Kabak Çekirdeği Yağının 7 İlginç Faydası

Bu içeriğimizde kabak çekirdeği yağının ne işe yaradığını ve faydalarını sizlere sunuyoruz. İşte kabak çekirdeği yağı hakkında bilgiler...
Kabak Çekirdeği Yağının 7 İlginç Faydası

Kabak Çekirdeği Yağının İnsan Sağlığına 7 Faydası

Cilt sağlığı ve vücut sağlığı açısından oldukça etkili bitkisel yağlardan biri olan kabak çekirdeği yağını detaylıca araştırdık. Bu içeriğimizde kabak çekirdeğinin kullanım alanlarını, faydalarını ve nasıl tüketilmesi gerektiğini sizlere anlatacağız. Kabak çekirdeği yağına benzer özellikler taşıyan avokado yağı hakkında bilgiler verdiğimiz içeriğimize linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. İşte kabak çekirdeği yağının mucizevi faydaları ve hakkında bilgiler...

Kabak Çekirdeği Yağı Faydaları Listesi

SıraFaydalarıEtkisi
1Kalp Sağlığına İyi GelirKalp Krizi Riskini Azaltır
2. Kemik Erimesini ÖnlerRomatizma Ağrılarından Kurtulursunuz
3Böbreklere İyi GelirProstat Kanserini Önler
4Kırışıklıkları AzaltırKırışıklıklar Yok Olur
5Detoks Etkisi YaparFazlalıkların Atılmasını Sağlar
6Bağırsakları TemizlerBağırsaklarda Biriken Kurtlar Ölür
7Cilt Lekelerini GiderirLekeleri Yok Eder
Amazon
Fiyatlarını Gör
Kabak
Çekirdeği Yağı
Aradığın
Fiyatları Gör

1. Kalp Sağlığına İyi Gelir

Kabak Çekirdeği Yağı Faydaları

Kalp sağlığını korur ve kalp krizi riskini azaltır. Tansiyon düşürücü etkisi bulunmaktadır. Ancak tansiyon ilaçları ile birlikte alınmamalıdır. Kandaki kolesterol oranını düşürür. Kabak çekirdeği yağının bu faydaları kalp sağlığını olumlu yönde etkilemekte ve kalbin düzgün çalışmasını sağlamaktadır. 

2. Kemik Erimesini Önler

Kabak Çekirdeği Yağı Faydaları

Kabak çekirdeği yağı kemik erimesini yavaşlatır. Erken kullanılmaya başlanması durumunda kemik erimesini tamamen önler. Aynı zamanda kabak çekirdeği yağı kullanımı sayesinde romatizma ağrılarından da kurtulabilirsiniz. Romatizma ilaçlarının yan etkilerini azaltır.

3. Böbreklere İyi Gelir

Kabak Çekirdeği Yağı Faydaları

İdrar akışını dengeleyen ve sık idrara çıkmayı önleyen kabak çekirdeği yağı böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar. Böbreklerin sağlıklı çalışması boşaltım sistemi için oldukça önemlidir. Kabak çekirdeği yağı tüketerek boşaltım sistemindeki aksaklıkların önüne geçebilirsiniz. Ayrıca prostat kanserini de önlediği biliniyor.

4. Kırışıklıkları Azaltır

Kabak Çekirdeği Yağı Faydaları

Hücrelerin yenilenmesini ve onarımını sağlayan kabak çekirdeği yağı cilt üzerinde kullanıldığı takdirde kırışıklıkların azalmasını sağlar. Özellikle göz çevresine uygulandığında göz çevresindeki kırışıklıkları azalttığı görülmüştür. 

5. Detoks Etkisi Yapar

Kabak Çekirdeği Yağı Faydaları

İçerdiği enzimler sayesinde vücutta biriken toksinlerin ve fazlalıkların atılmasını sağlayan kabak çekirdeği yağını su ile karıştırıp içebilirsiniz. 

6. Bağırsakları Temizler

Kabak Çekirdeği Yağı Faydaları

Bağırsakların temizlenmesinde ve düzenli çalışmasında etkin rol oynayan kabak çekirdeği yağının kabızlık gibi durumlarda kullanımı uygundur. Ayrıca bağırsaklarda biriken bağırsak kurdu tedavisi içinde kullanılan kabak çekirdeği yağının bu tedavide işe yaradığı biliniyor. 

7. Cilt Lekelerini Giderir

Kabak Çekirdeği Yağı Faydaları

Cildin onarılmasını ve yenilenmesini sağlayan kabak çekirdeği yağı ile cilt lekelerinden kurtulabilirsiniz Özellikle yaz aylarında güneş ışınlarının insan vücudu üzerinde oluşturduğu lekelerin giderilmesinde kullanılan kabak çekirdeği yağı etkili sonuçlar göstermektedir.

Kabak Çekirdeği Yağı Ürünleri Listesi

SıraModellerEtkisineoldu Puanı
1Organikdem Kabak Çekirdeği YağıCildi Temizler10/9.8
2Arifoğlu Kabak Çekirdeği YağıBirçok Hastalığa Şifa10/9.9
3Aksu Vital ShiffaKabak Çekirdeği YağıKan Damarlarına İyi Gelir10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Kabak
Çekirdeği Yağı
Aradığın
Fiyatları Gör

Kabak Çekirdeği Yağı Ürünleri

İnsan sağlığı için oldukça faydalı olan Kabak çekirdeği yağı hakkında bilgiler verdiğimiz bu içeriğimizde doğal yöntemlerle üretilen en iyi kabak çekirdeği yağı ürünlerine de yer verdik. İşte kabak çekirdeği yağı ürünleri...

1. Organikdem Kabak Çekirdeği Yağı Soğuk Sıkma 

Kabak Çekirdeği Yağı Ürünleri  

Amazon
Fiyatını Gör
Organikdem
Kabak Çekirdeği Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen bu kabak çekirdeği yağı cilt üzerine kullanılabilir olup birçok cilt hastalığına şifa olmaktadır. İçerdiği vitaminler ve mineraller sayesinde uygulandığı bölgedeki hücrelerin yenilenmesini ve esneklik kazanmasını sağlar. Kısacası kabak çekirdeği yağı yaşlanma karşıtı doğal bir ilaçtır diyebiliriz.

2. Arifoğlu Kabak Çekirdeği Yağı

Kabak Çekirdeği Yağı Ürünleri  

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Kabak Çekirdeği Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

İçeriğinde e vitamini, steroller, linoleik asit ve omega 3 barındıran kabak çekirdeği yağı bu besinler sayesinde cilt bakımında sıklıkla kullanılır. Aynı zamanda kabak çekirdeği yağı kan damarlarına, sinirlere ve beyin sağlığına iyi gelmektedir.

3. Aksu Vital Shiffa Home Kabak Çekirdeği Yağı Yumuşak Kapsül

Kabak Çekirdeği Yağı Ürünleri  

Amazon
Fiyatını Gör
Aksu Vital
Kabak Çekirdeği Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Yumuşak kapsüller halinde tasarlanmış olan bu kabak çekirdeği yağı direkt olarak ağız yoluyla tüketilebilmektedir. Güçlü antioksidan etkisiyle iltihap önleyici olarak görev yaban kabak çekirdeği yağı aynı zamanda böbrek hastalıklarına da iyi gelmektedir. Kabak çekirdeği yağının en büyük etkisi ise prostat büyümesi ve bağırsak tenyalarına karşı savaşmasıdır. 

Kabak Çekirdeği Yağı Nedir?

Kabak Çekirdeği Yağı Faydaları

Kabağın ana vatanı Amerika’dır. Meksika’da bulunan M.Ö 7000-5000 yıllarına ait kabak çekirdekleri ana vatanının Amerika olduğunun en somut kanıtıdır. Kuzey, Orta ve Güney Amerika’ya özgü farklı kabak türleri yetiştirilmektedir. Sevilen ve sık tüketilen kabağın faydaları kadar kabak çekirdeğinin de faydaları bulunmaktadır. Tıbbi anlamda faydaları kanıtlanmış olan kabak çekirdeği, prostat büyümesinden böbrek hastalıklarına kadar pek çok sağlık sorunu karşısında etkili sonuçlar vermektedir.

