Alexandria'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

ABD'nin Virginia Eyaleti'ne bağlı Alexandria kenti yaklaşık 150 bin kişinin yaşadığı tarihi, turistik bir merkezdir. Alexandria'nın gezilecek görülecek yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.
Alexandria'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Torpedo Fabrikası Sanat Merkezi

Kentin Kuzey Union Caddesi'nde Potomac Nehri kıyısında bulunan önemli bir sanat merkezidir. Önceleri tarihsel bir torpido ve mühimmat saklama deposu olarak kullanılmıştır. 1974 yılında sanat merkezi olarak hizmet vermeye başlayan kurum her yıl 500 bin civarında ziyaretçi ağırlamaktadır. 165 görsel sanatçının eseri, 82 sanatçının stüdyosu, ek olarak takı, seramik, baskı, heykel, resim ve vitray çalışmalarının sunulduğu merkez Alexandria'nın en turistik yerlerinden biridir. Alexandria seyahatinizde bu ünlü mekanı ziyaret ederek sanat koleksiyonlarını keşfetmelisiniz.

torpedo-fabrikasi-sanat-merkezi.jpg

 

Christ Kilisesi

christ-kilisesi.jpg

Christ Kilisesi 1767 ve 1773 yılları arasında inşa edilmiş tarihi bir ibadethanedir. Tam 4,047 metrekarelik alanı kapsayan piskoposluk kilisesi mimar James Wren tarafından tasarlanmıştır. George mimari sitiliyle oluşturulan manevi yapı şu anda 2500 civarında üyeye sahiptir. Taş ve tuğladan yapılan kiliseye 1785'te mükemmel bir kule eklenmiştir. 1970 yılında Amerikan Ulusal Tarihi Yerlerine eklenen Christ Kilisesi Alexandria gezi rehberinizde bulunması gereken yerlerden biridir.

 

Carlyle Evi

carlyle-evi.jpg

1751 ve 1753 yılları arasında İskoç tüccar John Carlyle yaptırılan bu ev Amerika Birleşik Devletlerinin en tarihi konaklarından biri olarak ünlenmiştir. Kentin tanınmış alanları Cameroon ve Kral Caddeleri arasındaki Kuzey Fairfax Caddesi üzerinde Old Town olarak adlandırılan bölgede bulunmaktadır. Georgian mimari tarzının eşsiz örneklerinden biri olan Carlyle Evi Alexandria'nın tarihi yerleri içerisinde önemli bir mevkiye sahiptir. Farklı kişiler tarafından satın alınan şu anda bahçesiyle beraber Alexandria'nın en turistik yerlerinden birine çevrilmiştir.

 

Mount Vernon

mount-vernon.jpg

ABD'nin ilk Başkanı George Washington ve eşi Martha Dandridge Custis Washington için inşa edilmiş olan harika bir evdir. 1757 yılında 162 hektarlık alana kurulan yapı Alexandria'nın en mükemmel doğa harikalarından Potomac Nehri kenarında manzaralı bir bölgede yer almaktadır. Palladian tarzında inşa edilen ahşap konak George Washington tarafından tasarlanmıştır. Amerikan İç Savaşı yıllarında kentteki birçok yapı gibi tahrip olan bina aslına uygun olarak restore edilmiştir. Mount Vernon şu anda Amerika'nın ilk Başkanı George Washington başta olmak üzere Lawrence Washington, Lawrence Lewis, Abdülillah gibi ünlü simaların ebedi istirahatgahıdır. Alexandria'nın gezilecek ve görülmesi gereken yerlerini gezerken Mount Vernon'u es geçmeyin.

 

Huntley Meadows Park

huntley-meadows-park.jpg

Fairfax Bölge Parkları İdaresi tarafından yönetilen Huntley Meadows Park 588 hektarlık dev alanıyla Alexandria ve çevre kentlerinin hatta ABD'nin en büyük parklarından biridir. Hybla Vadisi bölgesinde bulunan parkta bir ziyaretçi merkezi, yaban hayatı gözlem platformları, kunduzların yaşam alanına uzanan şahane yollar vardır. Yaban hayatına ev sahipliği yapan parkta nadir kuş türleri, amfibiler, çimen, kır çiçeği ve sulak ormanlarıyla huzur dolu bir park alanıdır. 1975 yılından bu yana faaliyette olan park yılın her dönemi ziyarete açıktır ve yüz binlerce misafir ağırlıyor.

 

Alfred Caddesi Baptist Kilisesi 

alfred-caddesi-baptist-kilisesi-.jpg

Kentin Alfred Caddesi'nde bulunan kilise 1818 yılında inşa edilen Revival mimari tarzında tasarlanmış tarihi bir manevi eserdir. Jesse Henderson ve iki diğer üyenin emekleriyle oluşturulan kilise ilk piskoposu Rahip Samuel Madden ile ün kazanmıştır. Rahip Samuel Madden ülkenin ilk siyahi din adamlarından biridir. Kilisenin katkılarıyla 1920 yılında Rev Andrew Adkins bölgesinde siyah öğrenciler için ilk lise müfredatı oluşturuldu. Alfred Caddesi Baptist Kilisesi Alexandria seyahatinizin önceliklerinden biri olmalı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.