Aachen'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Almanya'nın kuzeybatısında bulunan Aachen şehrinde yaklaşık 250 bin nüfus yaşamaktadır. Köklü bir tarihi olan Aachen'in gezilecek görülecek turistik yerlerini sizler için derledik.
Aachen'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Almanya'nın en güzel şehirlerinden bir tanesi olan Aachen'de gezilip görülmesi gereken birçok önemli yer bulunmaktadır. Şehre girdiğinizde mimari yapılardan dolayı Aachen şehrinin ne kadar güzel ve özel bir şehir olduğunu anlayabilirsiniz. Peki, Almanya'nın bu güzel ve küçük şehri Aachen'de gezilip görülmesi gereken yerler nerelerdir? İşte, en güzel yerleri ile beraber Aachen gezi yazısı tanıtımı...

Aachen Katedrali

aachen-katedrali.jpg

Kentte bulunan bir Roma Katolik kilisesidir. Halk arasında ‘İmparatorluk Katedrali’ olarak da bilinmektedir. 796 yılında inşa edilen katedral 805’te takdis edilmiştir. Yapımında Romanesk, Gotik, Otto ve Karolenj mimari tarzları uygulanmıştır. Aachen Katedrali Kuzey Avrupa’nın en eski katedrali olarak meşhur bir kimliğe sahiptir. Ortaçağ’da Kraliyet Kilisesi olarak anılan yapı zamanla kralların taç giyme merasimlerine ev sahipliği yapmaya başladı. 1802 yılından bu yana ise Aachen başpiskoposluk binası konumundadır. Aachen seyahatlerinizde şehirle özdeşleşen bu muazzam manevi yapıyı ziyaret etmeyi unutmayın.


 

Ludwig Forum

ludwig-forum.jpg

Burası Aachen’in çağdaş sanat müzesidir. Bir zamanlar şemsiye fabrikası olarak faaliyet gösteren ve Bauhaus tarzında tasarlanarak 1928 yılında inşa edilen bir binada hizmet vermektedir. Müze Amerikan pop sanatı ve fotorealizm koleksiyonlarını içeriyor. Aynı zamanda bu müzede Avrupa sanatının 1960’lardan günümüze almış olduğu yol gösterilmektedir. Burada Nam June Paik, Duane Hanson, Joseph Beuys, Wolf Vostell gibi ünlü isimlerin eserlerinin yanı sıra Küba eserlerine ait geniş bir koleksiyon sergilenmektedir.


 

Ponttor

ponttor.jpg

Bu şehrin 14. yüzyılda inşa edilen 10 kapıdan kalan 2 tanesinden biridir. 17 ve 18. yüzyıllarda geçici kapı olarak faaliyet göstermiştir. Aachen imparatorluk şehri olduğunda bu kapı kasaba milisçilerinin sığınağı olarak kullanılıyordu. Günümüzde ise Alman Genç İzcileri ve Alman Federal İzci grupları tarafından kullanılmaktadır. Aachen’in sembollerinden biri olarak ünlenen Ponttor, her yıl on binlerce turistin uğradığı bir tarihi yapıdır.


 

Aachen Belediye Binası

aachen-belediye-binasi.jpg

Aachen Katedrali’nin hemen yanında bulunan ve eski şehir olarak bilinen bölgenin en çarpıcı eserlerinden biridir. Gotik tarzda inşa edilen bina, 1349 yılında tamamlanarak hizmete açılmıştır. Yapı üzerindeki en önemli ekleme ve restore çalışmaları 1798 yılında gerçekleştirilmiştir. Özellikle bu dönemde yapılan kabartmalar binanın ruhunu önemli ölçüde değiştirmiştir. Tarih boyunca taç giyme alanı, hapishane, cephanelik, yerel yönetimler binası gibi farklı amaçlara hizmet eden binayı gezip görmeyi ihmal etmeyin.


 

Tierpark Aachen

tierpark-aachen.jpg

1966 yılında yaklaşık 9 hektarlık alana kurulan bir parktır. Burada 200 türden yaklaşık 1000 hayvan yaşamını sürdürmektedir. Evcil hayvanların çoğunlukta olduğu parkta egzotik kuş türleri, maymunlar, zebralar, çitalar, antiloplar vs. bulunmaktadır. Parkın içerisinde su kuşlarının yüzdüğü büyük bir göl vardır. Aachenlilerin en önemli dinlenme alanlarından birisi olan Tierpark’a özellikle çocuklar yoğun ilgi göstermektedir. Aileler midilli atlarıyla keyifli zaman geçiren çocuklarını sık sık buraya getirmektedir.


 

Marschiertor

aachen gezilip görülmesi gereken yerler

Aachen’de gezilip görülmesi gereken yerlerin başında Marschiertor gelmektedir. Marschiertor kapıları gibi eski güçlendirme yapıları, kısmen kasaba topraklarında korunmaktadır. Bu papılar ortalama olarak1257 yılında inşa edildi. Kapıların büyüklüğü 49 metredir. Marschiertor kapıları, paylaşımlı uzantı ile çevrili, iki tane temin edilemeyen gözetleme kulesi. Bugün arşivler ve salon bu eski tarihi tesislerin içinde bulunmaktadır.


 

Burtscheid

aachen gezilip görülmesi gereken yerler

Burtscheid Resort Parkı, Aachen şehrinde gezilip görülmesi gereken yerlerin başında gelen turistik bir yerdir. 1609’da pitoresk Piedmont bölgelerinden birinde yeni bir kaplıca açıldığında kuruldu. Birçok sayıda bulvar ve bahçe meydanları burada açıldı 19’uncu yılın başında açtı. Aachen Tarihi park, harika çiçekler ve eski çeşmeler ile süslenmiştir. Bugün Burtscheid resort parkı, geçmişte olduğu gibi muhteşem olaylar için de sabit bir mekan. Açık hava konserleri ve dans partileri sıcak mevsimlerde burada yapılır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.