Ağız Kokusu Nasıl Geçer? Kokuyu Gidermenin 10 Doğal Yolu

Halitosis olarak ta anılan ağız kokusu, insanlar için soysal anlamda önemli bir rol oynamaktadır. İşte ağız kokusunu geçiren doğal tedavi yöntemleri...
Ağız Kokusu Nasıl Geçer? Kokuyu Gidermenin 10 Doğal Yolu

Ağız Kokusuna Ne İyi Gelir? Bitkisel Tedaviler

Ağız kokusu hastalık ve benzeri sebeplerden oluşabildiği gibi yetersiz ağız bakımı sonucunda da ortaya çıkabilmektedir. Bu içeriğimizde tamamen bitkisel ürünler sayesinde ağız kokusundan kurtulmanın yollarını sizlere sunacağız. Aşağıdaki bitkisel kürleri ve ürünleri kullanarak hem etkili bir ağız bakımı yapmış olacaksınız hem de her ne sebepten olursa olsun ağız kokusundan kurtulacaksınız.

İşte ağız kokusunu gideren doğal ve bitkisel 10 tedavi önerisi...

1. Pelin Otu

Ağız Kokusuna Ne İyi Gelir

Bir fincan kaynar suyun içine yarım çay kaşığı pelin otu atıp soğutun. Daha sonra bu karışımı süzerek sabahları gargara yapıp tükürün.

2. Mayasıl Otu

Ağız Kokusuna Ne İyi Gelir

Bir litre suyun içine mayasıl otunu kıyarak atın sonra kaynatın ve gargara yapın. Yine bir doğadaki mucize mayasıl otu ağız kokusuna etkili çözümlerden biridir.

3. Enginar

Ağız Kokusuna Ne İyi Gelir

Bir litre suyun içine enginar atıp süzülüp gargara yapın. Çok faydalı olan enginar ağız kokusunu da büyük oranda alır.

4. Sinir Otu

Ağız Kokusuna Ne İyi Gelir

Bir litre suyun içine kıyılmış sinir otu yaprağı, meyan kökü, kazayağı yaprağı kaynatıp süzün ve gün de 3 kez birer fincan içilir. Doğada ki bu bitkilerin her birinin vücudumuza faydası çeşit çeşit sorunlara çözümleri var.

5. Turp

Ağız Kokusuna Ne İyi Gelir

Bir litre su içine rendelenmiş turp, turunç kabuğu ve sümbül katılıp kaynatın. Süzüp gargara yapın.

6. Badem ve Bal

Ağız Kokusuna Ne İyi Gelir

Dövdüğünüz bademin içine bal karıştırıp sabahları aç karnına için. Pek çok başka dertlere de deva bal badem ağız kokusunda da yine güzel sonuçlara imza atıyor.

7. Tarhana

Ağız Kokusuna Ne İyi Gelir

Bir tatlı kaşığı tarhanayı ağzınızda biraz tutup yutun. Tarhananın ağız kokusuna olan etkisine inanamayacaksınız.

8. Kereviz

Ağız Kokusuna Ne İyi Gelir

Bir litre suyun içine kereviz yaprağı koyun kaynatıp süzün ve gargara yapın. Kereviz de büyük oranda ağız kokunuza fayda sağlar.

9. Limon

Ağız Kokusuna Ne İyi Gelir

Sade sodanın içine limon dilimleri atıp sodanız bitince bu limon dilimlerini yiyebilirsiniz. Ayrıca mentollü veya limon aromalı şekerlerden de tüketebilirsiniz.

Bu konuyla ilgili bir başka yazımız olan "Ağız Kokusundan Nasıl Kurtuluruz?" içeriğimizi de ziyaret edebilirsiniz.

10. Kahve

Ağız Kokusuna Ne İyi Gelir

Ağız boşluğunda yaşayan bakterilerin artıkları olan sülfürlü bileşikler kötü kokuya yol açar. Kahve çekirdeği çiğnemek ise sülfür bileşenlerini ortadan kaldırır. Yemeklerden sonra Türk Kahvesi içmek de kokuya karşı etkilidir.

Ağız Kokusu İçin Bakım Ürünleri

Amazon
Fiyatlarını Gör
Ağız
Bakım Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Yukarıdaki kısımda ağız kokusu için başvurabileceğiniz bitkisel yöntemlerden bahsettik. Bu kısımda ise ağız kokusunu saniyeler içerisinde götürecek bakım ürünlerini inceleceğiz. İşte ağız kokusu için en iyi 5 ürün.

1. Listerine Coolmint

ağız kokusu geçiren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Listerine
Ağız Bakım Suyu
Aradığın
Fiyatı Gör

Ağız kokusu için en iyi bakım ürünlerini sıralayacaksak tabii ki de ilk sırada Listerine Coolmint olacak. Dişler arasındaki bakterilerle etkin bir şekilde savaşarak plak oluşumunu azaltan Listerine Coolmint, nane aroması sayesinde nefesinizi uzun bir süre boyunca ferah tutar. Plak oluşumuna karşı 24 saat boyunca koruyan ürün, düzenli kullanımlarda dişlerin daha temiz gözükmesini sağlıyor. Bu sayede daha güzel bir gülümsemeye sahip olursunuz.

