Zopo'dan Sınırları Zorlayan Akıllı Telefon

Çin pazarının önemli firmalarından biri olan Zopo, ürettiği 10 çekirdekli akıllı telefonuyla sınırları zorluyor.
Zopo'dan Sınırları Zorlayan Akıllı Telefon

Çin pazarındaki performans fiyat odaklı telefon üreticilerinden biri olan Zopo çıkartacağı yeni telefon ile rekor kırmak istiyor.

Çıktığı anda piyasanın en yüksek performansına sahip olacak olan cihaz aynı zamanda Zopo’nun da amiral gemisi olacak. Dünyanın ilk 10 çekirdekli telefonu olarak anılan telefon bu alanda bir rekor kıracak. Şu an için geliştirme aşamasında olan cihaza henüz bir isim verilmiş değil.

Çinli bir başka teknoloji devi olan HTC bu sonbahar mevsiminde A9 isminde çıkartacağı telefonda da 10 çekirdekli işlemci olacağı açıklanmıştı. Ancak HTC’den erken davranın Zopo ürettiği prototipler rekoru almayı başardı.

Cihazın işlemcisi kadar diğer donanımları da adeta teknoloji harikası. Cihaz 6.6 inç büyüklüğünde Quad HD ekrana sahip olacak. Bu nedenle de telefon değil tabletfon olarak geçen cihaz 2K görüntüyü destekleyerek kullanıcılarına son derece kaliteli görseller sunmayı hedefliyor.

Zopo 10 çekirdekli telefon

Tabletfon Helio X20 işlemciye sahip olacak ve bu işlemcide tam 10 çekirdek bulunacak. Böylesine güçlü bir işlemciyi 10GB RAM destekleyecek. Bu sayede cihaz işlem yaparken kullanıcılarına zorluk çıkartmayacak.

Cihazın tam olarak özellikleri açıklanmasa da 20 megapiksel arka kameraya sahip olacağı açıklandı. Ön kamera kalitesinin kaç megapiksel olacağı ise bilinmiyor. Telefon aynı zamanda parmak izi sensörüne de sahip olacak.

Zopo’nun yaptığı açıklamaya göre cihaz gelecek yılın ilk başlarında satışa çıkacak. Fiyat performans odaklı olacak cihaz donanımlarına oranla oldukça düşük fiyata sahip olacak. Bir diğer 10 çekirdekli üzerinde çalışan HTC ise kendi cihazları A9’un dünya çapında satışı yapılacağı için fiyatlarının normal düzey kabul edilen 400-500 dolar olacağı tahmin ediliyor.

2016 yılı teknolojik açılardan büyük rekabetlere sahne olacak olsa da bu en çok kullanıcıların işine yarayacağa benziyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.