Arequipa'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Arequipa, Peru'nun en büyük ikinci merkezidir. Kentte tarihi ve turistik açıdan çok önemli yerler bulunmaktadır. Arequipa seyahatinde gezip görmeniz gereken yerleri yazımızda bulabilirsiniz.
Arequipa'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Peru'nun başkent Lima'nın ardından en büyük ikinci kenti konumundaki Arequipa, 1540 yılında kurulan tarihi bir merkezdir. Çok geniş topraklara sahip olan kentin yüzölçümü 9.862 kilometrekare olup nüfusu ise yaklaşık 900.000'dir. 'Beyaz Şehir' adıyla da anılan Arequipa, ülkenin en önemli ticari faaliyetlerinin yürütüldüğü merkezlerden biridir. Peru'da Lima'nın ardından en önemli sanayi kenti olarak göze çarpan şehirde kaliteli yün üretimi çok önemli bir yere sahip olup ülke ekonomisine olumlu katkı yapmaktadır. Kent köklü tarihi ve kültürü ile yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekmektedir. Arequipa'nın gezilecek görülecek yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.

 

Santa Catalina Manastırı

santa-catalina-manastiri-001.jpg

1579 yılında inşa edilen tarihi manastır, 17. yüzyılda daha da genişletilerek 20 bin metrekarelik alana kavuşturulmuştur. Mudejar mimari tarzıyla oluşturulan dini yapının canlı boyanan duvarları muhteşem bir ambiyans oluşturmaktadır. Manastırın maliyeti, zengin dul bayan Maria de Guzman tarafından karşılanmıştır. İçerisinde birçok heykel ve resimlerin de bulunduğu tarihi manastır, Arequipa'nın sembol yapılarından biridir.

 

Casa del Moral

casa-del-moral-001.jpg

Arequipa kentinde 1730 yılında inşa edilen ve günümüze dek korunan büyük bir tarihi evdir. Turistlerin bölgedeki en önemli duraklarından biri haline gelen 'Casa del Moral' özgün mimarisiyle görenleri büyülemektedir. Peru barok-melez sivil mimarisinin en mükemmel örneği olan yapı, çok iyi muhafaza edilmiş olup bir sömürge sanat formunun resimlerinden oluşan sanat koleksiyonuna da ev sahipliği yapmaktadır. 3.000'den fazla yazılı İspan eseri içeren Casa del Moral şu anda Peru Bankası'na (Bancasur) aittir.

 

Arequipa Katedral Bazilikası

arequipa-katedral-bazilikasi.jpg

Kentin Plaza de Armas bölgesinde yer almaktadır. Arequipa'nın başpiskoposluk merkezi ve Büyükşehir Konseyi'nin toplandığı yerdir. Roma Katolik kilisesi olarak hizmet veren bazilika Peru'nun en büyük dini yapılarından biridir. Arequipa Katedral Bazilikası, İspanyol fethinden sonra ülkede inşa edilen en sıradışı ve ünlü kiliseler arasında yer almaktadır. Garci Manuel de Carbajal tarafından kurulan şehrin ilk yapılarından biri olan bu katedral bazilikası, Arequipa'nın tarihi ve turistik yerlerinden biridir.

 

Goyeneche Sarayı

goyeneche-sarayi.jpg

Casa Goyeneche adıyla da anılan muazzam yapı, 17. yüzyıldan kalma bir malikanedir. Peru sömürge mimarisi eseri olarak dikkat çeken Goyeneche Sarayı, La Merced Caddesi'nde bulunan diğer evlerle benzerlik gösteriyor. Geniş terası, kemerli tavanları, kapı ve pencereleriyle tipik sömürge barok tarzı bir de balkonu bulunmaktadır. Goyeneche ailesi tarafından 18. yüzyılda satın alınan yapı, ailenin ismiyle anılmaya başlanmıştır. Her yıl yüz binlerce turistin ziyaret ettiği saray Arequipa'nın gezilecek yerlerindendir.

 

Colca Kanyonu

colca-kanyonu.jpg

Her yıl on binlerce turistin ziyaret ettiği bu doğa harikası alan Peru'nun en fazla turist çeken üç mekanından biridir. 3.270 metre yüksekliği ile Dünya'nın en derin kanyonlarından biri olan Colca Kanyonu, muhteşem bitki örtüsüne ve harika yer şekillerine ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle dağcıları ve paraşüt tutkunlarını bünyesine çeken harika kanyon Arequipa'nın mutlaka görülmesi gereken yerlerinden biridir.

 

Plaza de Armas

plaza-de-armas-001.jpg

La Plaza Mayor adıyla da anılan bölge, kentin en tarihi ve merkezi yerlerindendir. Kent Plaza de Armas'ın etrafında yayılmaya başlamıştır. Etrafta kentin katedrali, belediye binası, adalet sarayı ve diğer kamu kurumlarının binaları bulunmaktadır. Bu bölge şehrin merkezi olduğundan gün boyunca insanların en yoğun olduğu alanlardan biridir. 

 

El Misti

el-misti.jpg

Burası Arequipa'da 5.822 metre yüksekliğindeki volkanik bir dağdır. Son defa 1985 yılında püsküren dağa ilk tırmanış R. Falb tarafından gerçekleştirilmiştir. Peru'nun en ünlü bölgelerinden biri olan El Misti, zirvesine dikilen 6 metre boyundaki metal haçla da ünlüdür. Kar sorunu olmadığından dağcılar için pek bir problem çıkarmayan bölgenin toprakları gevşek kumdan oluşmaktadır. Bu da zaman zaman problem oluşturabilmektedir. Arequipa seyahatine çıkanların uğrak mekanlarından biri haline gelen El Misti kesinlikle keşfedilmelidir.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.