Zonguldak' da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Karadeniz' in incisi olarak adlandırılan bu güzel şehrimizde gezilip görülmesi gereken birbirinden güzel birçok mekan bulunmakta.
Zonguldak' da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Bir şehir düşünün ki hem deniz manzarasına sahip hem de olabildiğince yeşillik ve doğa manzarası. Gezmeniz ve görmeniz gereken çok sayıda tarihi mekan ve doğa harikaları bulunmakta. Karadeniz' e gidipte yolunuzu mutlaka bir de Zonguldak' a çevirin. Bunun için biz size rehberlik edip, mutlaka gidip görmeniz gereken yerleri sıraladık;

Kızılcapınar Baraj Gölü

Kızlar çayı üzerine kurulmuş yapay bir göldür. Baraj öyle bir yere inşa edilmiş ki etrafındaki doğa manzarasına bayılacaksınız. İçme suyu da elde edilen barajın etrafında piknik yapabilir, bu doğa harikası yerin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Zonguldak' a gidip de bu baraj gölüne mutlaka bir uğramalısınız.

kizilcapinar-baraj-golu.jpg

 

Halil Paşa Köşkü

Zonguldak' ta bulunan büyük bir köşk. Bu köşkte 3 bin yılı aşkın tarihi eserleri bulmanız ve görmeniz mümkün. Köşkün 19. yy da Halil Paşa tarafından yapıldığı bilinmektedir. Osmanlı dönemi dahil Roma ve Bizans dönemine ait çok sayıda tarihi eser ve arkeolojik eserler bu köşkte sergilenmektedir.

halil-pasa-kosku.jpg

 

Köprülü Cami

Zonguldak şehir merkezinde bulunan bu cami de yine Sadrazam Köprülü Mehmet Paşa tarafından yaptırılmıştır. Köprülü Cami tam Zonguldak çarşısının ortasında yer almaktadır. Kubbesi kiremit, şekli ve mimarisi ise karedir. Bu tarihi mekanı görüp ibadetinizi yapmak için mutlaka Köprülü Camisine gidin.

koprulu-cami.jpg

 

Gökgöl Mağarası

Zonguldak' da pek çok mağara bulunmaktadır. Zonguldak' a gidipte bu mağaralardan birkaçını ziyaret etmemek olmaz. Bunların en başında ise gökgöl mağarası gelmektedir. Ayrıca gölgöl Zonguldak da bulunan mağaraların içinde en uzun ikinci mağaradır. Mağaraya mutlaka gidip, içine girip değişik bir atmosfer yaşayabilirsiniz.

gokgol-magarasi.jpg

 

Kozlu Kaplıcası

Zonguldak' ın ılıksı denilen mahallesinde bulunan bu muhteşem kaplıca ayrıca bazı hastalıklara deva olunmasıyla da bilinir ve çok meşhurdur. Kozlu kaplıcasının acı ve ılık bir suyu vardır. Bu suyun da mide ve bağırsak hastalıklarına iyi geldiği bilinir.

kozlu-kaplicasi.jpg

 

Filyos Antik Kenti

Zonguldak Filyos nehri civarında bulunan kentin bir diğer ve asıl ismi, Tieion' dur. Antik kent tam 3000 yıllık bir tarihe sahiptir. Antik kente 2003 yılında restorasyon yapılmış ve misafirlerini ülkenin dört bi yanından ağırlamaktadır. Zonguldak' a gidince bu muhteşem deniz manzaralı antik kenti mutlaka ziyaret etmelisiniz.

filyos-antik-kenti.jpg

 

Fetih Çınarları

Zonguldak' ta bulunan tarihi anlamda meşhur yerlerden biriside, Fetih çınarları adı verilen 8 çınardır. Adı Fetih Çınarları çünkü Fatih Sultan Mehmet' in İstanbul' u fethetmesinden hemen sonra, talimatıyla 8 adet çınar dikilmiş. Bugün koruma altında olan bu çınarların gölgesinde dinlenmek için Zonguldak Karadeniz Ereğli' sine uğramanız gerek.

fetih-cinarlari.jpg

 

Çitdere Tabiat Alanı

Tam bir doğa harikası olan Çitdere Tabiat alanı bugün koruma altında bulunan Zonguldak' ın   meşhur yerlerinden birisidir. Çevre şehirlerden olsun, başka ülkelerden de bu doğa harikası yeri görmeye gelen pek çok sayıda turist bulunmakta.

citdere-tabiat-alani.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum