Zuckerberg ve Elon Musk Birbirine Girdi!

Teknolojinin dahi çocukları Elon Musk ve Mark Zuckerberg, yapay zeka konusunda fikir ayrılığına düştü. Bütün dünya bu iki dahi ismin tartışmasına odaklandı.
Zuckerberg ve Elon Musk Birbirine Girdi!

Teknoloji dünyasının iki dev ismi Elon Musk ve Mark Zuckerberg, yapay zeka konusunda ciddi bir fikir ayrılığına düştü. Güney Afrika asıllı ünlü mühendis Elon Musk, yapay zekanın insanlığı felakete sürükleyeceğini düşünürken, Zuckerberg ise tam tersi fikre sahip.

“İNSANLIĞI FELAKETE SÜRÜKLEYECEK”

Teknoloji dünyasının dahi isimlerinden Elon Musk yapay zeka teknolojisi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Musk, Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in yapay zeka ile ilgili görüşlerinin kısıtlı olduğunu belirtti.

yapay-zeka2

Teknoloji dünyasını şekillendirecek olan yapay zeka konusunda Elon Musk’ın ciddi çekinceleri bulunuyor. PayPal ve Tesla Motors gibi önemli şirketlerin kurucu ortağı olan Musk, yapay zekanın insanlığın geleceği için oldukça tehlikeli bir şey olduğunu savunuyor. Musk ayrıca ABD’li yöneticilerin bulunduğu bir toplantıda yapay zeka teknolojisinin kontrol altında tutulması gerektiğini söylemişti.

“PEK ÇOK YARARI OLACAK”

yapay-zeka1

Mark Zuckerberg ise yapay zeka konusunda Elon Musk’ın tersine hayat kurtaracak bir gelişme olacağını düşünüyor. Zuckerberg, yapay zekanın erken teşhisle hastalıkların tedavi edilmesini ve trafik kazasına bağlı ölümlerin azaltılması gibi pek çok yararı olacağını düşünüyor. Facebook’un kurucusu Zuckerberg, yapay zeka araştırmaları için ciddi bir kaynak ayırdı.

Zuckenberg ayrıca Elon Musk’ı yapay zeka konusunda insanları korkutmakla suçluyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum