Eklem Ağrılarına Bal Mucizesi!

7'den 70'e insanların birçoğu eklem ağrıları çekmektedir. Eklem ağrıları için bal tüketebilir ve bal karışımlı merhemlerle bu sorunu çözebilirsiniz.
Eklem Ağrılarına Bal Mucizesi!

Eklem rahatsızlıkları günümüzde en fazla görülen sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Eklem ağrılarının temelinde genellikle aşırı kilo, antrenmanda kendini zorlama, yaşanan talihsiz kazalar, sağlık sorunları ve hatta psikolojik etmenler bulunmaktadır. Eklem hastalıklarının iyileştirilmesi için birçok ilaç hatta cerrahi yöntemler kullanılmaktadır. Ancak tıbbi metodların dışında doğal yollarla da eklem tedavisi mümkündür. Özellikle bal tüketimi ve baldan hazırlanan merhemler eklem hastalıklarına karşı etkili sonuçlar vermektedir. 

 

Bal Eklemler İçin Nasıl Kullanılmalı?

1. Yarım litre ılık suya 1 yemek kaşığı kaşığı bal ve 1 çay kaşığı tarçın ilave ederek karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı bir ay süresince her gün için. 

bal-ve-tarcin-002.jpg


2. Sade balı ağrı hissettiğiniz eklem bölgelerine sürün ve 5-10 dakika boyunca masaj yapın. Bal tam olarak derinize işlemeli ve bu şekilde tesirini göstermelidir. Masajın ardından eklemi sarın ve sabah uyandığınızda sargıyı çözün. 

bal-masaji.jpg


3. Balın tuzla harmanlanarak uygulanması da eklem ağrılarının iyileşmesine yardımcı olmaktadır. 1 yemek kaşığı bal ile aynı oranda tuzu karışıtırarak elde ettiğiniz karışımı şikayet ettiğiniz yerlere masaj yaparak uygulayın. Aynı şekilde eklemi sarın ve sabaha kadar bu şekilde bekletin.

eklemi-balla-ovup-sarmak.jpg

 

Bahsettiğimiz tedavi yöntemlerini uygulamadan önce doktora danışınız çünkü bal bazı bireylerde alerji ve daha büyük problemlere yol açabiliyor. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum