Aşk Hakkında İlginç Bilgiler

Aşk nedir diye sorduğumuzda çoğu kişi bilmez ama çoğu insan kendini aşık ilan eder. Şimdi sizlere aşkı ve aşk hakkındaki ilginç olan bilgileri sunacağız.
Aşk Hakkında İlginç Bilgiler

Aşk hakkında ilginç olan bilgileri vermeden önce, aşkın ne olduğu hakkında kısa ve açıklayıcı bir bilgi vermemiz daha doğru olacaktır. Aşk, bir başkasına duyulan en değerli sevgidir diyecek kadar basite indirgemek doğru olmayacaktır. Aşk, bir sanattır, bir var oluş ile yok oluş arasındaki ince bir çizgidir. Bu nedenlerden dolayı bir olgunluk ve duruş gerektirir. Aşk kategorilere ayrılmıştır. Karşı cinse olan, arkadaş, anne babaya olan aşk ve ilahi sevgi olarak aşkı sınıflandırmak mümkündür. Aşk hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra aşk hakkında az bilinen ilginç bilgileri sizlere aktaralım.

Aşk Hakkında İlginç Bilgiler

Yapılan bilimsel araştırmalara göre güzel bir yüz, partneri etkileme konusunda güzel bir vücuttan daha etkileyicidir.

Birbirlerine aşık çiftlerin kalp atışları karşılıklıdır, aynı anda atıyor.

Aşık olanların yakın arkadaşlarıyla olan samimiyeti azalıyor. Az duyduğumuz gördüğümüz şey değildir. “Sevgili yaptın bizi boşladın” diye yakın arkadaşlar veryansın eder.

Aşık olmaktan korkmak diye bir şey var. Buna Philophobia deniyor.

Yapılan bir ankete göre çiftlerin %2’si süpermarkette birbirlerini görüp aşık olmuştur. Tabi aşkların en çoğu da günümüzde Facebook gibi sosyal ağlar üzerinde yaşanıyor. Biz bunlara sanal aşk diyoruz.

Match.com internet sitesinin kurucusu, kız arkadaşını kendi sitesi üzerinde başkasına kaptırmıştır.

Sevgiliye sarılmak insanın rahatlamasını sağlar ve baş ağrılarına karşı bir ağrı kesici görevi görür.

2014 yılında Arizona' da bir mahkum, sadece Şükran gününü sevgilisiyle birlikte geçirebilmek için hapishaneden kaçmıştır. Bilemedim vefakarmış, gördüğüm kadarıyla kendilerini sevgili olduklarını sananlar sevgilisi için evden dışarı çıkmaya bile üşeniyor.

Arjantin' de kalbi kırık bir çift, eski eşine ithafen tarlasını büyük bir gitar şeklinde ekmiştir. Tamam bu kadar büyük bir şey beklemezsiniz sizin için bir gitar çalması bile yeterlidir ama onu bile çok görürler.

Yapılan araştırmalara göre aşık olan insanların hayatları daha monotondur, sürekli hayaller dünyasında dolaşırlar, neredeyse gerçek hayatta olduklarını unuturlar.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum