1937 Yılında Yapılan Duvar Resmindeki Nesne Akıllı Telefon mu?

Dünya Amerika'daki Ulusal Posta Müzesi'nde (National Postal Museum) bulunan duvar resmini konuşuyor. Eserde bir yerlinin elinde bulunan ve akıllı telefona benzeyen nesne bir anda gündem oldu.
1937 Yılında Yapılan Duvar Resmindeki Nesne Akıllı Telefon mu?

Amerika'daki Ulusal Posta Müzesi'nde bulunan ve 1937 yılında sanatçı Umberto Romano tarafından yapılan eser bir anda dünya gündemine oturdu. 

Duvar resmi 17. yy'da Amerika'daki yerlileri tasvir ediyor. Eserde Avrupalıların Amerika'yı sömürmesi, oradaki yerlilere yapılanlar ve Massachusetts'in Springfield kentinin kuruluşu tasvir ediliyor.

Duvar resminin bir anda gündeme gelmesinin nedeni ise görüntüdeki küçük bir ayrıntıdan kaynaklanıyor. Eser incelendiğinde Amerika'daki bir yerlinin elinde bulunan ve akıllı telefona benzeyen nesne...


Bu eser zamanda yolculuk yapılabileceğine inanan insanları oldukça etkilemiş gibi gözüküyor.

national-postal-museum.jpg

Eserde herhangi bir photoshop yok. Yani telefon sonradan eklenmemiş. Müzedeki orijinal resimde de aynı nesne yer alıyor.

national-postal-museum-001.jpg

Eserle ilgili detaylı bilgiler de müzenin internet sitesinde bulunuyor. Ancak görselde yer alan ve iPhone'a benzeyen nesne ile ilgili herhangi bir bilgi verilmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.