Artvin'in Meşhur Lezzetleri

Artvin'in etnik yapısı yemek kültürüne de bariz bir şekilde yansımıştır. Yazımızda Artvin'in en meşhur yemeklerini paylaşacağız.
Artvin'in Meşhur Lezzetleri

pusuruk-corbasi.jpg

Püşürük Çorbası

Artvin yöresine ait olan bu çorbada sadece soğan, sana yağı ve baharatlar kullanılır. Yörenin en çok tercih edilen çorbasıdır. 

 

laz-boregi-001.jpg

Laz Böreği

Diğer böreklere istinaden içinde şeker bulunan meşhur 'Laz Böreği' Karadeniz Bölgesi'nin en önemli mutfak kültürü ögelerindendir. 

 

kara-lahana-dolmasi.jpg

Kara Lahana Sarması

Hemen hemen yılın tüm dönemlerinde bölge halkının sofralarının değişmez lezzetidir. 

 

hamsi-koftesi.JPG

Hamsi Köftesi

Karadeniz Bölgesi'nde hamsinin her çeşit yemeğine rastlayabilirsiniz. Artvin'de ise hamsi en fazla köfte yapılarak tüketiliyor. Bildiğiniz kırmızı etten yapılan köftede olduğu gibi hamsi de çok küçük parçalara bölünüyor, bayat ekmekle ve baharatlarla karıştırılıp kızartılarak sunuluyor.

 

pushal.JPG

Pushal

Bayat ekmeğin doğranarak üzerine tereyağı ve peynirin eklenmesi ve son olarak kaynamış su ilave olunarak yapılan yöresel basit bir yemektir. 

 

lenger.JPG

Lenger

Etin yanında soğan, biber ve patates gibi sebzelerle beraber fırına sürülerek hazırlanan bir yemektir. Yörede misafirlere en fazla sunulan lezzetlerin başındadır. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum