ZTE Axon Elite Türkiye'de Satışa Çıkacak

Çinli teknoloji firması ZTE yeni telefonu olan Axon Elite’i Türkiye’de de satışa çıkaracağını duyurdu.
ZTE Axon Elite Türkiye'de Satışa Çıkacak

Çin’deki akıllı telefon pazarında önemli bir yere sahip olan ZTE firması üretmiş olduğu yeni akıllı telefonu Axon Elite’nin Avrupa pazarına açılacağını ve cihazın Türkiye’de de satışa çıkacağını açıkladı.

Şimdiye kadar Türk piyasasında kendi markası adı altında hiçbir akıllı telefonu satışa çıkartmayan firmanın telefonları esasında Türkiye’de biliniyor ve kullanılıyor. Ülkemizde bulunan GSM operatörlerine fason telefon üreten ZTE, operatörlerin kendi markası altında satışa çıkarttığı çoğu telefonu geliştiriyor. Vodafone Smart 6, Turkcel’in T50/60 ve Avea’nın InTouch serisi ZTE tarafından üretilen cihazların başında geliyor.

ZTE Blade S6 ve Vodafone Smart 6

Türkiye’deki akıllı telefon pazarının ne kadar büyük olduğunu anlayan ZTE bu kez kendi markasıyla pazara girmeye niyetli. Yeni telefonu olan Axon Elite ile karşımıza çıkacak olan firma son derece de iddialı bir şekilde geliyor.

Cihazın tasarımı son derece kullanışlı görünüyor ancak performansı da bir o kadar sağlam şekilde geliyor. 5.5 inçlik ekran taşıyan Axon Elite 1920x1080 çözünürlüğü destekliyor. Aynı zamanda LCD ekran teknolojisini taşıyan donanım kullanıcılarına son derece kaliteli görselleri yansıtıyor.

ZTE Axon Elite

Axon Elite gücünü Snapdragon 810 işlemciden alıyor. 8 çekirdekten oluşan işlemci üzerinde AKM 4961 Hi-Fi ses işlemcisini de barındırıyor. Bu iki güçlü işlemciyi ise 3 GB kapasitesine sahip RAM destekliyor ve telefon işlem yaparken takılmıyor.

Cihazın kamerasına batkımızda arka kısımda iki adet kamera karşımıza çıkıyor. Bunlardan bir tanesi 13 megapikselken bir diğeri 2 megapiksel olarak işlem görüyor ve fotoğraf çekerken derinliği sağlıyor. Ön tarafta ise 8 megapiksel kamera bulunuyor.

Telefon 32 GB dahili hafıza taşıyor. Ancak hafızayı yeterli bulmayan kullanıcıları için microSD kart desteği sunuyor. 3000 mAh gücünde de batarya taşıyan cihaz hızlı şarj etme özelliğiyle 1 saatte tam şarj oluyor.

ZTE Axon Elite

Axon Elite güvenlik önlemleri kısmında ise son derece temkinli. Parmak izi okuyucusu, göz tarama sensörü ve sesle kilit açma özelliği bulunan cihaz kullanıcıların güvenlik önlemleriyle ilgili aklında bulunan tüm soru işaretlerini siliyor.

Önümüzdeki ay Türkiye pazarında satışa sunulması beklenen cihazın Avrupa fiyatlandırması 420 avro olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye satış fiyatı ise 1500-1700 TL arasında olması bekleniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.