Kabak Çekirdeği Yağı Ne İşe Yarar?

Kabak Çekirdeği Yağı Faydaları

Kabak çekirdeği yağı, güçlü içeriği sayesinde insan sağlığına önemli katkılarda bulunmaktadır. Güçlü bir antioksidan olmasının yanında iyi bir iltihap önleyicidir. Buna bağlı olarak iltihap kaynaklı hastalıkların oluşumunu önlerken aynı zamanda enfeksiyon hastalıklarına karşı da etkili bir koruma sağlamaktadır. Bol miktarda selenyum ve çinko içeren kabak çekirdeği yağı, işlev bakımından badem yağı ile ciddi bir benzerlik göstermektedir. 

Kabak Çekirdeğindeki Vitamin ve Mineraller

Kabak Çekirdeği Yağı Faydaları

İçeriğindeki vitamin ve mineraller bakımından oldukça faydalı bulunan kabak çekirdeği yağı, güçlü bir antioksidandır. Bol miktarda A, B ve E vitamini içeren kabak çekirdeği yağı, aynı zamanda omega-3 bitkisel kaynaklarının başında gelir. Bu önemli vitaminlerin yanı sıra selenyum, kukurbitin, çinko ve fitosteroller gibi önemli mineralleri de içerisinde barındırır.

Kabak Çekirdeği Yağı Hangi Hastalıklara İyi Gelir? Kullanım Alanları Nelerdir?

Kabak Çekirdeği Yağı Faydaları

Kabak çekirdeği yağının en bilindik özelliği iyi huylu prostat büyümesini azaltacak ve önleyecek nitelikte olmasıdır. Tıbben kanıtlanmış olan bu özelliği ile adını daha çok duyuran kabak çekirdeği yağı, prostat büyümesini önlediği gibi buna bağlı olarak meydana gelen idrar yolları bozukluklarında da etkilidir. Kabak çekirdeği yağının bu özelliği ise içerisinde barındırdığı fitosterol ve karotenoit maddelerinden gelmektedir. Kabak çekirdeği yağının etkili olduğu sağlık sorunlarından bir diğeri ise kanserdir. Vitamin ve mineral bakımından oldukça güçlü bir içeriğe sahip olan kabak çekirdeği yağı, omega-6 ve omega-9 yağ asitleri, A vitamini, E vitamini, çinko ve demir gibi mineralleri barındırmaktadır. Buna bağlı olarak hücre sağlığına katkıda bulunan kabak çekirdeği yağı, kanser riskine karşı koruma sağlar. Sık rastlanılan kanser türlerinden biri olan kalın bağırsak kanseri karşısında da kabak çekirdeği yağından yararlanılabilir. Bağırsak kurdu düşürücü olarak bilinen kabak çekirdeği yağı, bağırsakta bulunan tenyaların dökülmesini sağlar. Esansiyel yağ asitlerinden biri olan kabak çekirdeği yağı, cilt sağlığına da önemli katkılarda bulunmaktadır. Cilt dokularının esnekliğini sağlar ve yaşlanmanın etkilerini geciktirir. Kabak çekirdeği yağının etkili olduğu diğer alanlar; kan damarları, sinirler ve beyin sağlığı olarak sıralanabilir.

Kabak Çekirdeği Yağı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Soğuk pres yöntemiyle elde edilen kabak çekirdeği yağını eczane, aktar, doğal ürün satan market ve internet sitelerinde bulabilirsiniz. Kabak çekirdeği yağının fiyatı marka ve gramajına göre değişkenlik göstermektedir. Ortalama bir fiyat belirtmek gerekirse gramajına göre en düşük fiyatın 30-70 TL arasında olduğunu söyleyebiliriz. Bitkisel yağ satın alırken dikkat etmeniz gereken temel nokta soğuk pres yöntemi kullanılarak yağın elde edilmesidir. Soğuk pres yöntemiyle elde edilen bitkisel yağların diğer yağlara kıyasla daha şifalı olduğu ifade edilmektedir.

UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. 

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum