Ziya Selçuk Kimdir? Eğitim, Çalışma ve Siyasi Hayatı

1 Mayıs 1961 tarihinde doğan Ziya Selçuk, Ankaralıdır. Eski Milli Eğitim Bakanı olan Ziya Selçuk hakkında daha fazla bilgi için yazımızı okuyabilirsiniz.
Ziya Selçuk Kimdir? Eğitim, Çalışma ve Siyasi Hayatı

Ziya Selçuk, 1 Mayıs 1961 tarihinde Ankara'nın Emirler köyünde doğdu. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi'ni bitiren Ziya Selçuk, Rana Selçuk ile evli ve iki çocuk babasıdır. Çeşitli kurumlarda çalıştıktan sonra 2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Milli Eğitim Bakanı olarak atanmış fakat 2021 yılında istifa etmiştir.

Eğitim ve Çalışma Hayatı

Ziya Selçuk Kimdir?

Lise eğitimini Ankara Atatürk Lisesinde tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu. Yüksek lisansını ise gelişim psikolojisi alanında tamamladı. 1989 yılında, Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde psikolojik danışmanlık ve rehberlik alanında doktorasını tamamladı. Sonrasında ise, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde doçentlik ve profesörlük unvanlarını aldı.

Ziya Selçuk, eğitim sektöründe birçok kurumun kuruluşunda yer aldı, bunlar arasında TED Üniversitesi ve Maya Eğitim Kurumları bulunmaktadır.

27 Şubat 2002 tarihinde, kendisi de Özel Maya Okullarını kurmuştur. Ayrıca, Türkiye Zeka Vakfı Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmıştır ve TÜBİTAK Grup Yürütme Komitesi üyeliği de bulunmaktadır.

2003-2006 yılları arasında Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiş ve Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan ancak başarısız olarak görülen ve uygulamaya konulmayan müfredat reformu sürecini yürütmüştür. Ayrıca, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik müzakereleri kapsamında yer alan, 35 başlıktan birisi olan "bilim ve eğitim" başlığının görüşmelerinde Türkiye'yi temsil etmiştir.

Siyasi Hayatı

Ziya Selçuk Kimdir?

10 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Millî Eğitim Bakanlığı görevine atandı. Ancak, 6 Ağustos 2021 tarihinde T.C. Resmî Gazete'de yayımlanan bir kararla, istifa talebi kabul edildi ve yerine Bakan Yardımcısı Mahmut Özer atandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İsmet Yılmaz Kimdir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum