Azrail'e Çalım Atan Yaşanmış Hayatta Kalma Hikayeleri

Yaşam bir iğne ipliğine bağlı deriz ancak bazı insanlar var ki, sıra dışı hayatta kalma hikayeleriyle bu deyimi adeta yıkıp geçiyor. İşte mucize insanlar.
Azrail'e Çalım Atan Yaşanmış Hayatta Kalma Hikayeleri

Yaşanmış Hayatta Kalma Hikayeleri

'Yaşam' bir cam bardak gibi... Kırılması aslında çok kolay, an meselesi ve geri dönülemez şekilde hasar verici. Yine de insan ırkı, hayata tutunmayı öyle iyi başarıyor ki, bardağın masanın kenarında durduğunu bile bile sarsıcı depremlerden kurtulmanın bir yolunu bulabiliyor. Biraz da şans eklendiği zaman ortaya hiç beklenmedik şeyler çıkabiliyor.

Biz de bu içerik için okuduğunuzda şaşıracağınız hayatta kalma hikayelerini araştırdık. Seçtiğimiz sıra dışı 15 insanın başına gelenler ve hayata tutunmaları şok edici. Sizi bu mucize hayatta kalma kısa hikayeleriyle baş başa bırakıyoruz.

Kahramanlarının Azrail'e çalış attığı yaşanmış en ilginç hayatta kalma hikayeleri;

1. Matthew Allen

Hayatta Kalma Hikayeleri

Başlangıçta ölü olduğu düşünülen Matthew Allen, yürüyüşçüler tarafından Avustralya çalılıklarında sülüklerle kaplı ve yavaş yavaş ayağını aşındıran kangrenden mustarip olarak bulundu. Allen, yiyecek olmadan ve tek su kaynağı yakınlarda bulunan bir göl olarak, 9 hafta boyunca dışarıda tek başına kaldı.

2. Harrison Okene

Hayatta Kalma Hikayeleri

Gemisi Jacson-4, Nijerya sahilinin 12 mil ötesinde alabora olup battıktan sonra, bu Nijeryalı denizci üç gün boyunca römorkördeki bir hava kabarcığı ile hayatta kaldı. Uzmanlar, deneyimli dalgıçların bile nadiren hayatta kalabileceği derinlikten sağ çıktığına şaşırdılar.

3. Chris Stewart

Hayatta Kalma Hikayeleri

Genç araba sürücüsü Chris Stewart, yüksek hızla giderken engele çarptığında ölmüş olmalıydı çünkü kafası bedeninden ayrılmıştı. Ancak, ameliyat sonrası doktorlar bir araya getirmeyi başardı ve Stewart hayatta kaldı. Tam bir kurtuluş hikayesi...

4. Lorna Baillie

Hayatta Kalma Hikayeleri

49 yaşındaki büyükanne Lorna Baillie, öldüğü düşünülen bir kalp krizi geçirdi. Yapay yöntemlerle canlı tutuldu ama doktorlar ailesine ölmüş olduğunu temin etti. Ancak, 45 dakika sonra yüzü yeniden renklendi ve gözleri titredi. Hemşireler normal refleksler olduğunu söyledi, ancak ailesi pek ikna olmamıştı. Sonunda Lorna gözlerini açtı ve hayata yeniden döndü. Böylesine uzun bir süre sonra bile beyin hasarı yoktu.

5. Apollo 13

Hayatta Kalma Hikayeleri

Atmosferin dışında, binlerce mil uzakta uzay boşluğunda olduğunuzu hayal edin. Minik bir kapsül içinde kilitlisiniz ve oksijeniniz yavaş yavaş tükeniyor. Apollo 13 görev mürettebatına olanlar da buydu. O zamanlar, birçoğu geri dönüşlerinin imkânsız olduğunu ve orada ölmek zorunda kalacaklarını düşündüler. Neyse ki NASA onları geri getirmek için bir plan hazırladı. İniş modülünü bir cankurtaran salonu olarak kullanan ve kaba parçaları bir adaptör olarak bir araya getiren mürettebat, bu sayede eve döndü.

6. Peter Skyllberg

Hayatta Kalma Hikayeleri

İsveçli adam Peter Skyllberg karla kaplı arabasında iki ay boyunca hiçbir yiyecek olmadan ve donma sıcaklığına dayanarak kurtuldu. Bilim adamları karın hayatta kalması için iki güçlü malzeme sağladığına inanıyor: su ve yalıtım. Erimiş kar suyunu içecek olarak kullandı ve aracının karla kaplı olması onu sıcak tutmak için bir igloo etkisi yarattı.

7. George Bush

Hayatta Kalma Hikayeleri

İkinci Dünya Savaşı sırasında eski Başkan George H.W. Bush neredeyse öldürülüyordu. O ve diğer havacılar vuruldu. Bush bir cankurtaran salında kaçtığı esnada, yakalanan dokuz kişiye işkence edildi, öldürüldü ve yenildi. Bush, adadan uçağıyla uzaklaşarak hayatta kaldı.

8. Albert Stevens

Hayatta Kalma Hikayeleri

Hükümet, terminal kanserden ölüme mahkûm olduğuna inanılan Albert Stevens'a bir deneyin parçası olarak bilgisi olmadan plütonyum enjekte etti. 14 Mayıs 1945'te ise ölümcül dozun çok üstünde 131 kBq plütonyum enjekte edildi. Yirmi yıl boyunca yaşadı ve kalp hastalığından öldü. Bir çalışanın maruz kalabileceği radyasyon miktarı 05 SV'dir. Ölümünden sonra, kanser olmadığı keşfedildi.

9. Salvador Alvarenga

Hayatta Kalma Hikayeleri

36 yaşındaki bir balıkçı olan Salvador Alvarenga, küçük bir teknedeyken şiddetli bir fırtına tarafından alınıp götürüldü. 438 gün veya kabaca 14 ay sonra, El Salvador'dan 6.700 mil uzaktaki Marshall Adaları sahilinin açıklarında canlı olarak bulundu.

Öldükten sonra hayata geri dönen insanların hikayelerini incelemek için buraya tıklayın.

10. Frane Selak

Hayatta Kalma Hikayeleri

1962'den 1996'ya kadar Frane Selak birçok kez ölümden döndü. Bir "tren çarpması”, “uçak kazası", "otobüs kazası", "araba çarpması" ve "bir otobüs tarafından çarpıldığı üç araba kazası”... Yaşamı boyunca "en şanslı şanssız kişi" kabul edildi. Başkalarının canından olduğu olaylarda her seferinde hayatta kalmasının ardından, 2003'te piyangoyu kazandı.

11. Katrina Burgess

Hayatta Kalma Hikayeleri

17 yaşındaki Katrina Burgess boynunu, sırtını ve kaburgalarını kırdığı korkunç bir araba kazası geçirdi. Ayrıca iki delinmiş akciğeri vardı. Doktorlar ameliyat olmaksızın öleceğini ve hatta bir daha asla yürümeyeceğini söyledi. Ancak beş ayda, mucizevi bir şekilde iyileşti ve bir model ajansı ile anlaşma yaptı.

12. Anatoli Bugorski

Hayatta Kalma Hikayeleri

Rus fizikçi Anatoli Bugorski başını bir parçacık hızlandırıcı içine sıkıştırdı. Güneş'ten binlerce kat daha parlak bir ışık gördüğünü, ancak acıyı hissetmediğini söyledi. Yüzünün yarısı o sırada fark edilmeden şişti, ancak sonunda normale döndü. Sol kulağında işitme kaybı dışında başka bir yan etki yoktu. Bilim adamları, hayatta kalmasının bir mucize olduğunu söylüyor.

13. Violet Jessop

Hayatta Kalma Hikayeleri

Violet Jessop, turistik gemilerde çalışmaya başladı. Büyük bir kaza geçirdi ve hayatta kaldı. Daha sonra, ailesi onu Titanik'te bir iş için ikna ettiğinde ne olacağı hakkında hiçbir fikri yoktu. Tavsiyelerini dinledi ve mürettebat oldu. Titanik bir buzdağına çarptığında cankurtaran 16'ya çıktı ve hayatta kaldı. Daha sonra bulunduğu gemi olan Britannic, bir Alman U-Botu tarafından yerleştirilen mayına çarptığında yine hayatta kaldı.

14. Poon Lim

Hayatta Kalma Hikayeleri

3 Kasım 1942'de Poon Lim'in gemisine bir Alman U-Botu çarptı ve gemi hızlı bir şekilde battı. Poon Lim dışındaki bütün yolcular öldü. Lim, 133 gün boyunca denizde kayboldu. Bu süre zarfında, balık tuttu ve martı avladı. Oradayken bir kargo gemisi, bir Amerikan uçağı ve bir Alman U-Botu onu gördü fakat hiçbir şey yapmadı. Brezilyalı balıkçılar tarafından kurtarıldı.

15. Tsutomu Yamaguchi

Hayatta Kalma Hikayeleri

Tsutomu Yamaguchi, uçakta bir paraşütle küçük bir nesneyi düşürdüğünü gördüğünde Hiroşima'da bir deniz mühendisiydi. Kısa bir süre sonra, parlak bir ışık patladı ve saf güçle havaya itildi. Patlama, Amerikalıların şehre attığı ilk nükleer bombaydı. Ciddi yanıklara rağmen hayatta kaldı ve Nagasaki'deki evine gitmek için bir tren istasyonuna doğru yola çıktı. Vardığı zaman, şiddetli yanıkları yüzünden bir hastaneye kaldırıldı. Tabii ki, günler sonra, Nagasaki'ye bir bomba daha düştü. Mucizevi bir şekilde, kendisi, karısı ve oğlu tüm patlamalardan sağ çıktı. Radyasyon sebebiyle, zehirlenmeden dolayı ölebileceğini düşündü, ancak yavaş yavaş vücudu iyileşti. İnsanlık tarihindeki en korkunç saldırıların ikisini yaşadıktan sonra hâlâ hayattaydı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.