Havana Brown Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Siyam kedisine benzerliği ile göz kamaştıran Havana Brown dünyanın en pahalı kedi türleri arasında yer almaktadır. Oldukça ender görülen bu değerli kedi parlak tüy yapısı ile görenleri adeta büyülemeyi başarmaktadır..
Havana Brown Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Havana Brown Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Havana Brown, ilk olarak İngiltere’de Havana kedisinin değişimi ile meydana gelmiş yeni bir kedi türü olarak bilinmektedir. Yetiştiricilerin Siyam kedisine benzer bir kedi türü ortaya çıkartmak istemesi ile başlayan bu macerada Havana Brown kedisi 2007 yılında en iyi genler ile üretildiği söylenmektedir.

Parlak ve kusursuz tüy yapısı ile bir hayli sevecen kişiliğe sahip Havana Brown kedisi çikolata kahverengi tonlarına sahip büyüleyici bir görünüme sahiptir. Nazik, sevecen ve sadık kişiliği ile tüm dünyada hızla yayılmayı başarmış Havana Brown kedisi, 2014 yılı itibari ile kedi dernekleri tarafından resmen tanınmıştır.

Havana Brown Kedisi


Havana Brown Kedisi Kişiliği

Havana Brown kedisi oldukça sevecen kişiliği ile tam anlamıyla insan canlısı bir kedi türü olarak bilinmektedir. Oldukça rutin şeylerden hoşlanan bu küçük dostumuz günün aynı saatinde beslenmesi, sahibi ile oyun oynaması ve yanı başında uyuması dışında çok da talepkar olmadığı görülmektedir.

Havana Brown Kedisi

Son derece konuşkan bir kişiliğe sahip olan Havana Brown kedisi sahibi ile her şeye dahil olmaktan kendini alıkoyamamaktadır. Özellikle araba ile bir yere gideceğiniz de size eşlik etmekten büyük mutluluk duyduğu söylenmektedir. Ayrıca köpeğe benzer davranışları ile sahiplerine her daim sadık kalmayı tercih etmektedir.

Havana Brown Kedisi


Havana Brown Kedisi Görünümü

Havana Brown zarif ve ince hatlara sahip görünümü ile genellikle orta büyüklüğe sahip kedi türleri arasında yer almaktadır. Uzun ve kaslı vücut yapısı oldukça kaslı bir görünüme sahip olduğu gibi bir o kadar da atletik olduğu söylenmektedir.

Havana Brown Kedisi

Arka bacakları ön bacaklarına göre daha uzun olan Havana Brown kedisi ince bacak yapısı ile oldukça yüksek noktalara zıplayabilmektedir. Ayrıca oldukça parlak tüy yapısı ile bir hayli dikkat çeken bu kedi türü genellikle çikolata, kahverengi, ve kestane renklerinde görülmektedir.

Havana Brown Kedisi


Havana Brown Kedisi Bakımı

Havana Brown kedisi diğer kedi türlerinde de olduğu gibi tüy yapısı ile oldukça kolay bir bakıma sahip olduğu bilinmektedir. Düzenli olarak haftada birkaç kez ölü tüylerden arındırılması için tarama işlemlerini uygulamanız gerekecektir.

Havana Brown Kedisi

Tırnak bakımı için Havana Brown kedisine bir kedi tırmığı alabileceğiniz gibi kedi kuaförü ile iletişime geçerek düzenli tırnak kesim işlemlerini yaptırabilirsiniz. Tırnak içlerinde oluşabilecek mikrop ve bakterilere karşı tırnak bakımının oldukça önemli olduğu söylenmektedir.

Havana Brown Kedisi

Havana Brown kedisi sağlık durumu için mama kaplarının ve kedi kumunun düzenli olarak dezenfekte edilmesi önerilmektedir. Mikrop oluşumlarına karşı günlük temizlik oldukça etkili olacaktır. Ayrıca temizlik işlemlerinde ebeveynlerin deterjan kullanmamaya dikkat etmesi bir hayli önemlidir.

Havana Brown Kedisi


Havana Brown Kedisi Sağlık Durumu

Havana Brown kedisi şuana kadar hiçbir kalıtsal hastalığı taşımaması ile en sağlıklı kedi türleri arasında yer aldığı söylenmektedir. Kaliteli mama ve doğru beslenme ile bir Havana Brown kedisinin ortalama yaşam süresi 12 ile 15 yıl arasında değişiklik gösterdiği bilinmektedir.

Havana Brown Kedisi

Yaşam kalitesinin arttırılması ve sağlık sorunlarının önüne geçmek için en önemli durum Havana Brown kedisinde beslenme olmaktadır. Her daim kalite mama ve doğru beslenme ile yaşamsal faaliyetlerinin arttığı bilinmektedir.

Havana Brown kedisinin vücut direncinin her daim kalıcı olması ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi için yaşına uygun olarak veteriner hekim tarafından aşı işlemlerinin uygulanması gerekmektedir. Mikrop ve parazitlere karşı en etkili çözüm olan aşı işlemleri hastalıklardan korunmasına da yardımcı olacaktır.

Havana Brown Kedisi


Havana Brown Kedisi Çocuklar ve Evcil Hayvanlar İle İletişimi

Sevecen ve insancıl kişiliği ile çocuklu ve bebekli aileler için oldukça iyi bir seçim olacağı söylenen Havana Brown kedisi, her daim nazik ve kibar olmaktan kendini alıkoyamadığı söylenmektedir. Özellikle küçük çocuklara zarar vermeyen yapısı Havana Brown kedisini oldukça güvenilir yapmaktadır. Ancak ilk aşamalarda aile fertleri tarafından kontrollü olarak bir araya getirilmesinde fayda olacaktır.

Havana Brown Kedisi

Sahipkar kişiliği ile bulunduğu ortamda kendin bir aile ferdi olarak görmekte olan Havana Brown kedisi, tanımadığı bir evcil hayvan ile aynı ortama getirildiğinde oldukça dikkatli olunması gerekmektedir. Ancak küçük yaştan itibaren aynı ortamda bir kedi yada köpek ile beraber büyütülmesi durumunda oldukça dost canlısı olduğu söylenmektedir.

Havana Brown Kedisi


Havana Brown Kedisi Özellikleri

  • Kusursuz tüy yapısı ile oldukça parlak bir görünüme sahip olan Havana Brown kedisi en popüler kedi ırkları arasında yer almaktadır.
  • Havana Brown ilk olarak İngiltere’de Siyam kedisine benzer yenir bir ırk ortaya çıkartmak amacı ile kedi üreticileri tarafından ortaya çıkarılmış bir ırktır.
  • Köpeğe benzer tavırları ile her daim çevresi ile iç içe olan Havana Brown kedisi sahibine oldukça sadık bir kedidir.
  • Havana Brown kısa tüy yapısı ile diğer kedi türlerine göre bakımı çok daha kolay gerçekleştirilmektedir.
  • Herhangi bir kalıtsal hastalığa sahip olmayan Havana Brown kedisi oldukça sağlıklı kedi türleri arasında yer almaktadır.
  • Havana Brown kedisi sahiplenmeye karar verdiyseniz evinizin en neşeli ve bir o kadar yaramaz bireyi siz ve aileniz ile unutulmaz anılar yaşayacağından şüpheniz olmasın.

Önerilen İçerik: Kedi Türleri ve Özellikleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.