saat kaçacağınız yer. Yaz ayları için ideal olan geniş bahçesinde serinleyebilir, kış aylarında ise içinizi ısıtacak o sıcacık iç mekanında keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. Geniş bir menüsü olan Harvard Cafe’nin inanılmaz lezzetleri keyfinize keyif katacak cinsten.

Telefon(0212) 287 10 51
Saatler08:30–00:00
AdresEtiler, Ahular Sok. No:1, 34337 Beşiktaş/İstanbul
MutfakKafe/Dünya Mutfağı
MekanAlkollü

Google Müşteri Yorumları

👤Fiyatları kesinlikle Etiler standardına göre affordable. Bahçede geniş bir oturma alanının olması, ana caddeden uzak olması harikaydı. Bir dahaki sefere yemeğe de geleceğiz ♥️

👤İçeri girer girmez ortam içinizi ısıtıyor. Müzikler ve dekorasyon çok iyiydi. Sunumlar göz doyurucu, lezzetler harika. Tekrar tekrar gelmek isteyeceksiniz. 

4. Nişantaşı Brasserie 

4-nisantasi-brasserie.webp

ARTILAREKSİLER
Dekorasyon
lezzet
Hızlı Servis

Nişantaşı’nın en hareketli mekanlarının başında gelen Nişantaşı Brasserie, ilk açıldığı gün gibi kusursuz hizmetiyle müşterilerinin gözbebeği olmuş durumda. Ayrıca bu gözde mekan, ünlülerin fotoğrafçılarıyla, danışmanlarını sürekli ağırlıyor. Birbirinden hoş dekorlarıyla misafirlerini büyüleyen Nişantaşı Brasserie, Fransız mutfağına özgü lezzetleriyle de müşterilerinin ilk tercihi haline geldi.

Telefon(0212) 343 04 43
Saatler10:30–01:00 Pazar: 12:00-00:00
AdresHarbiye Abdi İpekçi Cad, Bostan Sokak No:23 Daire: 1A, 34367 Şişli/İstanbul
MutfakKafe/Dünya Mutfağı
MekanAlkollü

Google Müşteri Yorumları

👤Yıllardır geldiğim em kaliteli mekan. servis ve personel ilgili, son gittiğimde kredi kartımı unutmuşum sağ olsunlar saklamışlar, tavsiye ederim, Nişantaşı'nda tercihe edilen bir yer olduğundan rezervasyon yapmadan gitmenizi tavsiye etmem. 

👤Beymen Brasserie baya tanınan ve eski bir işletmeymiş, nostaljik yerleri severim ama burası oldukça modern. Menü çok kalabalık ama bir yandanda sakin, doğal. Kokteylleri farklı ve hoş. Sevdim, sevdik... 

5. Ops Cafe

2-ops-kafe-001.webp

ARTILAREKSİLER
Dekorasyon
lezzet
Hijyen

Keyifli ortamın ilk duraklarından teki olan Ops, kurulduktan iki üç yıl içinde Karaköy’ün yeni yüzü oldu. Gerek muazzam ortamı gerekse birbirinden lezzetli menüleriyle müşterilerine günün her dakikasında hizmette sınır tanımıyor. Özellikle arkadaşlarınızla kahve içmeye çıktıysanız kesinlikle gitmeniz gereken bir yer. Hem kahvenin tadı hem de sizi sizden alan müzikleriyle keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

Telefon02122433907
Saatler07:30–02:00
AdresKemankeş Karamustafa Paşa, Mumhane Cd. No:45, 34425 Beyoğlu/İstanbul
MutfakRestoran Kafe
MekanAlkollü

Google Müşteri Yorumları

👤Çok tatlı bir mekan. Garsonlar ilgili ve güler yüzlü. Tuvaletler temiz. Fiyatlar standart, limonatası 32 tl ydi, güzeldi. Tatlılarını kesinlikle tavsiye ederim. Taze ve lezzetli. Peluş ayıcıklarla fotoğraf çekinmek de ekstrası:)

👤 İlgi güzel , ayıcıklar çok güzel . Çalışanlar gayet kibar . İsmini sormadım ama mavi montlu bir arkadaş vardı ona ayrıca teşekkür ederim kız arkadaşım ve benimle özel ilgilendi. Kafeye özellikle kız arkadaşım bayıldı. 