2. Sensodyne Cool Mint

ağız kokusu geçiren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Sensodyne
Ağız Bakım Suyu
Aradığın
Fiyatı Gör

Nane aromasıyla ağızda ferahlık ve temizlik hissi sağlayan Sensodyne Cool Mint, hassas dişlere sahip kişiler için gün boyunca koruma sağlıyor. Günde iki kez kullanıldığında hassasiyetin neden olduğu diş sızıntısına karşı sizi koruyan ürün, bu sayede kötü hissiyatı engelliyor. Son olarak bu ağız çalkalama suyunun içinde florür bulunduğunu belirtelim.

3. Colgate Plax

ağız kokusu geçiren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Colgate
Ağız Bakım Suyu
Aradığın
Fiyatı Gör

Ağız kokusu için bakım ürünleri tavsiyesi içeriğimize Colgate Plax ile devam ediyoruz. Daha ferah ve sağlıklı bir ağız için kullanabileceğiniz Colgate Plax, günde iki kere kullanımlarda büyük etki göstermesiyle biliniyor. Bakteri plağına karşı savaşarak zararlı etkilerini azaltan ürün aynı zamanda dişler üzerinde koruma kalkanı oluşturur. Bu sayede gelecek zamanlarda işlerinizde oluşabilecek olumsuz durumlar engellenir.

4. Meridol Ağız Bakım Suyu

ağız kokusu geçiren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Meridol
Ağız Bakım Suyu
Aradığın
Fiyatı Gör

Ferah bir nefes için kullanabileceğiniz Meridol ağız bakım suyu, diş plağı oluşumuna karşı bakım sağlamasıyla biliniyor. İlk kullanımdan itibaren daha ferah bir ağza sahip olmanıza yardımcı olan ürün, düzenli kullanımlarda ağzınızdaki bakterileri ortadan kaldırıyor. Bu sayede hem kalıcı olarak güzel kokan bir nefese sahip olursunuz hem de dişleriniz çürümeye karşı korunmuş olur.

5. Freshies Ağız Koku Giderici

ağız kokusu geçiren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Freshies
Ağız Koku Giderici
Aradığın
Fiyatı Gör

Ağız kokusu için en iyi ürünleri listelediğimiz içeriğimizi Freshies markasının ağız koku giderici ürünüyle bitiriyoruz. Nane, kekik ve maydanoz bitkilerinin karışımından hazırlanan ürün, rakiplerinden farklı olarak kapsül formuyla dikkatleri üzerine çekiyor. Ağız kokusuna mideden başlayan bir çözüm sunan kapsül, tamamen doğal olması sayesinde çok beğeniliyor.

Ağız kokusu evde nasıl giderilir?

Ağız kokusunu kalıcı olarak giderecek bazı yöntemler vardır. Bol bol su içmek ağız kokusuna en iyi gelen yöntemdir. Ağzınıza naneli şeker atmak, nefesinizi tazeleyecektir. Şekersiz sakız çiğnemek ağız kokusunu giderir. Gargara kullanmak, ağız spreylerine yönelmek ağız kokusu gidermede etkilidir.

Bir insanın nefesi neden kokar?

Bir insanın nefesi kahve, içecek, tütün ürünleri, ağız içerisindeki bakteriyel enfeksiyonlar, dişlerin iyi fırçalanmaması, dişleri fırçalamamak, mide rahatsızlıkları, yemek artıkları, açlık, diş çürükleri gibi nedenler yüzünden kokabilir.

Ağız kokusuna ne iyi gelir?

Ağız kokusuna iyi gelen şeyler arasında rezene çayı, nane çayı, karanfil, tarçın, maydanoz, yoğurt, süt, portakal, kabartma tozu ile gargara yapmak, sirke gargarası yer almaktadır. Bu besinler, ağız kokusunu gidermede oldukça etkilidir.

Herkesin ağzı kokar mı?

Yapılan bir araştırmaya göre ağız kokusu yaşayan insanların oranı dünya üzerinde %27 civarındadır. Ağzının koktuğunu bilen insanların çoğu herkesin ağzının koktuğunu zannetmektedir.

Diş fırçalamak ağız kokusunu giderir mi?

Dişlerinizi düzenli olarak fırçalayarak ağız kokusuna neden olan durumları yok edebilirsiniz. Diş fırçalamak ağız kokusunu tamamen gidermenizi sağlayacak etkili bir yöntemdir.

Ağızdan nefes almak ağız kokusu yapar mı?

Ağızdan nefes almak ağız kokusu yapmaz. İçeriden gelen bir sorundan dolayı kaynaklanır. Ağız kokusunun en büyük sebebi bakterilerdir. Sigara içmek, diş çürüğü, tartarlar bakterilerin oluşmasına neden olur.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.