Ziya Şengül Kimdir

Eski Türk Milli Takım futbolcusu, teknik direktör ve günümüz spor yorumcusu Ziya Şengül, 1 Ocak 1994 yılında İstanbul’da dünyaya geldi.
Ziya Şengül Kimdir

Ziya Şengül Biyografisi

Ziya Şengül futbol kariyerine ilk olarak Ankara PTT ekibinde başladı. 1964 yılına kadar burada mücadele etti ve 20 yaşına geldiğinde uzun yıllar top koşturup efsane olacağı Fenerbahçe’ye transfer oldu.

 

Ziya Şengül'ün Futbol Kariyeri

Fenerbahçe’de dönemin en başarılı futbolcularından birisi olan Ziya Şengül, 1964-1975 yılları arasında 250 karşılaşmada sahne alırken, bu süre içerisinde 5 lig şampiyonluğu ve 2 kupa şampiyonluğu kazandı. Başarılı oyunu ile Fenerbahçe’de ne Milli Takım’da kaptanlık yaptı. 1975 yılında Fenerbahçe-Trabzonspor jübile maçıyla futbolculuğu bıraktı.

Futbolu bıraktıktan sonra bir dönem Fenerbahçe’nin başında teknik direktörlük yaptı. 1979-80 yılında TSYD Kupası, 1980'de Başbakanlık Kupası kazandı.

 

Ziya Şengül’ün Televizyon Kariyeri

Futbolculuk ve teknik direktörlük kariyerinden sonra televizyon ekranlarında boy gösteren Ziya Şengül, 2001 yılında Telegol adında ekranlarda yer alan spor programında yorumcu olarak görev aldı. 2013 yılına bu görevinden Erman Toroğlu, Ahmet Çakar, Gökmen Özdenak, Kaya Çilingiroğlu gibi önemli isimlerle çalıştı.

ziya şengül fenerbahçe

2015 yılında ise Telegol ekibinden Gökmen Özdenak ile ayrıldı ve 2015 tarihinde TVEM'e transfer olarak Sabri Ugan'ın moderatörlüğünde ekranlarda boy gösteren ‘’ Serbest Vuruş ‘’ programında Murat Özarı, Adnan Aybaba ve Gökmen Özdenak ile yorumlarda bulunmaktadır.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.