Ardıç Yağı Ne İşe Yarar? İnsan Sağlığına 10 Faydası

Bitkisel ilaç olarak nitelendirilen ardıç yağının faydalarına dair bazı araştırmalar yaptık. İşte Ardıç yağının faydaları...
Ardıç Yağı Ne İşe Yarar? İnsan Sağlığına 10 Faydası

Ardıç Yağının İnsan Sağlığına Yararları

Ardıç yağının isminin pek duyulmamış olmasına karşılık faydaları da bir o kadar fazladır. Ardıç yağı kandaki zehirli maddelerin atılmasına yardımcı olurken aynı zamanda vücuttaki toksinleri de temizlemektedir. Boğaz iltihabı, bronşit, sinüzit, anjin, öksürük, şeker hastalığı, adet sancısı, mesane iltihabı, gaz sancısı, ödem ve çeşitli cilt hastalıkları gibi birçok sağlık sorunu karşısında bitkisel ilaç olarak nitelendirilen ardıç yağından yararlanılmaktadır.

Ardıç Yağı Yararları Listesi

SıraYararlarıEtkisi
1Kansızlığa İyi GelirKan Oranını Artırır
2Vücuttaki Toksinleri TemizlerVücudunuz İçin Faydalı
3İdrar Sökücü Etki Yaparİdrar Sancısı Geçirir
4Regl Ağrılarına İyi GelirAdet Sancısı Geçirir
5Ateş DüşürücüdürAteşi Düşürür
6Grip ve Soğuk Algınlığına İyi GelirHasta Olmazsınız
7Ağrı Kesici Etki YaparAğrılarınızı Keser
8Mideye İyi GelirMide Rahatsızlığını Geçirir
9Deri Hastalıklarına İyi GelirDeriyi Güçlendirir
10Cilt Problemlerine İyi GelirCildinizi Gençleştirir

İşte ardıç yağının mucizevi faydaları...

1. Kansızlığa İyi Gelir

Ardıç Yağının Faydaları

Ardıç yağı içerdiği besinler sayesinde kansızlık problemlerinin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Ayrıca ardıç yağı kanı temizleme özelliğine sahip olup, kandaki zehirli maddelerin dışarı atılmasına yardımcı olur. Kanı temizleyen ve yeni kan hücresi oluşumuna destek olan ardıç yağı kan yoluyla oluşan hastalıklara da engel olur.

2. Vücuttaki Toksinleri Temizler

Ardıç Yağının Faydaları

Vücudun içerisinde biriken zararlı mikro organizmaların atılımında önemli bir rol oynayan ardıç yağı organlarımızın düzenli ve sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. Ardıç yağı kandaki şeker miktarının düşmesine yardımcı olur ve böylece pankreasın normal çalışmasını sağlar.

3. İdrar Sökücü Etki Yapar

Ardıç Yağının Faydaları

Oldukça iyi bir idrar söktürücü olan ardıç yağı böbrekleri, mesaneyi ve idrar yollarını temizler. İdrar yolu enfeksiyonlarında etkin madde olarak kullanılan ardıç yağı yanma ve ağrı gibi hislerin önüne geçmektedir.

4. Regl Ağrılarına İyi Gelir

Ardıç Yağının Faydaları

Adet dönemlerinde kadınların en çok yakındığı problemlerden olan ağrılar ve sancıların hafifletilmesi için ardıç yağı kullanılmaktadır. Düzensiz kanamalarında önüne geçen ardıç yağı, kadın hastalıklarının tedavisinde kullanılan doğal besin kaynaklarındandır.

5. Ateş Düşürücüdür

Ardıç Yağının Faydaları

Özellikle kış aylarında üşütme sonucunda ateşlenme olmaktadır. Bu ateşlenmenin hafifletilmesi için ardıç yağı etkin madde olarak kullanılabilir. Ateşe neden olan enfeksiyonlara ve diğer hastalıklara karşı bağışıklık oluşturan ardıç yağını ateşli hastalar için kullanabilirsiniz.

6. Grip ve Soğuk Algınlığına İyi Gelir

Ardıç Yağının Faydaları

İltihap sökücü özelliğe sahip olan ardıç yağı, sinüslerinizin boşalmasını sağlar ve burun tıkanıklığınızı ortadan kaldırır. Aynı zamanda grip mikrobuna karşı savaşan ardıç yağı vücuttan toksinleri atarak bu gibi hastalıkların ortadan kaldırılmasını sağlar. Sinüzit hastaları için ardıç yağı kullanımı mükemmel bir öneridir.

7. Ağrı Kesici Etki Yapar

Ardıç Yağının Faydaları

Zeytinyağı ile seyreltilen ardıç yağı, eklem ve kas ağrılarının hafiflemesine yardımcı olur. Vücudun herhangi bir yerinde darbeye veya burkulmaya bağlı ağrı oluşumunda ardıç yağı ile masaj yapmak oldukça faydalı bir uygulama olacaktır.