6. Smyrna Cafe 

6-smyrna-cafe.webp

ARTILAREKSİLER
Lokasyon
lezzet
Çalışan İlgisi

Cihangir denilince akıllara gelen ilk mekan Symrna Cafe. Sizi kendine midavimi edecek olan bu mekan, muazzam dekoruyla kesinlikle gidilmesi gereken bir mekan. Ünlüleri bile kendine bağlayan bu mekan da ahşap masalar kuşatmış renkli sandalye ve koltuklarıyla içinizi açacak. Bunların yanı sıra yerlere atılmış minderleriyle size ev rahatlığı da sağlıyor. Sıradan bir kafe menüsüne sahip Symrna Cafe’de derginizi, gazetenizi ve kitabınızı günün her dakikasında okuyabilirsiniz. Fon müziği eşliğinde bir şeyler okurken diğer yandan da birkaç kadeh içki içebilirsiniz.

Telefon(0212) 244 24 66
Saatler09:00–04:00
AdresKılıçali Paşa, Mahallesi, Akarsu Ykş. Sok. No:29, 34425 Beyoğlu/İstanbul
MutfakKafe
MekanAlkollü

Google Müşteri Yorumları

👤Lokasyon olarak Cihangirin güzel yerinde. Tavsiye ediyorum. 

👤Cihangirin popüler mekanlarındandır. Dışarda oturacak masa bulmak zordur. Fiyatları makuldür. Keyiflidir. Tavsiye ederim. 

7. Şimdi Cafe

7-simdi-cafe.webp

ARTILAREKSİLER
Kokteyller
lezzet
Dekorasyon

Beyoğlu Asmalımescit’in nezih mekanlarının başında yer alan Şimdi, hem hizmet kalitesi hem de dünya mutfağından seçme menülerle misafirlerini ağırlıyor. Asırlık Atlas Apartmanı’nda Taksim ve Beyoğlu’nun gürültüsünden uzaklaştıran bu eşsiz mekanda kahve içmenin keyfine doyamayacaksınız.  

Telefon0531 695 06 97
Saatler12:00–00:00 Pazar: Kapalı
AdresMescit Mahallesi, Asmalı Mescit Sok. Atlas Apt. No:5, 34430 Beyoğlu/İstanbul
MutfakRestoran Kafe
MekanAlkollü

Google Müşteri Yorumları

👤Taaa Ankara’lardan methini duyup geldik. Özellikle imza kokteyller bir harika hangisini içeceğimizi şaşırdık gerçekten çok başarılı. Mutlaka ama mutlaka gitmelisiniz. Mekan çok elit ve farklı bir yerde olduğunuzu hissettiriyor. Bayıldık! 10 numara 5 yıldız. 

👤Öncelikle lezzetli ve kaliteli hizmet enerjisiyle de harika. Yerli ve yabancı misafirlerinizi ağırlayacağınız bir mekan..... 

8. Zanzibar Cafe 

1-911.webp

ARTILAREKSİLER
Lezzet
Çalışan İlgisi
Dekorasyon

Şehrin kesinlikle en iddialı mekanı Zanzibar Cafe. Birbirinden güzel dekorlarıyla misafirlerine şık bir ortam sunan Zanzibar Cafe, lezzetleriyle şehrin dilinde efsane olmuş durumda. Turnedo Zanzibar, Pizza Zanzibar ve Dana Paillard gibi eşsiz lezzetleriyle birçok restoranı geride bıraktı. Ruhunuzu okşayan latin ezgileriyle huzuru bedeninize aşılayacak. Bu kadar mükemmel bir ortam, İstanbul’un en popüler mekanlarının başında yer alıyor.

Telefon0212 807 0669
Saatler10:00–22:00
AdresLevazım, Koru Sokağı No:2, 34340 Beşiktaş/İstanbul
MutfakDünya Mutfağı
MekanAlkollü

Google Müşteri Yorumları

👤 İstanbul' un isim yapmış eski mekanlarından günümüzde aynı çizgiyle devam etmesi, bistro ve lounge tarzı ile dikkat çeken Mutfağı muhteşem, akşam yemeklerinin vazgeçilmez noktası.

