Avokado Yağının Faydaları Nelerdir?

Cilt bakımından kalp sağlığına kadar birçok etkiye sahip olan avokado yağının faydalarını bir içerik altında topladık. İşte avokado yağının tüm faydaları.
Avokado Yağının Faydaları Nelerdir?

Ekşi ve tatlı karışımı bir aromaya sahip olan avokado, sıcak iklim bölgelerinde yetiştirilen tropikal meyvelerden biridir. Ülkemizde yaygın olarak görülmese de avokado, başta Antalya olmak üzere Akdeniz Bölgesi’nin bazı kısımlarında yetiştirilmektedir.

Oldukça faydalı ve besleyici bir meyve olan avokado, kendisi kadar yağıyla da ünlüdür. Zeytinyağına benzerliğiyle bilinen avokado yağı, A, B1, B2, B5, D ve E gibi vitaminleri barındırmaktadır. Bu sayede vücut sağlığından saçlara kadar birçok faydası vardır. İçeriğimizde avokado yağının tüm faydalarını bir araya getirdik. İşte avokado yağının faydaları.

Avokado Yağının Fayda Listesi

SıraFaydasıEtkisiUygulama
1Hazmı KolaylaştırırRahatlatırTüketim
2Kandaki Kolestrol Oranını DüşürürKalp Hastalıklarına İyi GelirTüketim
3Vitamin İhtiyacını KarşılarKansere Karşı KorurTüketim
4Yaşlılık Belirtilerini AzaltırKırışıklıkları AzaltırSürme
5İltihap Oluşumlarını ÖnlerHücreleri YenilerSürme
6Cildin Nem İhtiyacını KarşılarNemlendirirMasaj
7Egzema Problemini Ortadan KaldırırOnarır ve BeslerMasaj
8Saçları KorurNemini KorurMasaj
9Saçın Yumuşamasını SağlarSaça Nem KazandırırSürme
10Kırıkları OnarırSaçları ParlatırSürme
Amazon
Fiyatlarını Gör
Avokado
Yağı
Aradığın
Fiyatları Gör

Avokado Yağının 10 Faydası

İşte cilt üzerinde avokado yağının 10 farklı faydası...

1. Hazmı Kolaylaştırır

avokado yağının faydaları

Yemeklere ve salatalara eklenebilen bir meyve olan avokado, diğer meyveler gibi karbonhidrat değil yağ içermektedir. Yağ oranı oldukça yüksek bir meyve olan avokado, doymamış yağ asidi içerdiğinden dolayı hazmı kolaylaştırır.

2. Kandaki Kolestrol Oranını Düşürür

avokado yağının faydaları

Avokado yağının faydalarından biri kolestrolü düşürmesidir. Kandaki kolesterol oranını düşürmeye yardımcı olan avokado yağı, bu özelliğinden dolayı kalp ve damar hastalıkları için en iyi doğal ilaç olarak nitelendirilmektedir.

3. Vücudun Vitamin İhtiyacını Karşılar

avokado yağının faydaları

Alfa ve beta karoten bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahip olan avokado yağı, vücudun tüm vitamin ihtiyacını karşılıyor. Buna bağlı olarak kansere karşı etkili bir koruma sağladığı ifade ediliyor. Özellikle prostat kanseri karşısında etkin bir koruma sağlıyor.

4. Yaşlılık Belirtilerini Azaltır

avokado yağının faydaları

Avokadonun bir diğer faydası ise yaşlılık belirtilerini azaltmasıdır. Yüksek oranda E vitamini içeren avokado yağı, yaşlanma karşıtı olarak nitelendirilmektedir. Düzenli avokado yağı kullanımı ile kırışıklık oluşumunu önleyebilirsiniz.

5. İltihap Oluşumlarını Önler

avokado yağının faydaları

Antibakteriyel ve iltihap önleyici özelliğe sahip olan avokado yağı, cilt hücrelerini yenilemeye yardımcı olur. İçeriğindeki mineraller sayesinde akne ve iltihap oluşumunu da önler.

6. Cildin Nem İhtiyacını Karşılar

avokado yağının faydaları

Nemlendirici özelliğine sahip olan avokado yağı, birçok nemlendirici ürününün içeriğinde bulunmaktadır. Avokado yağı cildi nemlendirir, besler ve cildin kolejen üretimini destekleyerek esneklik kazanmasını sağlar. Avokado yağını doğal nemlendirici şeklinde günlük olarak kullanabilirsiniz. Bu sayede cildinizin nemlenmesini, yumuşaklık kazanmasını ve beslenmesini sağlayabilirsiniz.

7. Egzema Problemini Ortadan Kaldırır

avokado yağının faydaları

Cildi onaran ve besleyen avokado yağı, çeşitli cilt hastalıkları karşısında etkili çözümler sunar. Sık karşılaşılan cilt hastalıklarından biri olan egzemanın etkilerinden avokado yağı ile kurtulabilirsiniz. Kaşıntı ve kuruluğa neden olan egzama sorunu karşısında avokado yağı kullanarak bu belirtileri azaltabilirsiniz.

8. Saçlarda Koruyucu Bir Tabaka Oluşturur

avokado yağının faydaları

Avokado yağının bir diğer faydası ise saça koruyucu tabaka oluşturmasıdır. Saç neminin korunmasını sağlayan avokado yağını saç derisine masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Bu sayede avokado yağında bulunan lesitin maddesinin saç köklerinde koruyucu bir tabaka oluşturmasını sağlayabilirsiniz.

9. Saçın Yumuşamasını Sağlar

avokado yağının faydaları

Avodako yağı sterolin maddesini içermesi sayesinde saç ve saç derisini nemlendirdiği gibi saçların yumuşamasını sağlıyor. Saç tarafından çabuk emilen avokado yağı, özellikle kuru saçlar için önerilmektedir. Kurumuş saçların yeniden nem kazanmasına ve yumuşamasına katkıda bulunur.

10. Kırıkların Onarımını Yapar

avokado yağının faydaları

İçeriğindeki vitamin ve minerallerin yanı sıra sahip olduğu antioksidanlar sayesinde saçların doğal parlaklık kazanmasına yardımcı olan avokado yağı, saçların ısı ve kimyasallar karşısında güçlenmesine yardımcı oluyor. Bu sayede saçların kırılmasını önler ve var olan kırıkların onarılmasını sağlar. Ek olarak avokado yağı, saç uçlarındaki kırık oluşumunu önlediği gibi kuruluk ve yıpranmaya bağlı olarak dökülmeleri de engeller.

Avokado yağının faydaları bu kadardı. Dilerseniz "Avokado Yağının Saça Faydaları" adlı içeriğimizi inceleyerek bu yağın saça olan etkilerini daha detaylıca inceleyebilirsiniz.


En İyi Avokado Yağı İçeren Ürün Listesi

SıraMarkalarEtkisineoldu Puanı
1Diamond HairOnarır ve Besler10/9.9
2Eyüp Sabri TuncerCildi Yeniler10/9.7
3ArifoğluCildin Parlaklığını Artırır10/9.8
4AvofarmYaşlılık Belirtilerini Azaltır10/9.7
5Bade NaturalNemlendirir10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Avokado
Yağı
Aradığın
Fiyatları Gör

En İyi 5 Avokado Yağı İçeren Ürünler

Avokado yağının tüm faydalarını yukarıda anlattık. İçeriğimizin bu kısmında ise içerisinde avokado yağı bulunan ürünleri inceleyeceğiz.

İşte avokado yağı içeren en iyi markalar:

1. Diamond Hair Saç Bakım Seti

avokado yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Avokado Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize içerisinde 12 farklı bitkinin özünü bulunduran Diamond Hair'in saç bakım setiyle başlıyoruz. İçerisindeki bu bitki özleri sayesinde saçın tüm besin ihtiyacını karşılayan ürün, kısa süre içerisinde daha sağlıklı saçlara sahip olmanıza yardımcı oluyor. Formülündeki Ozon minerali sayesinde saç derisini canlandıran şampuan, bu sayede saçın uzama hızını da arttırıyor. Ayrıca içeriğindeki yoğun keratin proteini sayesinde saçın hasar gören bölgelerini onaran ürünün kepeğe karşı da etkili olduğunu söyleyelim.

2. Eyüp Sabri Tuncer Avokado Yağı İçeren Losyon

avokado yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Eyüp Sabri
Avokado Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

%100 doğal avokadodan oluşan içeriği olan Eyüp Sabri Tuncer Losyon, daha yumuşak ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı destekliyor. İlk kullanımdan itibaren etkisini gösteren ürün, cildinizin besin ihtiyacını karşılayarak yenilenmesini sağlar. Bu sayede daha parlak bir görünüme kavuşursunuz. Ayrıca Shea Butter ve E vitamini bakımından zengin olan losyonun tüm cilt tiplerine uygun olduğunu söyleyelim.

3. Arifoğlu Avokado Yağı

avokado yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Avokado Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Arifoğlu markasının sabit yağıyla devam ediyoruz. Soğuk sıkma yöntemiyle elde edilen bu yağ, tamamen saf avokado çekirdeklerinden üretilmiştir. Zeytinyağı gibi yağlarla inceltilerek kullanılmasını önerdiğimiz ürün, cilt bakımından saç bakımına kadar geniş bir kullanım yelpazesine sahiptir. Saçın kuruluğunu alan ve yumuşatan bakım yağını cildin parlaklığını arttırması için de kullanabilirsiniz.

4. Avofarm Avokado Yağı

avokado yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Avofarm
Avokado Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Avofarm markasının son zamanlarda bir hayli sık duyar olduk. Tamamen organik avokado çekirdeklerinin preslenmesiyle üretilen bu yağ, yaşlılık belirtilerini azaltmasıyla biliniyor. Hazmı kolaylaştırmasının yanı sıra kandaki kolestrol oranını düşüren ürün, bu sayede kalbinizin daha sağlıklı olmasını destekliyor. Ayrıca vücudun vitamin ihtiyacını karşılayan bakım yağının cildi nemlendirerek daha yumuşak bir hal almasını sağladığını söyleyelim.

5. Bade Natural Saf Avokado Yağı

avokado yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Bade Natural
Avokado Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Bade Natural markasının avokado yağıyla bitiriyoruz. Nemlendirici özelliği sayesinde kuru ciltler için ideal olan bakım yağı, vitamin bakımından zengin içeriği sayesinde cildin vitamin ihtiyacını karşılıyor. Yaşlılık belirtilerini azaltarak erkenden yaşlanmayı engelleyen ürün aynı zamanda cilt hücrelerini yenileyerek akne ve iltihap oluşumunu önlüyor. Son olarak bu bakım yağının saçlardaki kırıkları onararak koruyucu bir tabaka yerleştirdiğini söyleyelim.

Avokado yağı gibi avokadonun kendisi de ülkemizde oldukça az bilinmektedir. Dilerseniz "Avokado Hakkında 20 Şaşırtıcı Gerçek!" adlı içeriğimizi inceleyerek avokado hakkında daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size ancak ve ancak doktorunuz yardımcı olabilir.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum