5G Teknolojisi Geliyor

Hayatımızı kolaylaştıran teknolojilere bir yenisi daha ekleniyor. 5G teknolojisi için çalışmalara başlandı.
5G Teknolojisi Geliyor

Ülkemizde daha 4G teknolojisi bile yaygınlaşmamışken, dünya teknoloji konusunda ilerlemeye devamm ediyor. 

Avrupa Komisyonu’nun yaptığı araştırmaya göre 5G teknolojisi artık sadece taşınabilir araçlarda iletişim amaçlı kullanımının yanı sıra taşımacılık, otomotiv, sağlık, çevre ve enerji gibi alanlarda evrensel bir bilgi altyapısı oluşturulmasına imkan verecek şekilde kullanıma sunulacak.

5g-.jpg

Akıllı ev sisteminde de kullanılacak 5G teknolojisi sayesinde kullanıcılar herhangi bir tehditle karşılaştıkları durumlarda acil durum uyarısı alabilecek. Ayrıca 5G teknolojisi ile akıllı elektrik şebekelerinde yapılacak veri paylaşımı ile tüketiciler, elektrik kullanım miktarını ve fiyatını anlık görebilecek ve tüketim açısından fiyatın daha ucuz olduğu saatleri tercih edebilecek.

Avrupa Komisyonu’nun yaptığı araştırmada yer alan bilgilere göre, 5G teknolojisi akıllı araçlarda da kullanılacak ve bu sayede trafikte seyir halindeyken birkaç kilometre ötedeki bir kazadan haberdar olmak mümkün olacak.

5G ile veri transfer hızı daha yüksek olacak ve film indirmek isteyen bir kullanıcı eskiden 1 saat filmin inmesini beklerken bu süre saniyelere kadar düşecek. 

5G teknolojisinin 2020’ye kadar altyapısının oluşturulup, ticari olarak tüm dünyada sunulması bekleniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.