👤Ortamı, servisi ve yemekleri çok iyi.. Burada kötü hiç bir şey yiyemezsiniz.. Senelerdir aynı kalitede.. Pizza ve profiterol 👌

9. Cezayir

9-cezayir-cafe-beyoglu.webp

ARTILAREKSİLER
Lezzet
Çalışan İlgisi
Dekorasyon
Sakinliği

70’lere kadar okul, sonra da ofis olarak kullanılan Eski İtalyan Mektebi artık Cezayir. Yazın her gün açık olan bahçesi kış aylarında sadece Cuma ve cumartesi günleri ‘kış bahçesi’ olarak kullanılıyor. 

Telefon(0212) 245 99 80
Saatler08:00–00:00 
AdresFiruzağa, Hayriye Cd. No:12, 34425 Beyoğlu/İstanbul
MutfakKafe
MekanAlkollü

Google Müşteri Yorumları

👤Mekan boş, değişik bir atmosfer. Lezzetleri çok iyi. 

👤Başka yerlerde bulamayacağınız lezzetlerle dolu menüsü çok başarılı. Ortam nezih ve kaliteli. Çalışanlar tecrübeli ve saygılı. Kaliteli vakit geçirmek isteyenler için doğru tercih. 

10. Kronotrop Cihangir

10-kronotrop-cihangir.webp

ARTILAREKSİLER
Lezzet
Çalışan İlgisi

Birbirinden enfes kahveleriyle Cihangir'in en iyi kafeleri arasında yer alan Kronotrop, kahve severlerin tercihi. Arkadaşlarla toplanıp kahve eşliğinde sohbet etmek istiyorsanız harika bir seçim olacaktır. Küçük bir mekan olmasına rağmen müdavimleri oldukça fazla.

Telefon(0212) 245 99 80
Saatler07:00–23:00 Hafta Sonu: 08:00-23:00
AdresKuloğlu, Firuzağa Cami Sk. No:2/B, 34433 Beyoğlu/İstanbul
MutfakKafe
MekanAlkolsüz

Google Müşteri Yorumları

👤Hayatımda içtiğim en güzel filtre kahveyi yapan yer. Gerek tat gerek kokusu muhteşem. 

👤Çok butik, küçüklüğü kadar da sıcacık sohbetlerin gerçekleştiği, tatlıları ve kahveleri başarılı olan cafe. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Freelance Çalışanlar İçin Rahat MekanEn İyi Kahve Mekanları
En İyi ÇikolatacılarEn İyi Butik Kafeler
Avrupa Yakası En Lezzetli Waffle MekanlarıEn Lezzetli Waffle Mekanları
Öğrenci MekanlarıKitap Kafeler

Avrupa yakasının en iyi kafeleri hangisi?

Avrupa yakasında bulunan sakin, kitap okuyabileceğiniz, arkadaşlarınızla oturabileceğiniz en iyi kafe bizce Ara Cafe. Eğer daha canlı ortama sahip olan ve alkollü bir mekan arayışınız varsa o zaman önerimiz Zanzibar kafe. Dekorasyonları ve lezzetleriyle her iki kafeyi de beğeneceğinize eminiz.

İstanbul'da hangi kafelere gitmeli?

Arkadaşınızla, sevgilinizle veya ailenizle keyifle oturabileceğiniz, İstanbul'un en iyi kafeleri arasında bizce Nişantaşı Brasserie, Ops Cafe, Cezayir yer alıyor. Kolay ulaşımı olan bu kafeler Avrupa yakasının en çok sevilen mekanlarında yer alıyor. 

Avrupa yakasında en iyi alkollü kafeler hangisi?

Sakin sessiz şekilde hem sohbet edip hem de alkol almak istediğinizde tercih edebileceğiniz Avrupa yakasının en iyi kafeleri arasında bizce Cezayir, Zanzibar, White Mill Cafe mutlaka deneyimlemeniz gereken mekanlar arasında. Her birinin hoş dekorasyonları ve nezih ortamları günün stresini atmanıza yardımcı olacaklardır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.