Aile İçi Şiddet Emojilerde

Dilimiz ve kökenimiz ne olursa olsun emojilerle, duygu ve düşüncelerimizi ifade eden evrensel bir dil kullanarak ilerlerken aile içi şiddette artık emojilere dahil oldu.
Aile İçi Şiddet Emojilerde

Gerek sosyal medya paylaşımlarında gerekse özel konuşmalarda sıklıkla kullandığımız hatta uzun uzun yazmak yerine emojileri tercih ediyoruz. Çoğu zaman emojiler ile yazdıklarımızdan daha çok şey ifade edebiliyoruz. Emojilerdeki yüz ifadeleri nesneler ve benzeri birçok şekil ile sanki yüzyüze konuşuluyormuş havası yaratılabilir.

İsveçli sivil toplum örgütü; Toplumda Çocuk Örgütü (BRIS) sunduğu yeni projede kadına şiddet, çocuğa şiddet, aile içi şiddet gibi birçok ortak acıyı emojilere taşıdı.

siddet-emojileri.jpg

Birçok kişi üzerlerinde kurulan baskı ve şiddeti ifade etmekte güçlük çeker. Kimisi de yaşadıklarını ifade etmeye çekinir, utanır. Bu emojiler ile yaşadıklarını yakınlarıyla nasıl kelimelere dökeceğini  ve paylaşacağını bilemeyenler için yardımcı olacaktır. Günümüzde aile içi şiddet ve kadına şiddetin artması durumunda tehlike anında kişinin kısa sürede kendini ifade etmesine de yardımcı olacaktır.

siddet-emojisi.jpg

İngiltere’de yapılan bir araştrmada 18-25 yaş arasındaki gençlerin %72’si kendilerini emojiler ile daha iyi ifade ettiklerini belirtiyor. Hem sosyal medya hesaplarında hem de whatsapp yazışmalarında emojiler daha çok tercih ediliyor.

aile-ici-siddet-emojileri.jpg

ÜLKELER HANGİ EMOJİLERİ TERCİH EDİYOR

Fransızlar romantik ve ciddi olanları; Avusturyalılar parti emojilerini; Kanadalılar silah, bıçak ve para birimi gösterenleri; Amerikalılar yiyecek, yaş günü ikonlarını; İspanyollar ise içecek ve parti şapkalarını temsil eden ifadeleri daha çok kullanıyor.

Arap Yarımadası’nda ise en çok, sıcaklığı temsil eden güneş emojisi kullanılıyor. Rusya ise kar ve yağmur emojilerinin kullanımında önde. Uykulu yüz ikonunu en çok kullanan ülke ise Malezya!

ulkeler-ve-emojiler-001.jpg

Araştırma Türk kullanıcıları da kapsıyor.

Bizler, alkış ve zafer işaretlerini temsil eden ifadeleri tercih ediyoruz. En az kullandıklarımız ise, alkollü içecek ifadeleri. Gülen yüz ifadesi ve öpücük gönderen emoji ise tüm ülkelerde en çok kullanılanlar.

Emojiler, yalnız mesajlarda değil, gerçek hayatımızda da kullanılmaya başlandı. Birçok moda tasarımcısı emojilere koleksiyonlarında yer verdi.

Stok görsel şirketi Dissolve’un hazırladığı ve emojilerin mucidi Shigetaka Kurita’ya ithaf ettiği, ilk emoji konulu belgesel; emojilerin aslında hayatımızın bir parçası olduğunu gözler önüne seriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.