Jakarta'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Endonezya'nın başkenti Jakarta Güneydoğu Asya'nın en büyük metropolüdür. Tarihi ve turistik yerleriyle bilinen Jakarta'nın gezilecek görülecek yerlerini sizler için derledik.
Jakarta'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Jakarta Gezilecek Yerler

  • Jakarta’daki müzeler
  • Jakarta’daki turistik noktalar
  • Jakarta’da nerede kalınır?
  • Jakarta otel önerileri
  • Jakarta şehir içi ulaşım 
  • Jakarta’da ne yenir?
  • Jakarta restoran önerileri
  • Jakarta gece hayatı
  • Jakarta gece kulübü önerileri

Jakarta Hakkında Bilgi

  • 9 milyon nüfusa sahiptir.
  • Endonezya’nın başkentidir.
  • Malay, Çin, Arap ve Hint kültürünün karışımı bir topluma sahiptir.
  • Tarihte Batavia ve Djakarta isimleriyle de anılmıştır.
  • Java Denizi kıyılarında yer almaktadır. 
  • Dünyanın 9. kalabalık şehridir.
  • Aktif bir gece hayatına sahiptir.

Güneydoğu Asya ülkelerinden Endonezya'nın başkenti ve en büyük merkezi Jakarta'da yaklaşık 10 milyon nüfus yaşamaktadır. Güneydoğu Asya'nın en kalabalık merkezlerinden biri olan Jakarta'nın yüzölçümü alanı 740,3 kilometrekaredir. Ekonomik, kültürel, siyasi ve sosyal açıdan Endonezya'nın en değerli merkezidir. Tarihi ve turistik açıdan önemli yerleri ile bilinen Jakarta her yıl milyonlarca turisti ağırlamaktadır. Jakarta'nın gezilecek görülecek yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.

İstiklal Camii (Bağımsızlık Camii)

istiqlal-camii.jpg

Endonezya'nın başkenti Jakarta'da yer alan ve şehrin en önemli sembollerinden biri haline gelen bu cami Güneydoğu Asya'nın en büyük camisi olarak bilinmektedir. Merdeka Meydanı'nda Jakarta Katedrali'ne yakın bir konumda bulunan cami 22 Şubat 1978 yılında açılmıştır. 45'er metrelik 2 kubbeye sahip olan cami, tam 200 bin kişi kapasitelidir. 96.66 metre yüksekliğindeki tek minaresiyle büyüleyen manevi yapı, Jakarta'nın gezilecek noktaları arasında yer alır.

Endonezya Gezilecek Yerler


Endonezya Ulusal Anıtı

Endonezya bağımsızlık mücadelesini simgeleyen anıt Jakarta'nın en merkezi yerinde Merdeka Meydanı'nda bulunmaktadır. 1975 yılında dikilen anıt 137 metre yüksekliğe sahiptir. Şehrin simge yapılarından biri haline gelen yapı Frederich Silaban ve R.M. Soedarsono gibi ünlü mimarların ortak tasarımıdır. Jakarta'nın gezilecek yerlerinden biri olan milli anıt, şehre mükemmel bir ambiyans katmaktadır.

endonezya-ulusal-aniti.jpg


Endonezya Ulusal Müzesi

Kentin en merkezi noktalarından birinde Merdeka Meydanı'nın batı kısmında bulunan arkeolojik, tarihsel, etnolojik ve coğrafi ögeler içeren bir müzedir. Kurumun sahip olduğu koleksiyonlar Endonezya topraklarının tamamı ve tarihinin neredeyse tümünü kapsar. 1778 yılında açılan müze, 1871 yılında Siyam Kralı Chulalongkorn'un hediye ettiği ve kurumun önünde yer alan 'fil heykeli' ile ünlüdür. Endonezya miraslarını koruma amacı güden müze 61.600 prehistorik ve antropolojik eser ve tüm Endonezya ve Asya'dan gelen 5.000 arkeolojik nesneler içermektedir. Jakarta'nın turistik yerlerinden biri olan Endonezya Ulusal Müzesi'ni mutlaka ziyaret etmelisiniz.

endonezya-ulusal-muzesi.JPG


Merdeka Meydanı

Başkent Jakarta'nın kalbinde yer alan tarihi ve turistik bir meydandır. 75 hektarlık meydan Dünya'nın en büyük kent meydanlarından biri olarak ünlenmiştir. Kentin gezilecek önemli yerlerine çok yakın konumda bulunan meydanın ismi 'Merdeka' özgürlük ve bağımsızlık manalarını içermektedir. Toplumsal aktivitelere, askeri ve idari törenlere, konserlere ev sahipliği yapan harika meydan Jakarta'nın en meşhur meydanıdır. Günün her saatinde cıvıl cıvıl olan Merdeka Meydanı restoran, kafe, otel, mağaza gibi işletmelerle doludur.

