Şifa Deposu Anzer Balının Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Anzer balı, Türkiye’de üretilen dünya çapında tanınan eşsiz bir baldır. Peki Anzer Yaylası'nda üretilen bu balın faydaları nelerdir, zararları nedir?
Şifa Deposu Anzer Balının Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Anzer Balı Hakkında Bilgiler

Anzer balı bir ilaç gibi şifalıdır. Bu balı günlük tükettiğimiz bal ile karıştırmamalıyız. Rize’nin Anzer Yaylası’nda elde edilen bu bal çeşidi hastalıklar için bir şifa kaynağıdır. Haziran ayının ilk haftası ile birlikte karlı bölgelerin altında kardelenlerin açmasıyla birlikte bahara adım atılır. Anzer, muhteşem güzelliğiyle haziran ayı ile başlayıp, temmuz ayında zirveye tırmanıp ağustos ayında ise tamamlanır. Haziran ayının son haftasında gözlerini çiçeklerle birlikte açan arılar, ağustos ayıyla birlikte ballarını tamamlarlar. İşte sizlerin merak ettiği, Anzer balı faydaları nelerdir? Anzer balı nasıl tüketilmelidir? Anzer balı zararları nelerdir? gibi soruların cevaplarını araştırdık ve derledik.

İşte doğanın mucizesi Anzer balının faydaları ve zararları;

Anzer Balının Kullanımı

Anzer Balı

Anzer balı normal bal gibi gelişi güzel kullanılmamalıdır. Bu balın kullanım miktarı vardır. Yaşlara göre de kullanım miktarında değişimler olur. Ayrıca Anzer balı, Anzer poleni ve süt ile karıştırılıp kullanılabilir.

  • Büyüklere: (Sabah ve Akşam ) yemekten önce, aç karınla bir çorba kaşığı,
  • Küçüklere: (Sabah ve Akşam) yemeklerden önce, aç karınla bir yemek kaşığı
  • Bebeklere: (Sabah Akşam ) yemeklerden en az bir saat önce aç karınla bir çay kaşığı ılık süt ya da su ile şerbet yapılarak tüketilmesi gerekir. 6 aydan küçük bebeklere ise verilmemesi gerekir.

Anzer Balı Faydaları

Anzer Balı

Anzer Balının faydaları saymakla bitmiyor. Her derde deva olan Anzer balının başlıca faydalarını sıralayacağız;

  • Ağrı ve sancılara iyi geliyor.
  • Ağız yaralarını iyileştiriyor.
  • Bademcik iltihabını yok ediyor.
  • İç hastalıklar için mucizevi bir üründür.
  • Bağışıklık sisteminizi düzenler ve kendinizi enerjik hissetmenizi sağlar.
  • Bağırsak düzensizliklerini, iltihabını önler. Bu sayede metabolizmanızın çalışımını sağlar, kabızlığı önler.
  • Beyinsel gelişiminizi güçlendirir.
  • Büyüme ve gelişiminizi olumlu yönde etkiler.
  • Enerji verir, kendinizi iyi hissetmenizi sağlar.
  • Astım, öksürük gibi enfeksiyon hastalıklarına iyi gelir.
  • Vitaminsizlikten doğacak olan hastalıkları önler.

Anzer Balını Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Anzer Balı

Önemli Uyarı: Anzer Balı piyasalarda Bakkallarda veya marketlerde gelişi güzel satılabilen bir bal değildir. Anzer balı kısıtlı bir şekilde üretilmelidir. Anzer balı almak isterseniz kooperatifi ile iletişime geçmeniz de fayda var. Anzer Balının piyasada sahteleri de bulunmaktadır. Hakiki anzer balı alırken kesinlikle Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesinde tahlilleri yapılmış ve kavanozun üzerinde Güvenlik Bandı bulunan ve S.S Çiçekli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi amblemi bulunan, tahlil tarihli ve tahlil no’su yazılı bulunan ballardan alınız ve Güvenlik Bandı yırtık kavanozlardan almayınız.

Anzer Balının Zararları

Anzer Balı

Anzer balının içerisinde polenlerin çok zengin olması, eşi benzeri olmayan çiçeklerin bulunması nedeniyle, çok ağır hastaların doktor tavsiyesi ile kullanması uygundur. Anzer balını 1,5 veya 1 yaş altındaki çocukların kullanması son derece risklidir. Polen alerjisi olan kişilerin kullanması sakıncalı olabilir. Ayrıca Anzer balını günde birden fazla tüketirseniz sağlığınıza olumsuz etkileri olur.

UYARI!

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size ancak ve ancak doktorunuz yardımcı olabilir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum