Akılsız Telefon NoPhone 5 Dolara Satışta

Bir telefon düşünün ne bir arama özelliği ne de bir bataryası bulunuyor ama daha piyasaya çıkmadan 4 bin sipariş verildi. İşte karşınızda NoPhone...
Akılsız Telefon NoPhone 5 Dolara Satışta

Her gün teknoloji dünyası yeni bir telefon markasıyla güne başlıyor. Çıkan her telefon, kullanıcılara daha gelişmiş özellikler vaad eder. Ancak NoPhone kullanıcılara böyle bir şey vaad etmiyor.

Online bağış sitesi "Kickstarter" ile teknoloji dünyasında adını duyuran NoPhone, kullanıcılarının bırakın sosyal medya, oyun isteklerini arama yapabilme özelliğini dahi taşımıyor. Tamamen plastikten üretilen ve hiçbir özelliği olmayan bu telefonun 3 versiyonu bulunuyor. Bu modelleri fiyatı ve özellikleriyle şu şekilde:

nophone-zero.jpg

NoPhone Zero

Adından anlaşılacağı gibi hiçbir özelliği bulunmuyor. Fiyatı: 5$

nophone-2.jpg

NoPhone 2

NoPhone'un 2. seriside hiçbir özellik vaad etmiyor. Zero'dan ayrılan özelliği üzerindeki sahte tuşlar. Fiyat: 10$

nophone-selfie.jpg

NoPhone Selfie

NoPhone'un son serisinde arkada ayna yer alıyor. Fiyat: 15$

nophone-cihaz.jpg

Topluma Karşı Bir Eleştiri Amacı Taşıyor

Kickstarter üzerinden 18 bin dolar bağışla NoPhone telefon projesini hayata geçiren Van Gould, almak isteyen telefon kullanıcılarına altını çizerek bu telefonun tamamen akıllı cihazlarla toplumda kopmuş olan bağları eleştirmek olduğunu belirtti. Çok büyük destek ve çok büyük de eleştiri aldıklarını belirten Gould, toplum tarafından yapılan Apple kıyaslaması için "Bir sonraki Apple biz olur muyuz? Kim bilir... Ama biz dünyanın en büyük sahte telefon şirketiyiz" sözlerine yer verdi. NoPhone, bugüne kadar dünya genelinde 4 bin adet satıldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.