merdeka-meydani.jpg


Jakarta Katedrali

Endonezya'nın başkenti Jakarta'da bulunan katedral, ülkenin en önemli kilisesidir. Ünlü mimarlar Antonius Dijkmans ve MJ Hulswit'in ortak tasarımı olan Roma Katolik kilisesi, 1901 yılında hizmete açılmıştır. Neo-Gotik mimari tarzıyla oluşturulan Jakarta Katedrali, 60 metre yüksekliğe sahiptir. 2 kuleli katedral Avrupa'da inşa edilen örneklerine birebir benzemektedir. Katedral Jakarta'nın tarihi yerlerinden biri olarak gezilip görülmeye değerdir.

jakarta-katedrali.jpg


Mall Taman Anggrek

Burası Jakarta'da bulunan ünlü bir alışveriş merkezidir. 360 bin metrekarelik alanı kapsayan Güney Doğu Asya'nın en büyük ve lüks alışveriş merkezlerinden biridir. Yine Güneydoğu Asya'nın ilk kapalı buz pateni pistini barındıran mekan, 1996 yılından bu yana hizmet vermektedir. Endonezya'nın Mulia Grubu tarafından idare edilen alışveriş merkezi ülkenin en lüks mağaza, restoran ve eğlence mekanlarına ev sahipliği yapmaktadır.

mall-taman-anggrek.jpg


Wisma 46

1996 yılında tamamlanarak hizmete açılan Wisma 46 adlı gökdelen Endonezya'nın en yüksek binası olarak bilinmektedir. 46 katlı gökdelen 262 metre yüksekliğe sahiptir. Meşhur mimar Zeidler Roberts tarafından tasarlanan Wisma 46, Jakarta'nın sembollerinden biri haline gelmiştir. Kentin her yerinden görüntülenebilen bina 140.028 metrekarelik taban alanına sahiptir. 

wisma-46.JPG


Ancol Dreamland

1966'da açılan bu muazzam temalı park Güneydoğu Asya'nın en değerli entegre turizm alanlarındandır. Disneyland benzeri bir temalı park olan Ancol Dreamland, uluslararası standartlarda bir eğlence merkezi olarak tescillenmiştir. Hızlı trenleri, çocukların fazlaca ilgisini gören oyuncakları, animasyon gösterileri ve delfin şovlarıyla başkentlilerin en fazla tercih ettiği Ancol Dreamland Jakarta'nın görülecek yerleri arasında bulunuyor.

ancol-dreamland.jpg


Güzel Sanatlar ve Seramik Müzesi

Fatahillah Meydanı'nın doğu tarafında yer alan müze geleneksel güzel sanatlar ve Endonezya seramik eserlerine adanan bir müzedir. Bunun yanı sıra Çin, Tayland, Vietnam, Japonya ve Avrupa'nın çeşitli yerlerinden gelen seramik koleksiyonları da burada sergilenmektedir. 1976 yılında hizmete açılan kurum, 1870'te inşa edilen tarihi bir binada hizmet vermektedir. Bu mükemmel müze sanata ilgi duyanların Jakarta gezi rehberinde mutlaka yer almalıdır.

guzel-sanatlar-ve-seramik-muzesi.jpg


Jakarta Kukla Müzesi

Endonezya’nın geleneksel el sanatları kuklalarının sergilendiği 20. Yüzyılda açılan Kukla Müzesi, Jakarta şehrinin görülmeye değer müzelerindendir. Endonezya’nın en çok bilinen kukla gösterisi wayang kilit gölge oyunları olarak bilinmektedir. Bazı günler kukla gösterilerinin de düzenlendiği bu müzeyi ziyaret etmenizi öneririz.

jakarta-kukla-muzesi.jpg


Minyatür Park

Jakarta’nın doğusunda bulunan part 1975 yılında kurulmuştur. Yaklaşık 100 hektarlık bir alana sahip bu parkta Endonezya’da görmeniz gereken yerler simgesel olarak tasarlanmıştır. Eğer bu ülkenin kültürünü anlamak istiyorsanız bu parkta bulunan eserleri yakından detaylıca inceleme şansı elde edebilirsiniz. Bu parkta zaman zaman gerçekleşen yerel gösterilere ve etkinliklere de denk gelmeye çalışmalısınız.

minyatur-park.jpg


Monas

Yerel adıyla kısaltılmış olan Monas, Endonezya için savaşı simgeleyen Orta Cakarta’nın Merdeka Meydanı’nın merkezinde 132 metre uzunluğunda bir kuledir. Burası Endonezya bağımsızlığı mücadelesini anmak için inşa edilmiştir.