8. Mideye İyi Gelir

Ardıç Yağının Faydaları

Hazmı kolaylaştırır, sindirimin uyarılmasını sağlar, mide gazını ve şişliğini ortadan kaldırır. Bu sayede mide problemlerinin önüne geçen ardıç yağı mideyi koruyarak gastrit, reflü ve ülser gibi hastalıkların önüne geçer.

9. Deri Hastalıklarına İyi Gelir

Ardıç Yağının Faydaları

Egzema, kaşıntı, sedef hastalığı ve mantar hastalıklarına karşılık haricen kullanılarak etkili sonuç alınmasını sağlar. Derinin yenilenmesini sağlayan ardıç yağı egzema ve sedef sonucu pul pul dökülen deriyi yeniden toparlar.

10. Cilt Problemlerine İyi Gelir

Ardıç Yağının Faydaları

Çatlak ve selülit probleminin kısa sürede ortadan kalkmasına yardımcı olur. Bunun için ardıç yağını cildinize doğrudan masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Hamilelik sonrası vücutta oluşan çatlakların giderilmesi ve ortadan kaldırılmasında ardıç yağı kullanımı oldukça faydalıdır.

Doğal Ardıç Yağı Ürünleri

Doğal Ardıç Yağı Ürünleri Listesi

SıraÜrünlerEtkisineoldu Puanı
1Arifoğlu Ardıç YağıSivilceyi10/9.7
2Shiffa Home Ardıç YağıCildi Besler10/9.8
3Balen Ardıç YağıCilt Lekelerini Engeller10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Doğal Ardıç
Yağı Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

1. Arifoğlu Ardıç Yağı

1-216.webp

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Ardıç Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

İnsan sağlığı için bir çok faydası olan Arifoğlu Ardıç yağı Cilt üzerine direkt olarak uygulanabilmektedir. Cilt bakımında da kullanılabilen Ardıç yağı masaj yapılarak uygulanır. Bu sayede bölgesel ağrılardan ve sivilce gibi sorunlardan kurtulabilirsiniz.

2. Shiffa Home Ardıç Yağı

2-225.webp

Amazon
Fiyatını Gör
Shiffa Home
Ardıç Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Cildin beslenmesi ve nemlendirilmesi için faydalı olan Ardıç yağı distilasyon yöntemiyle elde edilmiştir. Güzel kokusu ile fark yaratan bu ardıç yağı mide ve regl ağrıları sırasında da kullanılabilir.

3. Balen Ardıç Yağı

3-201.webp

Amazon
Fiyatını Gör
Balen
Ardıç Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Tamamen doğal olarak elde edilen Balen ardıç yağı soğuk pres ve distilasyon yöntemiyle elde edilmektedir. Cildin üzerine uygulayabileceğiniz ardıç yağı cilt lekelerini sivilce ve akne oluşumunu büyük oranda engellemektedir.

Ardıç Yağı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

Ardıç Yağı Nedir?

Şifa kaynağı olarak nitelendirilen ardıç yağı, çok eski yıllardan beri pek çok hastalığın tedavisinde bitkisel ve doğal bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Gribal enfeksiyonlardan şeker hastalığına kadar pek çok sağlık sorunu karşısında etkili sonuçlar veren ardıç yağı, soruna bağlı olarak ağızdan veya burundan kullanılabileceği gibi harici yoldan da kullanılabilir.

Ardıç Yağı Nasıl Kullanılır?

Ardıç yağını ağız yoluyla, solunum yoluyla ve haricen olmak üzere 3 farklı çeşitte kullanabilirsiniz. Ağız yoluyla ardıç yağını kullanmak için bir bardak suyun içerisine bir kaç damla ardıç yağı damlatıp bu karışımı afiyetle içebilirsiniz yada sabah kahvaltısında ekmeğinizin üzerine ardıç yağı sürerek tüketebilirsiniz. Ardıç yağını solunum yoluyla kullanmanın yöntemi ise direk ardıç yağının kokusunu solumaktır. Ardıç yağının haricen kullanımı ise bir miktar ardıç yağını ağrı veya rahatsızlık hissedilen vücut bölgesine masaj yaparak sürmektir.

Ardıç Yağının Zararları Nelerdir?

Doğal bir ilaç olan ardıç yağı, mide ağrısına iyi gelir ve iştah açıcıdır. İdrar söktürücü olarak kullanılabilen ardıç yağı; boğaz iltihabının giderilmesi, saç dökülmesinin önlenmesi, selülitlerin giderilmesi, romatizma hastalığının tedavisi, kramp tedavisi ve kan şekerinin düşürülmesi gibi durumlarda alternatif tıp tarafından sıkça kullanılan bir yağdır. Ancak hamilelerin ve böbrek hastalarının ardıç yağı kullanımından kaçınması önerilmektedir. Ardıç yağı kullanımında dikkat edilmesi gereken unsurlardan bir diğeri ise kullanım miktarıdır. Gereğinden fazla kullanılan ardıç yağı, böbreklerde tahrişe neden olabilir.

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Cilt Bakım YağlarıOkaliptüs Yağı

UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.