monas.jpg


Jakarta’da Nerede Kalınır? - 5 Otel Önerisi

Shangri-La Hotel Jakarta

Shangri-La Hotel Jakarta, Ulusal Anıt'a 2 km mesafede, Soekarno Hatta Havaalanı’na ise 22 km uzaklıkta olmasıyla turistler tarafından ilgi çekmektedir. Ayrıca Peyzajlı bahçelerle çevrili lüks Shangri-La Hotel Jakarta açık havuz, hoş bir spa ve ödüllü restoran hizmeti sunmaktadır.

shangri-la-hotel-jakarta.jpg

Adres: Kota BNI, Jalan Jendral Sudirman Kav.1, Cakarta Merkez, 10220 Cakarta, Endonezya


The Sultan Hotel Jakarta

The Sultan Hotel Jakarta, Senayan’ın merkezinde yer almaktadır. Senayan City ve Plaza Senayan alışveriş merkezlerine arabayla sadece 5 dakika uzaklıkta bulunan otel, açık yüzme havuzuna ve 6 farklı yemek mekanına sahiptir. The Sultan Hotel Jakarta, Jakarta Kongre Merkezi'ne yürüyerek 5 dakika, Gambir Tren İstasyonu'na ise arabayla 15 dakikada uzaklıktadır.

the-sultan-hotel-jakarta.jpg

Adres: Jalan Gatot Subroto, Cakarta Merkez, 10270 Cakarta, Endonezya


Pullman Jakarta Central Park

Pullman Jakarta Central Park, Ulusal Anıt'a 6 km, Taman Mini Endonezya Tema Parkı'na 22 km mesafededir. Tesis, Gambir Tren İstasyonu'na ve Ancol Tema Parkı'na ise yaklaşık 13 km uzaklıkta yer almaktadır. Konuklarına spa, fitness olanakları ve açık havuz sunan Pullman Jakarta Central Park, boydan boya pencerelerle ve yağmur duşu ile donatılmış odalarıyla dikkat çekmektedir.

pullman-jakarta-central-park.jpg

Adres: Jl. Let. Jend S Parman Kav. 28, Cakarta Batı, 11470 Cakarta, Endonezya


Hotel Borobudur Jakarta

Hotel Borobudur, Endonezya’nın Jakarta şehrinin merkezinde yer almasıyla turistler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. PRJ Sergi Merkezi'ne ve Endonezya Ulusal Müzesi'ne 3 km'den yakın mesafededir. Otelde olimpik yüzme havuzu ve 7 farklı yemek mekanı bulunmaktadır.

hotel-borobudur-jakarta.jpg

Adres: Jalan Lapangan Banteng Selatan No. 1, Cakarta Merkez, 10710 Cakarta, Endonezya


Gran Melia Jakarta

Şehrin Kuningan iş bölgesinde yer alan Gran Melia Jakarta, Kasablanka Mall alışveriş merkezine 7 km mesafe, Bundaran HI'ye yaklaşık 5 km mesafede, Halim Perdanakusuma Havaalanı’na 7 km mesafede olmasıyla dikkat çekmektedir. Ayrıca Yhi Spa'da rahatlatıcı vücut masajları menüsünden, buhar odalarından ve hidromasajlı küvetlerden yararlanabilirsiniz.

gran-melia-jakarta.jpg

Adres: Jalan H.R. Rasuna Said Kav. X-O, Kuningan, 12950 Cakarta, Endonezya


Jakarta’da Ne Yenir? - 5 Yemek Önerisi

Soto Daging

Genellikle kahvaltı tercihi olarak sıkça tüketilen bu yemek, bol malzemeli bir çorba türüdür. İçerisine top yumurta bile eklenebilen bu çorba oldukça farklı bir çorbadır diyebiliriz. Etli, makarnalı, sebzeli ve baharatlı çeşitleri de yapılmaktadır.

soto-daging-001.jpg


Mie Goreng

Yine kahvaltılık olarak da tüketilebilen bu yiyecek Endonezya şehirlerinde popülerdir. Sebzeli pişirilmiş noodle makarna ve sosis ile sunulan bu yemek atıştırmalık olarak sıklıkla tüketilmektedir.

mie-goreng-001.jpg


Otak-Otak

Balıklı bir karışım hazırlanarak muz yaprağına sarılı bir şekilde hazırlanan bu yiyecek Endonezya yemek kültürünün önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Karışımın içinde nişasta da bulunmaktadır.

otak-otak.jpg


Lawar Kacang

Endonezya geleneksel yemekleri arasında sıklıkla adını duyduğumuz bu salata türünün ana malzemesi fasülyedir. Çin fasülyesi adıyla bilinen bu fasülyeler bu salataya farklı bir lezzet kazandırmaktadır. Haşlanan fasülyeler diriliğini kaybetmeden üzerine ince doğranmış ve haşlanmış tavuk eklenerek de servis edilmektedir.

lawar-kacang-001.jpg


Rendang

Hindistan cevizi sütünün Endonezya yemek kültüründe önemli bir yeri vardır. Dana eti, tavuk veya ördek ciğeri ile de yapılabilen bu yemek baharatlı olarak tercih edildiğinde muazzam bir lezzettir.

rendang-001.jpg


Jakarta’da Şehir İçi Ulaşım Alternatifleri

Jakarta’da da İstanbul’da olduğu gibi trafik bir günlük hayat problemi haline gelmiştir. Şehirde özel araçların fazlalığı, trafik sıkışıklığı nedeniyle insanların hayatında varolmuş bir problemdir. Jakarta’da ayrıca yol kenarlarında yürümek çok tehlikeli bir meseledir. Yol kenarlarındaki kapkaççılar ve çok sayıda motosikletle doludur. Jakarta bir çok farklı toplu taşıma imkanı sunmaktadır. Uygun fiyatlı ulaşım için toplu taşıma kullanmak bu şehirde daha sağlıklıdır. Şehir içindeki otobüsler özel şeritlerde hizmet vermektedir. Bu nedenle çoğu zaman trafikten bağımsız hareket etme imkanı bulabilirsiniz.

Transjakarta sisteminde çeşitli yerel bankalar tarafından verilen e-biletler kullanılmaktadır. Bu biletlere her TransJakarta durağından, bankalardan ve mini marketlerden ulaşabilirsiniz. KA Banliyö Jabodetabek Jakarta’daki banliyö demiryolu sisteminin adıdır. KA; Commuter, Jakarta, Bogor, Depok, Tangerang, Güney Tangerang ve Bekasi’de taşeron hizmeti vermektedir. 

jakarta-banliyo-treni.jpg


Jakarta Gece Hayatı - 5 Mekan Önerisi

MO Bar

Şık dizaynı ve lüks hizmetiyle misafirlerine kaliteli bir akşam yaşatmayı başaran MO Bar, cana yakın personelleri ve sıcak atmosferi ile yerli yabancı turistlerin dikkatini çekmektedir. Özellikle akşam yemeği de yiyebileceğiniz bu mekanın yemekleri de sıklıkla konuşulmaktadır.

mo-bar.jpg

Adres: Jl. M.H. Thamrin no. 81 | Mandarin Oriental Hotel, Jakarta 10310, Endonezya


BlackCat Jazz & Blues Club

BlackCat Jazz & Blues Club, Jakarta’nın kalabalıklığıyla anılan mekanlarından birisidir. Genellikle jazz ve Blues dinlemeyi seven, çoklu arkadaş gruplarıyla takılmayı seven kişiler için mutlaka uğramaları gereken bir mekandır diyebiliriz. 

blackcat-jazz--blues-club.jpg

Adres: Plaza Senayan Arcadia Units X - 208/209 Jln. Pintu I, Jakarta 10270, Endonezya


Beyond Lounge

Endonezya’nın Jakarta şehrindeyseniz ve eğer dilediğinizce içki içip dans etmek istiyorsanız buraya mutlaka uğramalısınız. Her gece DJ performanslarının bulunduğu bu mekanda eğlenmemeniz neredeyse imkansız!

beyond-lounge.jpg

Adres: Jl. Sultan Iskandarsyah Raya No. 66 C Melawai Kebayoran Baru | Jakarta Selatan, Jakarta 12130, Endonezya


Revolution Vodka Party Bar

Şehrin en güzel konsept partilerinin, devasa doğum günü partilerinin, canlı performansların ve konserlerin yapıldığı, dansın ve müziğin en kaliteli haline ulaşabileceğiniz bu mekanda siz de keyifli bir gece geçirin!

revolution-vodka-party-bar.jpg

Adres: Lotte Shopping Avenue, Lower Ground #58, Ciputra World 1, Jakarta, Endonezya


Albero Live Music Island

Jakarta şehrinin gençlerinin konserler ve canlı müzik performansları için tercihleri genellikle Albero Live Music Island’den yana. Geniş alanı ve kaliteli ses sistemiyle eğlenmek isteyen misafirlerine istedikleriden daha fazlasını başarıyla veriyor.

albero-live-music-island.jpg

Adres: Jl. Tebet Raya no. 58, Jakarta 12820, Endonezya

 

NeOldu.Com / Gezi Rehberi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum